Kirjaston aineistot

Kirjastosta löydät monipuolisesti lainattavaa. Meiltä löytyy kirjojen lisäksi lehtiä, cd- ja dvd-levyjä, äänikirjoja, nuotteja, konsoli- ja lautapelejä, liikuntavälineitä sekä lukiokirjoja. Eikä pidä unohtaa laajaa e-kirjastovalikoimaamme!

Hankintaehdotukset

Puuttuuko jotain kokoelmastamme? Kuulemme mielellämme ehdotuksia kirjastoon hankittavista aineistoista.

Hankintaehdotuksia voit esittää kirjastoissa sekä verkossa Keski-kirjastojen lomakkeen kautta. Hankintaa teemme kokoelmien kehittämislinjausten perusteella. 

Haluatko lahjoittaa kirjoja kirjastoon?

Otamme vastaan hyväkuntoisia kirjoja, jos lahjoitus on kirjaston kokoelmien kehittämislinjausten mukainen. Lahjoituksen vastaanottamisesta päättää kirjasto.

Jos haluat lahjoittaa kirjoja tai muuta aineistoa kirjastolle, ota ensin yhteys meihin ennen kuin tuot aineiston kirjastoon. Kirjalistasta tai esimerkiksi kirjan selkämyksistä otetusta kuvasta on suuresti apua, kun mietimme, otammeko lahjoituksen vastaan. 

Kaikissa kirjastoissa on vaihtotori, johon voit jättää pienimuotoisesti hyväkuntoisia kirjojasi ja lehtiäsi.   

Laukaan kirjastojen kokoelmien kehittämislinjaukset

Kirjastolain (1492/2016) mukaisesti Laukaan kirjasto ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa.

​​​​Kirjasto ottaa asiakkailta vastaan hankintaehdotuksia ja palautetta, aistii aineistotarpeita ja seuraa aineistotarjontaa, kokoelman käyttöä ja kehittää näiden mukaan kokoelmaansa.

Kokoelmaa kehitetään yhtenä kokonaisuutena. Aineisto liikkuu siihen toimipisteeseen, missä sille on käyttöä.

Kirjasto on osa Keski-kirjastoja ja koko maailman kirjastoverkkoa. Kokoelmaa kehitettäessä huomioidaan etenkin muiden Keski-kirjastojen ja maakunnan korkeakoulukirjastojen sekä kansallisen Varastokirjaston ja Internetin aineistotarjonta. Kirjaa, lehteä tai muuta dokumenttia tai objektia ei hankita välttämättä kokoelmaan tai säilytetä siinä, jos sen saatavuus on muuten riittävästi varmistettu.

Kirjasto saa verkkokirjat ja -lehdet käyttöönsä Keski-kirjaston kautta. Laukaan kirjasto osallistuu aktiivisesti Keski-kirjaston verkkoaineistokokoelman kehittämiseen.

Kirjasto hankkii kokoelmaansa Laukaata käsittelevää ja laukaalaisten tuottamaa aineistoa (kotiseutukokoelma).

Kirjasto ottaa harkiten vastaan lahjoituksia, jos ne sopivat edellä mainittuihin linjauksiin.


Uutuudet

E-kirjasto

Lehdet

Liikuntavälineet ja muut esineet

Kotiseutukokoelma

Verkkokirjasto

Keski-kirjastojen logo.