Näyttelyt

Laukaan pääkirjasto tarjoaa näyttelyaulan maksutta käyttöösi 1-3 viikoksi. Näyttelytila on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

HUOM! Näyttelyaula ei ole varattavissa 1.8.-31.12.2024.

Vapaata näyttelyaikaa voit kysyä pääkirjaston henkilökunnalta. Näyttelyaikoja voi kysyä soittamalla, sähköpostilla tai paikan päällä kirjastossa. Sovi varaus hyvissä ajoin.

Näyttelyn järjestäjän vastuulla on rakentaa ja purkaa näyttely. Pystyttäminen tehdään ensimmäisen varausviikon maanantaina ja purku viimeistään viimeisen varausviikon perjantaina kirjaston aukiolojen puitteissa. Poikkeuksista on sovittava erikseen.

  • 5 pyörillä varustettua seinäkettä (180 cm x 136 cm, ripustustila n. 123 cm x 136 cm) ja niihin ripustuskoukkuja, seinäkkeiden molemmille puolille voi ripustaa (ei naula kiinnitystä)
  • valkoisia vanerikuutioita (1 kpl 90 x 90 x 90 cm, 1 kpl 30 x 90 x 90 cm, 4 kpl 60 x 60 x 60 cm)
  • 4 kpl lukittavaa lasivitriiniä (kork. 180cm, lev. 80cm, syv. 40cm)
  • näyttelyeriö (valkoiset tolpat 3 kpl, kork. 60cm + narua), varmista  saatavuus henkilökunnalta
  • lukusalin ikkunoissa on koukkuja, joihin voi ripustaa pieniä näyttelykappaleita
  • näyttelyaulan seinillä on ripustuskiskot joihin kiinnitetään siimalla, ripustustarvikkeet (siimaa, rautalankaa, nastoja) on tuotava itse, teoksien kiinnitys seinille vain ripustuskiskoja käyttäen
  • kirjastosta saat käyttöösi tikkaat, olethan huolellinen niiden käytössä! Kirjasto ei vastaa tikkaiden kanssa mahdollisesti sattuvista onnettomuuksista
  • huomaathan että seinäkkeet, vitriinit ja kuutiot voi asetella monella tavalla, kunhan kulkeminen kirjaston tilassa säilyy esteettömänä

Huomaathan että yleisen siisteyden ja turvallisuuden vuoksi lattioihin ei saa kiinnittää teippejä, ilmoitustauluja ei saa peittää ja näyttelyrakenteiden on oltava turvallisia.

Näyttelyaulaa ja teoksia ei valvota erikseen.

Näyttelyn järjestäjä vastaa itse näyttelyn tiedottamisesta, esimerkiksi kutsukorteista ja julisteen tekemisestä ja levittämisestä. Kirjasto laittaa tiedon näyttelystä Keski-kirjastojen sivuille sekä some-tileilleen. Muusta tiedotuksesta huolehtii näyttelynjärjestäjä itse. Tiesithän, että voit ilmoittaa näyttelysi maksutta myös Laukaan sähköiseen tapahtumakalenteriin (visitlaukaa.fi -> Tapahtumat) sekä Keski-Suomen tapahtumakalenteriin  (keskisuomievents.fi/home) ja Keskisuomalaisen Menoinfoon (ksml.menoinfo.fi).

Näyttelyn yhteydessä voi olla jaossa näyttelyyn tai näyttelyn järjestäjään liittyvää materiaalia.

Kirjasto ei vastaa näyttelytilan erillisestä valvonnasta eikä näyttelyssä esillä olevien teosten turvallisuudesta näyttelyn tai kuljetusten aikana. Näyttelyn järjestäjä on vastuussa näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille tapahtuneista vahingoista. Näyttelyn järjestäjä vastaa myös näyttelyyn liittyvistä tekijänoikeuksista. Näyttelyn järjestäjän teosluettelossa voi olla esillä teosten hinnat, mutta kirjasto ei hoida töiden myyntiä. Näyttelyn järjestäjä voi laittaa yhteystietonsa esille mahdollisia yhteydenottoja varten.

Kirjastolla on tarvittaessa oikeus siirtää näyttelyrakenteita ja/tai -esineitä esimerkiksi kirjaston omien tilaisuuksien yhteydessä.

Tilavaraukset:

Laukaan pääkirjasto

014 267 5710

Vuojärventie 2
41340, Laukaa

paakirjasto@laukaa.fi

Uutiset

11.06.2024 | Kulttuuri
Info ja logo kulttuuriviikkojen tapahtumajärjestäjille
03.04.2024 | Kansalaisopisto, Kulttuuri
Opiston näyttely pääkirjastolla 3.-29.4.
14.03.2024 | Kulttuuri, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 14.3.2024