Olet täällä

Yritystontit

Laukaa tarjoaa yritystontteja teollisuuden, kaupan ja palvelujen tarpeisiin neljästä eri taajamasta ja lentokentän läheisyydestä. Laukaan yritysalueet sijaitsevat logistisesti keskeisillä paikoilla valtateiden solmukohdissa. Tontin voi ostaa tai vuokrata hyvin kohtuulliseen hintaan.

kaivinkone.jpg

Valmiiksi kaavoitettuja ja esirakennettuja teollisuustontteja on jokaisessa Laukaan neljästä taajamasta: Rokkakankaalla Laukaan kirkonkylässä, Vihtavuoressa, Leppäveden yritysalueella ja uudella Sorajyvän yritysalueella Leppävedellä sekä Ysitien Sampo -yritysalueella Lievestuoreella. Uusi Laukaanportin yritysalue sijaitsee Jyväskylän lentokentän vieressä 4-tien varrella. Vapaat yritystontit löydät Laukaan karttapalvelusta. Lisätietoja Laukaan yritysalueista ja yritystonttitarjonnasta löydät alta. 

 

Sorajyvän teollisuusalue, Leppävesi UUSI!

 

Uudella Sorajyvän yritysalueella Kuukanpääntien varrella (seututie 638, Vaajakoski-Tikkakoski) on yhteensä noin 5,9 ha teollisuustonttimaata (n. 24.000 k-m²). Alueen kunnallistekniikka ja esirakentaminen on valmistunut ja tontit ovat varattavissa. Yritysten sijoittuminen alueelle on käynnistynyt.

Sorajyvän tonttien hinnat: 10 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Havainnekuva Sorajyvän yritysalueesta:

Havainnekuva - Sorajyvän yritysalue

 

 

Laukaanportin yritysalue, Vehniä UUSI!

 

Laukaanportti sijaitsee Jyväskylän lentokentän vieressä valtatie 4:n (nelostie) varrella Laukaan Vuorenmäessä keskellä Suomea. Laukaanportin sijainti on ihanteellinen logistiikan, matkustajaliikenteen ja teollisuuden ja niiden palveluille. Alueella on 8,2 ha vapaata teollisuustonttimaata (n. 33.000 k-m²). Alueen kunnallistekniikka on valmis. Tonttien tausaus ja esirakentaminen suunnitellaan alueelle sijoittuvien yritysten tarpeiden mukaan. Lisätietoja Laukaanportin yritysalueesta.

Laukaanportin tonttien hinnat: 5 €/m² (myynti tai vuokraus, luovutetaan esirakentamattomana). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Havainnekuva Laukaanportin yritysalueesta:

Havainnekuva - Vuorenmäen yritysalue

 

Rokkakankaan teollisuusalue, Laukaan kirkonkylä

 

Rokkakankaan teollisuusalue sijaitsee kirkonkylän luoteisosassa, niin kutsutulla asemanseudulla. Alueen ensimmäinen asemakaava tuli voimaan 1968, jonka jälkeen sinne on rakennettu useita teollisuushalleja, erityisesti 1980-luvulla. Voimassa oleva asemakaava sain lainvoiman 2016, jolloin mm. ajantasaistettiin vanhentunut asemakaava ja parannettiin alueen liikennejärjestelyjä. Rakentamattomia teollisuustontteja Rokkakankaalla Laukaan kunnalla on yhteensä 2,20 ha (8.800 k-m²).

Rokkakankaan tonttien hinnat: 4 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

 

Vihtavuoren teollisuustontit

 

Laukaan Vihtavuoressa, Kuhamäen alueen yhteydessä, vanhemman yritysalueen vieressä on uutta yritystonttimaata yhteensä noin 9000 m² (n. 3500 k-m²).

Vihtavuoren tonttien hinnat: 5 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

 

Ysitien Sampo –yritysalue, Lievestuore

 

Lievestuoreen taajaman eteläpuolella sijaitseva Ysitien Sampon teollisuusalue rajoittuu vilkasliikenteiseen valtatie 9:ään (ysitie), joka takaa yrityksellesi näkyvyyttä ja tarjoaa ihanteelliset liikenneyhteydet. Myös rautatien välitön läheisyys lisää logistisia mahdollisuuksia entisestään. Etäisyyksiä: Jyväskylä n. 26 km, Kuopio 120 km, Mikkeli 90 km. Rakentamatonta tonttimaata kunnalla yhteensä 18,56 ha (86.000 k-m²).

Ysitien Sampon tonttien hinnat: 1 €/m² (myynti tai vuokraus). Vuokrahinta 5 % myyntihinnasta/vuosi.

Havainnekuva Lievestuoreen Ysitien sampo –yritysalueesta

Ysitien sampo, havainnekuva päivä.jpg

 

 

Leppäveden yritysalue

 

Leppäveden teollisuustontit sijaitsevat Leppäveden taajaman eteläosassa. Rakentamatonta tonttimaata kunnalla on yhteensä 2,87 ha (10.000 k-m²).


Vapaat yritystontit löydät Laukaan karttapalvelusta


 

Hae yritystonttia

 

Yritystontteja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee ilmetä vähintään haettava tontti/alue, rakennettavan kerrosalan määrä, tarvittavan maapinta-alan määrä, rakentamisaikataulu, tiedot rakennushankkeesta ja tontille suunniteltu toiminta. Voit käyttää myös valmista hakemuslomaketta (pdf).

Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse kaavoitus@laukaa.fi tai postitse osoitteeseen Laukaan kunta/Maankäyttö, PL 6, 41341 Laukaa tai henkilökohtaisesti Kunnanvirasto Kuntalaan, Laukaantie 14, Laukaa kk.

Ota yhteyttä, kun etsit yrityksellesi sijoittumispaikkaa! Etsitään yrityksellenne sopiva vaihtoehto.

Palvelusta vastaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut