Työnhakijoiden uusi palvelumalli astui voimaan 2.5.2022

Toukokuusta lähtien saat aiempaa yksilöllisempää ja henkilökohtaisempaa tukea työnhakuusi!

1. Mitä nyt tapahtuu ja mitä minun tulee tehdä?

Työnhakijoiden palvelumalli uudistuu toukokuun alussa. Tavoitteena on tiivistää yhteydenpitoa ja löytää jatkossa paremmin sinulle sopivia palveluita.

Työnhakusi jatkuu normaalisti, ja voit osallistua työllisyyden palveluihin normaaliin tapaan. Voit myös aina ottaa yhteyttä TE-toimiston asiantuntijaan/omavalmentajaasi. Parhaiten tavoitat asiantuntijan/omavalmentajan jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asioinnissa.

TE-toimiston asiantuntija/omavalmentajasi soittaa sinulle tilanteesi mukaan. Sovitte hänen kanssaan työnhaun jatkosta tarkemmin.

Lue täältä, mitä uusi asiakaspalvelumalli tarkoittaa ja miten se vaikuttaa työnhakuun: https://toimistot.te-palvelut.fi/uusi-asiakaspalvelumalli

2. Konkretia – miten työnhakijan arki muuttuu

Työnhaun käytännöt muuttuvat toukokuussa. Uusi asiakaspalvelumalli tarkoittaa, että:

  1. Henkilökohtainen palvelu vahvistuu. Tulet kohtaamaan TE-toimiston asiantuntijaa/omavalmentajaasi jatkossa aiempaa useammin. 
  2. Työttömyysturvaseuraamukset (ns. karenssit) lievenevät. 
  3. Työnhakuvelvollisuus määritellään yksilöllisesti. Pääsääntöisesti tulee hakea neljää työmahdollisuutta kuukaudessa. Saat valita itse haettavat työpaikat. Vaikka et saisi työtä, työttömyysetuutesi ei pienene.  

TE-toimiston asiantuntija/omavalmentajasi on sinuun yhteyksissä, kun työnhakusuunnitelmaasi päivitetään seuraavan kerran yhdessä. Siihen saakka voit jatkaa työnhakuasi tai osallistua palveluihin normaalisti.

Lue lisää täältä: https://toimistot.te-palvelut.fi/uusi-asiakaspalvelumalli

3. Henkilökohtainen palvelu vahvistuu – työmahdollisuuksien haku

Tulet kohtaamaan TE-toimiston asiantuntijaa/omavalmentajaasi aiempaa useammin.

Työnhaun alkaessa saat apua ja tukea aiempaa nopeammin ja tiiviimmin. Jos työnhaku pitkittyy, saat intensiivijakson TE-toimiston asiantuntijan/omavalmentajasi kanssa.

Työnhakuvelvollisuus määritellään yksilöllisesti. Pääsääntöisesti tulee hakea neljää työmahdollisuutta kuukaudessa. Saat valita itse haettavat työpaikat. Vaikka et saisi työtä, työttömyysetuutesi ei pienene.

Joko kokeilit uutta Työmarkkinatoria? Luo työnhakijaprofiili jo tänään! https://kokeile.tyomarkkinatori.fi/Etusivu

4. Työmarkkinatori

Te-palvelut.fi jää pois käytöstä toukokuun alussa, ja tilalle tulee tyomarkkinatori.fi. Työmarkkinatorilla voit tutustua avoimiin työpaikkoihin ja tehdä itsellesi työnhakuprofiilin, jotta työnantajat löytävät sinut. Tutustu työnhaun uusiin mahdollisuuksiin Työmarkkinatorilla!

Lisätietoja:

Laukaan työllisyyspalveluiden

päivystys

p. 050 4003 792

Arwidssonintie 15-17, Virastosydän B-rakennus
41340, Laukaa

tyollisyys@laukaa.fi