Lasten ja nuorten leirit

Vatti järjestää yleis-, erikois-, ja teemaleirejä lapsille ja nuorille kesällä, syksyllä ja talvella koulujen loma-aikoina. Käytännössä katsoen lähes ympärivuotisesti! Leirit järjestetään Multamäen leirikeskuksessa, jos kuvauksessa ei muuta mainita.

Sitovat ilmoittautumiset:

Kesäleireille 12.4.2021 klo 9.00 alkaen
Syysleireille 1.6.2021 klo 9.00 alkaen

Vapaa-aikatoimistoon p. 014 2675 725, 014 2675 761 tai netissä www.kuntapalvelut.fi/laukaanvatti 
Leireille otetaan 10-30 osallistujaa, leiristä riippuen. Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä!

Leirit joissa on maininta “päiväleiri” ovat leirejä joihin leiriläisille ei ole varattu yöpymismahdollisuutta. Kaikki muut leirit sisältävät oletuksen leiriläisen yöpymisestä leiripaikan majoituksessa. Kaikilta leireiltä on kuitenkin mahdollisuus lähteä kotiin yöksi. Toivomme, että tästä mainitaan ilmoittautuessa.

Ilmoittautuessa on tärkeää ilmoittaa leiriläisen ruoka-aineallergiat sekä erityisruokavaliot, näin keittiöhenkilökuntamme ehtii valmistautua asianmukaisilla eväillä.

Leiriläisille lähetetään noin viikkoa ennen leirin alkua leirikirje, jossa on tarkemmin tietoa leiriohjelmasta, aikatauluista ja ajo-ohje leiripaikalle. Leiri laskutetaan leirin jälkeen.

Peruutukset

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään seitsemän (7) päivää ennen leirin alkua. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai jätetään kokonaan ilmoittamatta, on järjestäjällä oikeus periä 50% leirin hinnasta järjestelykulujen kattamiseksi. Sairastapauksissa myöhemmin ilmoitetusta peruutuksesta ei peritä maksua.

Leirien hinnat 2021

  • Viikko 96 euroa
  • Viikonloppu (3 vrk) 66 euroa
  • Päiväleirimaksu vko 75 euroa
  • (Joidenkin leirien hinnoissa on lisättynä materiaalimaksu)
  • Ulkopaikkakuntalaisilta lisämaksu 40 euroa

Kesäleirit

lapsia ja aikuinen pelaamassa vesisotaa

300010 ARMOTONTA MENOA
ma-pe             7.-11.6.            7-9 v.
Kesä lähtee käyntiin Armottomalla menolla Multamäessä. Armotonta menoa -leiri sisältää kaikki perinteiset leirijutut: pelaillaan ulkona ja sisällä, seikkaillaan lähimetsässä, askarrellaan ja tehdään kaikkea mukavaa yhdessä. Hyvällä säällä päästään myös polkuveneilemään ja hurjimmat uskaltaa heittää talviturkin Peurunka –järveen. Leirin aikana tutustutaan myös uusiin leirikavereihin ja pidetään hauskaa.
Leirin hinta 96 €

300011 PURJEHDUSLEIRI                                                                                  UUSI!
ma-pe             7.-11.6.            9-12 v.
Onko vesi sinun elementtisi? Oletko miettinyt, miltä tuntuu liitää veden päällä tuulen voimalla? Tällä täysin uudella leirillä tutustutaan purjehduksen sekä vesillä liikkumisen perusteisiin turvallisesti Peurunkajärvellä. Leiripäivät koostuva eri teemaisista purjehdustunneista, vesillä olemisesta, saunasta ja uimisesta sekä maittavasta leiriarjesta. Aiempaa veneily- tai purjehdustaustaa ei tarvita. Käytämme purjehdukseen aloittelijoille tarkoitettuja, helposti hallittavia optimistijollia. Tule mukaan kokemaan purjehduksen kauneus! Ohoi!
Leirin hinta 96 €

