Olet täällä

9.9.2016 - 12:52

Viimeaikaiset häiriöt Leppäveden vedenjakelussa

Vesitippa
Leppäveden alueella on viime viikkoina ollut useita harmillisia vesikatkoja.

Viimeaikaiset vedenjakelun katkokset Leppävedellä ovat pääosin johtuneet sähkökatkoista (Elenian verkko). Sähkökatkokset ovat vaikuttaneet vedenjakeluun, koska tällä hetkellä vedenottamolta pumpataan vettä suoraan verkostoon, eikä vesitornin (toimii varavesisäiliönä sähkökatkosten aikana) kautta. Näin ollen lyhytkin sähkökatko aiheuttaa korkeimmilla paikoilla häiriön vedenjakelussa. Pidempiaikaisiin sähkökatkoksiin on varauduttu siirrettävällä varavoimalaitteella, joka käydään käynnistämässä tiedon saatuamme n. puolen tunnin viiveellä.

Vesitornin kattorakenteita uusitaan ja katto saa myös uuden pinnan. Vesisäiliö pestään sekä desinfioidaan ja tehdään tarvittavat korjaukset säiliössä. Suunnitelman mukaan tornin tulisi olla käytössä kuukauden sisällä.
Myös Leppäveden vedenottamoa saneerataan parhaillaan. Laitteistoja uusitaan ja hankitaan kiinteä varavoimakone, joka jatkossa käynnistyy automaattisesti sähkökatkojen sattuessa. Näillä huolto ja saneeraustöillä pyritään turvaamaan kuluttajille hyvä ja laadukas talousvesi tuleville vuosille.

Mikäli vedenjakelussa tulee katkoksia, niin pyydämme soittamaan vesihuollon päivystysnumeroon 0400-358 530.  Tarvittaessa tuomme vettä vaikka kanisterilla kiinteistöihin.

Pahoittelen huoltotöistä johtuneita vedenjakelun häiriöitä ja toivon kärsivällisyyttä saneerausten ajaksi.

Laukaan Vesihuolto
Jari Oksman
040-638 6744

Uusimmat