Kadut ja liikenne

Laukaan kunnan alueella on katuverkostoa yhteensä 118 km, joista valaistuja on 89 kilometriä. Katujen ja teiden suunnittelulla, liikenneturvallisen katuverkon rakentamisella sekä ylläpidolla luodaan toimiva ja viihtyisä elinympäristö asukkaille ja elinkeinoelämälle. Liikenneväylien rakentamisessa pyritään huomioimaan tasapuolisesti eri liikennemuodot.

Uutta katuverkostoa rakennetaan uusille avattaville asuinalueille. Vuosittaisista saneerauskohteista päätetään talousarviota laadittaessa.

Joukkoliikenne

Laukaasta on hyvät liikenneyhteydet Jyväskylään, jossa on monen laukaalaisen työ-ja opiskelupaikka. Laukaan alueen joukkoliikenne on osa Jyväskylän seudun Linkki-paikallisliikennettä, jonka käytännön järjestämistehtävistä vastaa Jyväskylän kaupunki. Paikallisliikenteen vihereitä busseja täydentävät seutuliikenteen bussit, joita kulkee niin Jyväskylän kuin Äänekosken suuntaan sekä Lievestuore-Laukaa välillä. Seutuliikenteen järjestäjiä ovat liikennöitsijät sekä osassa vuoroja Keski-Suomen Ely-keskus.

Lievestuore-Laukaa välin liikennöinti samon kuin asiointireitit kyliltä kirkonkylälle ovat kunnan itse kilpailuttamaa ja järjestämää liikennettä, joilla turvataan liikkuminen alueilla, joilla ei ole tarjolla muita joukkoliikennepalveluita.

Uutiset

16.05.2024 | Asuminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan sataman matonpesupaikka uusittu
03.05.2024 | Asuminen, Rakentaminen, Yhdyskuntatekniikka
Laukaan Satamaan uudet polttoainesäiliöt
02.05.2024 | asukkaat, Yhdyskuntatekniikka
Laiturin asennus Laukaan Satamassa viikolla 19

Yksityistieavustukset

Laukaan kunta avustaa yksityisteiden kunnossapitoa valtuuston vuosittain myöntämällä määrärahalla. Avustukset myöntää teknisen lautakunta.

Yksityistieavustukset