300012 TYTTÖJEN LEIRI
pe-su               11.-13.6.         9-12 v.
Lähde mukaan viettämään vauhdikasta viikonloppua tyttöjenleirille! Leiri pitää sisällään iloista yhdessä oloa, askartelua, hemmottelua, hauskanpitoa, leirikamuja ja paljon muuta mukavaa tekemistä. Koe ikimuistoinen leiri, jossa tyttöjen jutut ja ystävyys ovat keskeisin asia!
Leirin hinta 66 €

300013 RATSASTUKSEN ALKEET
pe-su               11.-13.6.         7-10 v.
Nouse ratsaille! Ratsastuksen alkeet -leirillä Hiekkalan Hevostilan monipuoliset suomenhevoset johdattavat leiriläiset ratsastuksen pariin. Leirillä ratsastetaan 1–2 h/pvä, hoidetaan hevosia, harjoitellaan varustamista sekä opetellaan tärkeitä hevostaitoja. Samalla pääset tutustumaan tallielämään ja hevosten arkeen. Leiri ei vaadi aiempaa hevoskokemusta, vaan opettelemme yhdessä. Lisätiedot leirin hevostoiminnasta: sähköpostitse info@hiekkalanhevostila.fi tai soittamalla 044 230 2661.
Leirin hinta 138 €

300014 NUORTEN LEIRI                                                                                    UUSI!
ma-to              14.-17.6.         13-15 v.
Kesä ja loma on täällä! Nyt on aika ottaa rennosti ja nauttia auringosta sekä kavereista. Nuorten leirillä tehdään leiriläisten toivomia asioita, uidaan, pelaillaan sekä istuskellaan leirinuotion äärellä. Halutessasi voit ilmoittaa leiriohjelmatoiveet ilmoittautumisen yhteydessä.
Leirin hinta 77 €

300015 KESÄLEIRI
ma-to              14.-17.6.         9-11 v.
Haluatko viettää rennon kesäviikon uusien ystävien seurassa? Kesäleiri on siinä tapauksessa juuri sinulle! Kesäleirillä yhdistyy kaikki kiva kesässä ja luvassa on esimerkiksi uimista, makkaranpaistoa, perinteisiä pihapelejä ja kaikkea muuta mukavaa, mitä kesäleirillä voi tehdä.
Leirin hinta 77 €

300016 PARKOUR –TOIMINTALEIRI PÄIVÄLEIRINÄ
ma-to              14.-17.6.         7-14 v.
Tervetuloa parkourleirille Laukaaseen! Parkourissa keskitytään kehittämään tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta mm. hyppimällä, kiipeämällä, juoksemalla sekä erilaisia ylityksiä ja alituksia tehden, hauskanpitoa unohtamatta! Leirillä on käytössä Parkour Akatemian parkourvälineistöä, joista on mahdollista toteuttaa erilaisia mielenkiintoisia ratoja. Hyödynnämme myös ulkoalueiden tarjoamia mahdollisuuksia.  Ohjaajina toimivat Parkour Akatemian kokeneet ja innostavat ohjaajat. Leiri järjestetään Sydän-Laukaan ja kirkonkylän kouluilla, jossa leiriläisille tarjotaan lounas ja välipala.
Leirin hinta 136 €

300017 SUPERSEIKKAILULEIRI                                                           UUSI!
ma-to              21.-24.6.         7-9 v.
Tervetuloa mukaan Superseikkailuleirille. Tällä leirillä seikkaillaan ympäri Multamäkeä, sisällä ja ulkona.  Superseikkailulla on mahdollisuus teltassa nukkumiseen, kuplafutismatsi –sekä kuplapalloilla kikkailua, metsäseikkailurata, jousiammuntaa sekä tietysti saunomista ja uimista!
Leirin hinta 77 €

300018 MUSIIKKILEIRI
ma-to              21.-24.6.         9-12 v.
Tule mukaan tutustumaan bändisoiton saloihin! Multamäen oma Musiikkileiri uusiutui nykymuotoonsa kesällä 2019. Musiikkileiri on voimakkaasti bändisoiton perusteisiin nojaava teemaleiri. Musiikin ohella päivät täyttyvät leppoisasta leiripuuhasta sekä yhdessäolosta. Aiemmasta soittotaustasta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Oli soittotaitosi mitä tasoa tahansa, musiikista ja soittamisesta innostuvana sinulla on paikka bändissä!
Leirin hinta 77 €

300019 AARRELEIRI
ma-pe             28.6.-2.7.        7-9 v.
Huomio Seikkailijat! Oletteko valmiina uuteen aarrejahtiin? Valmiina olevat seikkailijat lähtevät aarreleirille, uusiin seikkailuihin ja erilaisiin haasteisiin. Leirillä kaikki pääsevät mukaan Multamäen huikeaan aarrejahtiin. Ota reppu mukaan jossa on sinun etsijän välineet ja tule mukaan seikkailulle. Seuraa salaisia vihjeitä ja löydä oikealle reitille. Osaatko arvella mihin aarre onkaan piilotettu?
Leirin hinta 96 €

300020 KALASTUSLEIRI
ma-pe             28.6.-2.7.        9-12 v.
Tule mukaan supersuositulle Kalastusleirille! Leirillä opetellaan peruskalastustaitoja, erilaisia solmuja, heittokalastusta veneestä, harjoitellaan ahvenen ja kuhan jigausta, opetellaan perhokalastuksen alkeita sekä sidotaan itselle oma ottiperho. Kalastuksen lisäksi istuskellaan nuotiolla, saunotaan ja uidaan. Omat kalastusvälineet ja aurinkolasit mukaan. Leiri soveltuu kalastuksesta innostuneille sekä vasta-alkajille.
Leirin hinta 106 €

300021 ERÄNALLEN TELTTALEIRI
ti-to                  29.6.-1.7.        8-12 v.
Perinteinen telttaleiri Hyyppään partiomajan ympäristössä on tänäkin kesänä täällä! Eränalle on valmiina uusiin seikkailuihin, ootko sä? Yöt nukutaan teltassa, päivisin seikkaillaan metsässä ja melotaan lammessa sekä illan kruunaa nuotion ääressä istuskelu. Perinteisten erätaitojen ohella leirillä pelataan, leikitään, uidaan ja saunotaan. Leiri pidetään Hyyppään partiomajalla, Laukaan Puttolassa.
Leirin hinta 77 €

300022 LEIPURILEIRI
pe-su               2.-4.7.              9-13 v.
Tykkäätkö leipoa ja herkutella? Tule mukaan leipurileirille! Tämän suolaisten ja makeiden herkkujen täyteisen viikonlopun lisäksi jokainen pääsee askartelemaan oman reseptikirjan. Leivonnan välissä jää myös aikaa muihin kivoihin leiriaskareisiin. Leiri sopii kaikille leivonnasta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta ei tarvita.
Leirin hinta 76 €

300023 PUUHAILULEIRI
pe-su               2.-4.7.              7-10 v.
Puuhaa riittää ja päivät kuluvat nopeasti, kun leiriläiset pääsevät touhumaan niin ulkona kuin sisällä. Leirin aikana polkuveneillään Peurunkajärvellä, kisaillaan leiriolympialaisissa, pelaillaan erilaisia pallopelejä ja vietetään iltaa uiden ja saunoen sekä nuotiomakkaraa nauttien. Tule mukaan puuhailemaan!
Leirin hinta 66 €

300024 MAAILMAN MONIMMAT POLLET
ma-pe             5.-9.7.              yli 7 v.
Maailman monimmat pollet –leiri kutsuu jälleen hevosten ystäviä kesällä Hiekkalan hevostilalle tutustumaan tallielämään ja harjoittelemaan hevostaitoja. Leirillä tutuksi tulevat tallin hevoset, ponit sekä muut eläimet. Yhdessä tutustumme tallin arkeen, hevosten hoitoon, ratsastukseen ja ajoon sekä harjoittelemme agilityä tilan hevosten kanssa. Leiri ei vaadi aiempaa hevoskokemusta, vaan soveltuu kaikille hevosten ystäville. Kirmaa mukaan hevosten maailmaan!! Lisätiedot leirin hevostoiminnasta: sähköpostitse info@hiekkalanhevostila.fi tai soittamalla 044 230 2661.
Leirin hinta 143 €

