Olet täällä

31.3.2020 - 10:20

Laukaan Vesihuolto Oy haluaa muistuttaa asiakkaitaan viemärietiketistä

viemari.jpg
Laukaan Vesihuolto Oy haluaa muistuttaa asiakkaitaan viemärietiketistä. Sen tärkeys korostuu entisestään poikkeuksellisina aikoina.

Laukaan Vesihuolto Oy haluaa muistuttaa asiakkaitaan viemärietiketistä. Sen tärkeys korostuu entisestään poikkeuksellisina aikoina.
Koronavirustilanteen johdosta erilaisten paperien ja puuvillakuituisten hygieniatuotteiden käyttö on lisääntynyt runsaasti. Käsi- ja muusta hygieniasta tuleekin nyt huolehtia erityisen hyvin.
Desinfioivat puhdistusliinat tulee käytön jälkeen laittaa sekajätteisiin, ei wc-pönttöön.
WC-pönttöön huuhdellut puhdistusliinat ja muut vastaavat hygieniatuotteet aiheuttavat helposti tukoksia viemäriputkissa ja jätevedenpumppaamoilla.
Päinvastoin kuin vessapaperi, nämä tuotteet on suunniteltu niin, että ne eivät hajoaisi kastuessaan.Vessanpönttöön saa laittaa vain tavaraa, joka varmasti hajoaa vedessä.
Käytännössä siis vain ulostetta, virtsaa, pesuvettä ja vessapaperia.
Jos vessanpönttöön laitettu desinfiointipyyhe ei jää kiinni jo oman talon putkistoon, se lähtee jätevesiputkea pitkin kohti jätevedenpuhdistamoa.
Matkan varrella tulee kuitenkin vastaan pumppaamo, joka voimistaa jäteveden virtausta eteenpäin. Pikkuhiljaa rätit ja pyyhkeet kerääntyvät pumpun juoksupyörän ja pumpun pesän väliin,
mikä aiheuttaa jätevesipumpun pysähtymisen. Vaikka pumppaamossa on kaksi pumppua, voivat ne molemmat tukkeutua.
Älä siis laita viemäriin mitään ylimääräistä vaan kierrätä jätteet oikein.
Kuva HSY

Uusimmat