Olet täällä

Yritystontit

kaivinkone.jpg

Valmiiksi kaavoitettuja ja esirakennettuja teollisuustontteja on jokaisessa Laukaan neljästä taajamasta: Rokkakankaalla Laukaan kirkonkylässä, Vihtavuoressa, Leppäveden yritysalueella ja uudella Sorajyvän yritysalueella Leppävedellä sekä Ysitien Sampo -yritysalueella Lievestuoreella. Uusi Vuorenmäen yritysalue on rakenteilla Jyväskylän lentokentän viereen, 4-tien välittömään läheisyyteen. Vapaat yritystontit löydät Laukaan karttapalvelusta. Lisätietoja Laukaan yritysalueista ja yritystonttitarjonnasta löydät alta. 

 

Sorajyvän teollisuusalue, Leppävesi UUSI!

 

Uudella Sorajyvän yritysalueella Kuukanpääntien varrella (seututie 638, Vaajakoski-Tikkakoski) on yhteensä noin 5,9 ha teollisuustonttimaata (n. 24.000 k-m²). Alueen kunnallistekniikka ja esirakentaminen on valmistunut ja tontit varattavissa. Yritysten sijoittuminen alueelle on käynnistynyt.

Sorajyvän tonttimaan hinta: 10 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Havainnekuva Sorajyvän yritysalueesta

Havainnekuva - Sorajyvän yritysalue

 

 

Vuorenmäen teollisuusalue, Vehniä UUSI!

 

Uusi Vuorenmäen yritysalue sijaitsee Jyväskylän lentokentän vieressä valtatie 4:n (nelostie) välittömässä läheisyydessä  erinomaisella sijainnilla. Alueella on 8,2 ha vapaata teollisuustonttimaata (n. 33.000 k-m²). Alueen kunnallistekniikka on valmis. Tonttien tausaus ja esirakentaminen suunnitellaan alueelle sijoittuvien yritysten tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää tonteista!

Vuorenmäen tonttimaan hinta: 5 €/m² (myynti tai vuokraus, luovutetaan esirakentamattomana). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Vuorenmäen yritysalueen havainnekuva

Havainnekuva - Vuorenmäen yritysalue

 

Rokkakankaan teollisuusalue, Laukaan kirkonkylä

 

Rokkakankaan teollisuusalue sijaitsee kirkonkylän luoteisosassa, niin kutsutulla asemanseudulla. Alueen ensimmäinen asemakaava tuli voimaan 1968, jonka jälkeen sinne on rakennettu useita teollisuushalleja, erityisesti 1980-luvulla. Voimassa oleva asemakaava sain lainvoiman 2016, jolloin mm. ajantasaistettiin vanhentunut asemakaava ja parannettiin alueen liikennejärjestelyjä. Rakentamattomia teollisuustontteja Rokkakankaalla Laukaan kunnalla on yhteensä 2,20 ha (8.800 k-m²).

Rokkakankaan tonttimaan hinta: 4 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

 

Vihtavuoren teollisuustontit

 

Laukaan Vihtavuoressa, Kuhamäen alueen yhteydessä, vanhemman yritysalueen vieressä on uutta yritystonttimaata yhteensä noin 9000 m² (n. 3500 k-m²).

Vihtavuoren tonttimaan hinta: 5 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Ysitien Sampo –yritysalue, Lievestuore

 

Lievestuoreen taajaman eteläpuolella sijaitseva Ysitien Sampon teollisuusalue rajoittuu vilkasliikenteiseen valtatie 9:ään (ysitie), joka takaa yrityksellesi näkyvyyttä ja tarjoaa ihanteelliset liikenneyhteydet. Myös rautatien välitön läheisyys lisää logistisia mahdollisuuksia entisestään. Etäisyyksiä: Jyväskylä n. 26 km, Kuopio 120 km, Mikkeli 90 km. Rakentamatonta tonttimaata kunnalla yhteensä 18,56 ha (86.000 k-m²).

Ysitien Sampon tonttimaan hinta: 1 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Lievestuoreen Ysitien sampo –yritysalueen havainnekuva

 

 

Leppäveden yritysalue

 

Leppäveden teollisuustonti sijaitsevat Leppäveden taajaman eteläosassa. Rakentamatonta tonttimaata kunnalla on yhteensä 2,87 ha (10.000 k-m²).


 

Vapaat yritystontit löydät Laukaan karttapalvelusta, johon pääset tästä linkistä!

Yritystontteja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee ilmetä vähintään haettava tontti/alue, rakennettavan kerrosalan määrä, tarvittavan maapinta-alan määrä, rakentamisaikataulu, tiedot rakennushankkeesta ja tontille suunniteltu toiminta. Voit käyttää myös valmista hakemuslomaketta (pdf).

Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse kaavoitus@laukaa.fi tai postitse osoitteeseen Laukaan kunta/Maankäyttö, PL 6, 41341 Laukaa tai henkilökohtaisesti Kunnanvirasto Kuntalaan, Laukaantie 14, Laukaa kk (avoinna ma–pe 9–15).

Ota yhteyttä, kun etsit yrityksellesi sijoittumispaikkaa! Etsitään yrityksellenne sopiva vaihtoehto.

Palvelusta vastaa

Elinkeinoasiamies
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
0400 643 597
Laukaan kehitysyhtiö Oy:n toimitusjohtaja, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut, strategiset kehittämishankkeet
Sähköpostiosoite: 
Kuntala
Yrityskoordinaattori
Puhelinnumero(t): 
040 620 3318
Viestintä- ja markkinointi, Visitlaukaa.fi-matkailupalvelut, yritysten kehittämis- ja sijoittumispalvelut
Sähköpostiosoite: 
Kuntala