Asuminen

Laukaa on nuorekas, lähes 19.000 asukkaan kunta, jossa on neljä isoa taajamaa. Asukkaita kuntakeskuksena toimivassa kirkonkylässä on n. 5.700, Leppävedellä 3.400, Lievestuoreella 2.400 ja Vihtavuoressa 2.350. Moni laukaalainen on myös valinnut asuinpaikakseen vireän maalaiskylän. Haja-asutusalueella laukaalaisia asuu lähes 5.000.

Sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä ja upeiden järvimaisemien äärellä tarjoaa laukaalaisille viihtyisän ja monimuotoisen asuinympäristön. Laukaassa on monenlaisia asumisen vaihtoehtoja. Voit vuokrata, ostaa tai rakentaa asunnon, mutta voit valita omaksi kodiksi myös asumisoikeusasunnon.

Kunnan vuokra-asunnot on keskitetty vuokrataloyhtiöön Laukaan Vuokrakodit Oy. Yhtiöllä on 660 vuokra-asuntoa eri puolilla Laukaata. Asuntoja on sekä kerros- että rivitaloissa ja asuntoja löytyy kaikista kunnan neljästä taajamasta.

Asumisoikeusasuntoja on tarjolla kirkonkylällä niin Tyvelänniemessä kuin kirkokylän keskustassa. Uusimman asumisoikeuskohteen valmistumisen myötä kunnassa on jo yli 100 asumisoikeusasuntoa.