Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä 24.2.2024

Tervetuloa viettämään kansallista laturetkipäivää Laukaan hyvin hoidetulle ja maastoiltaan monipuoliselle latureitistölle lauantaina 24.2.2024!

Laturetkipäivänä voit hiihtää ja liikkua vapaasti myös kävellen tai vaikka potkukelkkaillen vapaavalintaisen matkan upeilla ulkoilureiteillä ja osallistua mukaan yhteiseen ulkoilupäivään.

Laturetkeen osallistut täyttämällä osallistumiskortin tai Qr-koodin kautta sähköisesti. Osallistumiskortit ja Qr-koodit löytyvät kartassa näkyvillä leimauspisteillä. Osallistuneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.

Tapahtumaan ei ole osallistumismaksua.

Laukaan laturetkipäivä järjestetään tänä vuonna 53. kertaa. Tapahtuman järjestää Laukaan kunnan vapaa-aikapalvelut.


Latukahvilat ja leimauspisteet avoinna klo 10 – 14

Lähtöpaikkoja on kunnan eri puolilla useita ja ne on merkitty laturetkikarttaan. Kaikista lähtöpisteistä voi lähteä hiihtämään laduille tai esimerkiksi kävelemään tai potkukelkkailemaan teitä pitkin. Ladut on varattu hiihtäjille. Reittien varrella on useita järjestöjen ja seurojen ylläpitämiä mehupisteitä ja latukahviloita. Latukahviloiden sijainnit näet laturetkikartasta. Latukahvioiden tarjontaan voit tutustua tarkemmin Laukaan laturetken Facebook-tapahtuman keskustelut-osiossa. Lisäksi reittien varrella on lähes 30 kotaa ja laavua mukaviin taukohetkiin 24/7. Laavujen ja kotien puuvarastoja on täydennetty ennen laturetkeä edeltävällä viikolla. Omatoimisesti tulistelijoiden kannattaa varata mukaan tulentekovälineet ja puukko tai kirves tulentekoa varten.


Lähtöpaikat ja osallistumiskorttien leimaus – arvontaa!

Lähtöpaikkoja laturetkelle on useita. Osallistumiskortteja saa laturetken lähtöpaikoilta tapahtumapäivänä ja tapahtumaa edeltävällä viikolla Laukaan vapaa-aikatoimistosta. Osallistumiskortin voi palauttaa kaikille leimauspisteille. Kaikilta leimiauspisteiltä on myös saatavilla pyydettäessä laturetken kunniakirjoja. Osallistumiskortit palautetaan niille varattuihin laatikoihin.

Osallistumiskorttinsa palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Tiedot voittajista julkaistaan torstaisin tällä laturetken verkkosivulla Ajankohtaista-uutisena sekä torstaisin ilmestyvän Laukaa-Konnevesi-lehden Vattipalstalla muutaman viikon sisällä laturetkestä.
Arvontapalkinnot tulee noutaa Laukaan vapaa-aikatoimistosta (sovi nouto soittamalla tai sähköpostilla).

Leimauspisteillä on itseleimausmahdollisuusOsalla leimauspisteistä on myös mehutarjoilulaajempi evästarjoilu tai ruokailumahdollisuus, jota järjestävät paikalliset seurat ja järjestöt. Varaa käteistä rahaa tarjoiluja varten.
Tarkemmat tiedot taukotarjoiluista löydät tältä sivulta tulostettavissa olevasta laturetkikartasta.


Latukartta ja reitit

Laturetkipäivään voit osallistua missä tahansa Laukaan latuverkostolla. Kaikilla laturetkikarttaan merkityillä reiteillä on sekä vapaan, että perinteisen hiihtotyylin ladut.

Laturetkikartta 2024:


Seikkailijoille ja nautiskelijoille lisäksi kylälatuja ja jäälatuja

Latuinfoon ja laturetkikarttaan merkittyjen Laukaan kunnan ylläpitämien latujen lisäksi useilla kylillä on moottorikelkalla kunnostettavia kylien ylläpitämiä, pääasiassa perinteisellä tyylillä hiihdettäviä latuja. Niitä kunnostetaan lumitilanteen salliessa. Kapeita, pääasiassa perinteisellä hiihtotyylillä hiihdettäviä latuja löytyy muun muassa

  • Leppäveden kylän peltoaukeilta Kalmarin peltoladut
  • Vuonteen lintutornin ladut Vuonteelta
  • pohjoisessa Laukaassa Torikasta. Käynti ladulle Metsoreitiltä varrelta Haapalan koulun jälkeen Suolahteen päin
  • Pohjoisesta Laukaasta Lankamaan kyläladut
  • Saraaveden jääladut

Lisätietoa kyläladuista ja niiden toivotuista hiihtosuunnista saat leimauspisteiltä. Jos seikkailumieltä löytyy, voit siis päästä hiihtämään aivan uusiin upeisiin maastoihin!

Huomioi muut ladun käyttäjät ja noudata varovaisuutta erityisesti vaarallisissa laskuista ja kapeista kohtaamisen paikoista varoittavat kyltit. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa reittien kunnossapitoon.

Laturetkikarttaan on merkitty reitit, parkkipaikat sekä osallistumuskorttien leimauspisteet.

Välimatkoja – valitse haluamasi matka!

Laukaan läpi kulkevan Metsoreitillä on yli 40 kilometriä yhtenäistä latua Jyväskylän rajalta etelässä sijaitsevalta Ampujien majalta aina pohjoiseen Suolahden rajalle. Lisäksi voit hiihtää muun muassa Vehniällä, Lievestuoreen Mustavuoressa sekä Saraaveden jääladuilla (säävarauksella) ja kyläladuilla (säävarauksella).

Ohessa esimerkkejä välimatkoista Metsoreitillä Ampujien majalta reitin eteläpäästä Leppäveden, Vihtavuoren, Peurungan, Kuusan ja Haapalan kautta Äijälään ja Äänekoskelle Suolahteen.

Metsoreitti haarautuu Haapalan koulun jälkeen kahtia. Toinen reittivaihtoehdoista jatkuu koilliseen Äijälään. Varsinainen Metsoreitti jatkuu luoteeseen Äänekosken puolelle kohti Suolahtea. Metsoreitti päättyy Äänekosken kaupungin puolella Suolahteen kantatien 69 varteen (Hirvaskangas-Konnevesi).

Ladut ja ulkoilualueet

Lue lisää Laukaan laduista ja ulkokentistä sekä liikuntamahdollisuuksista

Lue lisää

Lisätietoja

Henna Ahokas

Työvalmentaja

040 186 7135

Rokkakankaantie 21
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Satu Rautiainen

Kehittämiskoordinaattori

040 764 1896

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Ajankohtaista

08.05.2024 | Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 8.5.2024
30.04.2024 | ikäihmiset, Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vapaa-aikapalveluiden kesäliikuntaryhmät!
30.04.2024 | Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 30.3.2024

Laturetkikartta 2023

Kaikilla karttaan merkityillä reiteillä on sekä vapaan että perinteisen hiihtotyylin ladut.

Avaa kartta