300025 MYSTEERILEIRI
ma-pe             5.- 9.7.             11-14 v.
Oletko sinä se, joka mahdollisesti osaa ratkaista pulmia, aukaista lukkoja tai selvittää mysteerejä? Tätä ja kaikkea muuta on luvassa mysteeri-leirillä! Tule kokemaan kanssamme leiri, jossa opetellaan rakentamaan mysteerihuoneita, kisataan aikaa vastaan ja kokeillaan omia rajoja sekä ratkotaan pieniä pulmia. Tähän kaikkeen lisätään mukaan tuttua kesäleirimeininkiä, sillä eihän leiri ole mitään ilman uimista, saunaa ja leirinuotioita. Tämä leiri on tehty niin aloitteleville salapoliiseille kuin vanhoille mestariratkojillekin.
Leirin hinta 96 €

300026 YHDESSÄ KESÄLEIRILLE
pe-su               9.-11.7.
Yhdessä tekemisen leiri ottaa aikuiset ja lapset vastaan kesäviikonlopuksi Multamäkeen. Nyt on mahdollista tehdä kaikkia kivoja ja ehkä uusiakin leiriaktiviteetteja yhdessä! Rento ja hyvä fiilis on pääosissa tämän leirin toiminnoissa. Leirille voi tulla leiriläisen kanssa äiti, isä, huoltaja, isovanhempi, kummivanhempi tai muu leiriläiselle tärkeä aikuinen.
Leirin hinta 66 € aikuiselta ja 10 €/lapsi

300027 SEIKKAILULEIRI
ma-pe             12.-16.7.         10-14 v.
Toiminnantäyteinen suosikki, Seikkailuleiri, odottelee hurjapäitä osallistumaan uusiin haasteisiin. Tule haastamaan itseäsi monenlaisen seikkailun ja toiminnan parissa. Leirillä on luvassa mm. melontaa, luonnossa seikkailua sekä ongelmanratkaisutehtäviä. Jännitystä nostattaa viikon aikana yllättävät yllätystehtävät. Lähde mukaan hakemaan seikkailullisia elämyksiä ja kokemuksia!
Leirin hinta 96 €

300028 KEPPARILEIRI
ma-pe             12.-16.7.         7-10 v.
Kepparit kainaloon ja Multamäkeen! Tänä kesänä kepparileirillä tehdään omille keppihevosille sopivia varusteita, esim. riimut ja riimunnaru, käydään maastolenkeillä, rakennellaan esteratoja, opetellaan kouluratsastusratoja ja tutustutaan uusiin kavereihin. Leiri huipentuu upeaan kepparikisaan, jossa voitto ei ole tärkein vaan yhdessä tekeminen ja toisten kannustaminen.
Leirin hinta 96 €

300029 KÄSSÄLEIRI                                                                                            UUSI!
pe-su               16.-18.7.         11-14 v.
Kässäjuttuja ja leiritoimintaa, mikä ihana yhdistelmä! Päästä luovuutesi valloilleen tai tee mallin mukaan, kumpikin on tällä leirillä sallittua. Kässäleirillä keskitytään erilaisten askartelujen pariin sekä nautiskellaan kesäjutuista kuten kavereista, uimisesta sekä rannalla loikoilusta. Kässäleirillä pääset kokeilemaan mm. makrameesolmuja, vaatteiden solmuvärjäystä sekä omatekemäsi savikulhon marmorointia.
Leirin hinta 66 €

300030 TIEDELEIRI                                                                                              UUSI!
pe-su               16.-18.7.         8-11 v.
Asuuko sinussa pieni tutkija? Oletko kiinnostunut luonnon mielenkiintoisista ilmiöistä? Haluatko nähdä mitä tapahtuu kun yhdistetään viinietikkaa ja soodaa? Leirillä tutkitaan erilaisia ilmiöitä sekä tehdään näyttäviä ja erikoisia kokeita turvallisessa ympäristössä. Koeputkien keskeltä pääsee välillä uloskin puuhastelemaan ja pelailemaan.
Leirin hinta 66 €

