Konkreettinen ilmastoteko – polkupyöräetu Laukaan kunnan henkilöstölle

Laukaan kunta on ottanut uutena henkilöstöetuutena käyttöön työsuhdepolkupyöräedun. Etu osana kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa tukee työntekijöiden hyvinvointia ja kannustaa liikkumaan. Polkupyöräedun käyttöönotto on myös konkreettinen ilmastoteko.

Laukaan kunta hankkii työsuhdepolkupyörän leasing-sopimuksella, johon voidaan sisällyttää myös muut varusteet, huoltopalvelut sekä varkausvakuutus. Nämä lisäpalvelut mahdollistavat etuuden hyödyntämisen niin työnantajan kuin työntekijänkin näkökulmasta huolettomasti. Yhteistyökumppanina polkupyöräetuutta toteuttamassa on GoByBike.fi. Uuden pyöräedun avulla säästö on keskimäärin 20-30 % pyörän hankintahinnasta. Työntekijä voi valita työsuhdepyörän vapaasti mistä tahansa pyöriä myyvästä liikkeestä ja työsuhdepyörän verotusarvo vähennetään palkasta kuukausittain.

Polkupyöräetuus otettiin käyttöön 25.8.2022 ja ensimmäisenä pyörän ennätti hankkimaan vielä samana päivänä yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos.
-Polkupyörän hankkiminen oli helppoa ja kätevää. Iso peukku työnantajalle tästä mahdollisuudesta, kiittelee Viilos.

Lisäksi kunta tarjoaa henkilöstölleen kattavasti myös muita etuja. Lounasetuus mahdollistaa edullisemman ruokailun ja kulttuuri-, liikunta- ja hierontaetu toteutetaan Edenred -virike-etuna. Lisäksi muistamisjärjestelmää on kehitetty palkitsemaan työntekijöitä uran eri vaiheissa. Kunnan työntekijöillä on myös käytössään Peurunka-järven rannalla sijaitseva rantasauna. Tästä edusta on erityisesti tykätty ja se onkin varmasti varsin ainutlaatuinen.

-Monipuolisilla henkilöstöeduilla erotumme työnantajien joukosta ja luomme laukaalaista yhteenkuuluvuuden tunnetta, kertoo henkilöstöetujen uudistuksen taustalta talous- ja henkilöstöjohtaja Eero Raittila.
Eero Raittila

Talous- ja henkilöstöjohtaja

040 663 7306

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi