Kurkistuksia yrittäjien arkeen

Vauhdikkaan viikonlopun jälkeen kesäsomettaja Eva Keravalta lähti vierailemaan yrityksiin. Eva on kokeile asumista Laukaassa -haasteemme tämän kesän asukas.

Toinen työviikko on nyt puolessa välissä ja onpa ollut haipakkaa, hyvällä tavalla. Pestini täällä alkaa lähentyä loppuaan ja pieni haikeus valtaa ajatukset, mutta onneksi on vielä parisen päivää aikaa nauttia.

Maanantaina oli leppoisa viikon aloitus, kun ei ollut mitään sovittua kalenterissa. Lähdin samoilemaan pyörällä, mutta kaatosade yllätti ja tuli äkkilähtö sisätiloihin. Suunnitelmien muututtua päätin toteuttaa Instagramin stoori -osiossa kyselyhetken, jossa sai laittaa anonyyminä kysymyksiä tulemaan minuun, työhöni, Laukaaseen tai ihan mihin vaan vastaavaan liittyen. Kysymyksiä tuli mukava määrä ja vastaukset niihin löytyvät nyt kunnan Instagramin kohokohdista ”Somettaja” -pallukasta.

Tiistaina pääsin yritysasiantuntija Sanna Jylängin kanssa yritysvierailulle. Sanna työskentelee kunnalla yrityspalveluissa ja hän tapaa paikallisia yrittäjiä ja tutustuu yrityksiin rennon rupattelun ja kahvittelun merkeissä. Tarpeen tullen Sanna myös auttaa ja neuvoo yrittäjiä, jos jokin ongelma nousee esiin. Tällä kertaa kohteena oli Laukaalainen ekokampaamo Hairdot. Tapasimme yrittäjät Katjan sekä Tiian, jotka kertoivat meiningeistään ja vastailivat kysymyksiimme. Mukava huomata, miten yrittäjien välinen yhteistyö pelaa Laukaassa mainiosti ja yhteisöllisyyttä riittää.

Lounasta, grilliruokaa ja ihania kukkia

Viikon aikan kävin Sannan kanssa myös kahdessa muussa yrityksessä ja tapasin Lounaskahvila Rosannen ja Grilli Rosannen yrittäjän Annen sekä Kukka- ja hautauspalvelu Vehviläisen omistajan Miia Vehviläisen.

Loppuviikon tekemisistäni kerronkin sitten Laukaan kunnan Insta- ja Facebook-tarinoita ja -julkaisuja. Jatkossa minua voi seurailla omalla @taiteileva Instagram-tililläni.

Olipa kivat viiikot Laukaassa! Mukavaa kesää kaikille!

Kesäsomettaja Eva

Eva Guillard Kesäsomettaja