Kiertelyä ja kaartelua

Kesäsomettaja Eva Keravalta on Kokeile asumista Laukaassa -haasteemme tämän kesän asukas. Eva jakaa kokemuksiaan Laukaasta tämän ja ensi viikon ajan.

Kohta viikko Laukaan työmatkaa on takana päin. Aika on kulunut rattoisasti ja mielenkiintoisten työtehtävien ympärillä. Olen tavannut mahtavia ihmisiä, nukkunut hyvin ja ihastellut lapsuudesta tuttuja maisemia.

Viikon aikana olen tuottanut innolla uutta sisältö niin @laukaankunta Instagram-feediin sekä Instagram- sekä Facebook-stooreihin.

Keskiviikkona kävin Laukaan pääkirjastossa vierailulla. Jutustelin muun muassa työntekijä Jonna Pennasen kanssa kirjaston toiminnasta ja tutustuin kuvia räpsien kaikkeen, mitä kirjastosta löytyy. Laukaan pääkirjasto on minulle jo vuosien takaa tuttu paikka, minun mummoni kun työskenteli siellä osastonjohtajana. Päätin myös vierailuni lopussa hankkia itselleni kirjastokortin!

Torstaina minulla ei ollut mitään sovittua tapaamista tai vierailua, joten päätin hypätä pyörän selkään ja antaa maalaismaisemilla varustettujen polkujen viedä eteenpäin. Kävin muun muassa Vuojärven rannalla ihastelemassa upeaa näköalaa ja muistelemassa minun ja pappani yhteisiä onkireissuja samaiseen paikkaan lapsuuden kesinä. Tärkein paikka oli Akkasuon ympäristö, sillä siellä alueella sijaitsi lapsuuteni mummola. Tuntui jopa epätodelliselta tajuta, että tässä minä nyt ajelen nuorena aikuisena samoja teitä työsuhdepyörällä, kuin vuosia sitten lapsen papan liian suurella pyörällä.

Kun saavuin takaisin kirkonkylälle, kävin raikkaan makealla jäätelöllä K-Supermarketin pihalla olevalla jäätelökioskilla. Ilokseni huomasin, että kioskia pyöritti nuori Laukaan 4H-yhdistyksestä ja ympärillä vilisi muutenkin nuoria kesätyöntekijöitä.

Ajoittain kaipaan Keravan vilinöihin ja tutumpiin ympyröihin, mutta samaan aikaan on fiilis, etten haluaisi ikinä lähteä täältä pois. Olen ihmistyyppiä, joka tykkää olla omissa oloissaan ja erakoitua. Täällä siihen on mahdollisuus, kun on rauhallisempaa. Samalla kuitenkin rakastan yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista, johon täältä löytyy myös mahdollisuus, kun muutama kaveri löytyy ja tuntemattomatkin ihmiset tervehtivät ja aloittavat keskusteluja.

Tapaan vielä erään henkilön, josta myöhemmin lisää! Tänään lauantaina minulla on töitä, sillä on Laukaan kesänavaus. Pysykääpähän siis tarkkana somessa, sisältöä tulossa!

Ensi viikkoon!

Kesäsomettaja Eva Guillard

Eva Guillard Kesäsomettaja