300031 ELÄINLEIRI
ti-pe                 27.-30.7.         7 -10 v.
Eläinten ystävien leiri on tänäkin kesänä täällä! Multamäki muuttuu päivisin pieneksi kotieläinpihaksi eläinleirin ajaksi, kun erilaiset karvaiset ystävät saapuvat ilahduttamaan leiriläisiä. Eläinleirillä pääset tutustumaan tuttuihin ja ehkä vähän tuntemattomiinkin kotieläimiin. Viikon aikana tutustutaan ainakin viiteen eri eläimeen, mitkähän ne mahtaa olla?
Leirin hinta 77 €

300032 LAISKOTTELULEIRI
ti-pe                 27.-30.7.         12-15 v.
Touhukkaan kesän lopuksi on hyvä ottaa aikaa rentoutumiselle. Laiskotteluleirillä tarkoituksena on nauttia rennoissa merkeissä yhdessä loppukesän lämmöstä ja ladata akut ennen koulujen alkua. Tiedossa on rantapäiviä, saunomista ja uimista sekä päiväunia riippukeinussa. Ja jotta laiskotteluun ei pääse kyllästymään, leirikeskus tarjoaa myös loistavat puitteet aktivoitumiselle.
Leirin hinta 77 €

300033 PEHMOLELULEIRI
pe-su               30.7.-1.8.        6-8 v.
Onko sinulla rakas ja ihana pehmolelu, jonka kanssa haluaisit lähteä opettelemaan leireilyä? Ota se kainaloon ja lähde kohti Multamäen leirikeskusta! Pehmoleluleirillä pelataan, leikitään, askarrellaan ja pidetään tietenkin hauskaa uusien kavereiden kanssa. Leiritouhuja on sekä ulkona, että sisällä ja leirin lopuksi järjestämme upean pehmolelunäyttelyn huoltajille. Pehmoleluleiri on mahtava mahdollisuus harjoitella leiriläisenä oloa ja esimerkiksi leirikeskukseen yöksi jäämistä (leirin voi halutessaan toteuttaa myös päiväleirinä).
Leirin hinta 66 €

300034 ASKARTELULEIRI
pe-su               30.7.-1.8         7-10 v.
Tykkäätkö askarrella ja haluaisitko kokeilla erilaisia kädentaitoja? Askarteluleirillä pääset tutustumaan erilaisiin askartelutyyleihin ja materiaaleihin. Tule päästämään luovuutesi valloilleen ja askartelemaan kanssamme viikonlopuksi! Askartelun ohessa leiriin mahtuu myös perinteistä leirielämää kuten saunomista ja uimista. Mukana myös kädentaitoammattilainen Virve!
Leirin hinta 66 €

300035 DUUNILEIRI
ma-pe             2.-6.8.              13-17 v.
Duunia tekemällä saat nauttia Multamäen antimista ja kesän parhaista päivistä ilmaiseksi! Leirillä opitaan yhdessä tekemisen kautta. Päivisin opettelemme uutta tai vahvistamme jo oppimaamme. Iltaisin relaamme ja nautimme upeista aktiviteeteista yhdessä. Kaiken tämän lisäksi saat suorittamistasi kursseista 4H:n kurssitodistuksen sekä leiritodistuksen. Leirin jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä 4H:n työpalvelun tai 4H – yrittäjyyden kautta.

4H PIENELÄINTENHOITOLEIRI
ti-pe                 3.-6.8.              yli 13 v.
Oletko eläinrakas?! Mikäli vastasit kyllä – tämä leiri on juuri sinua varten!
Leirin aikana tutustut useiden eri pieneläinten hoitoon. Leirillä sinulla on huikea tilaisuus suorittaa Pieneläintenhoitokurssit ja tulevaisuudessa työllistyä 4H – pieneläintenhoitajana! Leirillä keskitytään koirien, kissojen ja jyrsijöiden hoitoon. Leiripäivämme rytmitämme leirillä mukana olevien eläinten tarpeiden mukaan ja pidämme huolta karvaisista ystävistämme. Lisätiedustelut: Laukaan 4H – yhdistys, Anni Jalonen 044 7457825. Leirin tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet: https://laukaa.4h.fi/
Leirin hinta 120 €, Laukaan 4H – yhdistyksen jäsenille 60 €

Syysleirit

302001 ÄIDIT JA LAPSET –LEIRI
pe-su               3.-5.9.
Yhteistä laatuaikaa, rentoutumista ja mukavaa tekemistä – niistä koostuu äitien, lasten ja isoäitien yhteinen leiri. Leirillä on ohjattua toimintaa niin lapsille kuin aikuisille, yhdessä ja erikseen. Päivisin ohjelmassa askartelua, ulkoilua, pelailua ja illalla rauhoitumme miellyttävässä savusaunassa.
Leirin hinta aikuisilta 66 € ja lapsilta 10 €. Sis. ohjattu toiminta, mökkimajoitus, ruoat ja vakuutus.

302002 ISÄT JA LAPSET –LEIRI
pe-su             10.-12.9.
Toimintaan innostava viikonloppu isille ja lapsille sekä isoisille Multamäessä. Ohjelmassa yhdessä tekemistä, seikkailua ja yllätysohjelmaa. Viikonlopun aikana on luvassa ohjattua toimintaa aikuisille ja lapsille, niin yhdessä kuin erikseen. Päivisin keskitymme yhdessä touhuamiseen, illalla rentoudumme leppoisissa savusaunan löylyissä.
Leirin hinta aikuisilta 66 € ja lapsilta 10 €. Sis. ohjattu toiminta, mökkimajoitus, ruoat ja vakuutus.

302003 SYKSY SAAPUU TARINOIHIN -KIRJOITUSLEIRI
pe-su               8.-10.10.         8-13 v.
Syksyinen Multamäki on hyvästellyt jo kesän, ja talven voinee jo tuntea luonnon rytmissä. Syksy on saapunut Multamäkeen, ja viikonloppuleirin myötä se saapuu myös lasten ja nuorten sanataideleirin tarinoihin. Tarinoissamme elämään ja ääneen pääsevät järven yllä kuiskaileva usva, polun kumarainen selkä, rinteen varvut, ikiaikaii sisällään säilövä kivi. Leiriläiset ovat tulkkeja kaiken tämän keskellä.
Leirin hinta 80 €

302004 SYYSSÄPINÄT
ma-ke              18.-20.10.       7-10 v.
Syyssäpinät valtaavat koko Multamäen leirikeskuksen. Tule mukaan nauttimaan syyslomasta mahtavan toiminnan ja uusien ystävien kanssa.
Leirin hinta 66 €

302005 TOIVELEIRI
ke-pe               20.-22.10.       11-13 v.
Mitä sä haluisit tehdä leirillä? Mitä sä toivoisit? Voit ilmoittaa omat toiveesi leirin sisällöstä ilmoittautumisen yhteydessä, myös leirin aluksi kerätään leiriläisiltä toiveita. Toiveleiri rakentuu leiriläisten toiveiden perusteella lisänä tietenkin kaikki parhaat leiriaktiviteetit.
Leirin hinta 66 €

302006 TULI TARINAKSI –KIRJOITUSLEIRI NUORILLE
pe-su               5.-7.11.            14-19 v.
Marraskuinen viikonloppu, pimenevä ilta, tulet syttyvät valaisemaan polkua oman kirjoituksemme ääreen. Luovuus on jokaisen rikkaus. Taito kirjoittaa ajatuksensa paperille saa viikonloppuleirillä turvallisesti tilaa, tukea ja ammattitaitoista sanataideohjausta. Annamme historiamme, ympäröivän luonnon, jo opitun ja vielä tuntemattomankin, joka tulen liekeissä ja varjoina kodan seinille ilmaantuu, sanallistua monimuotoisiksi teksteiksi.
Leirin hinta 80 €ihminen kirjoittamassa

Jenni Pekonen

Vapaa-aikaohjaaja

040 776 1381

Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Puhelimella vapaa-aikatoimistoon
014 2675 725
014 2675 761

Ilmoittaudu netissä