Laukaan Kirkonkylällä, Satavuolla, Lievestuoreella ja Äijälässä varhaiskasvatusta toteutettiin monipuolisesti

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietettiin maaliskuussa teemalla ”Varhaiskasvatuksesta vahvat juuret tulevaisuuteen”. Keräsimme varhaiskasvatuksen kentältä kuvia ja tarinoita, miten eri tavoin päivää on vietetty. Tämä on toinen osa valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän kuulumisista.

Kirkonkylän, Satavuon, Lievestuoreen ja Äijälän alueilta saimme runsaasti kuvamateriaalia, ja näyttää siltä, että varhaiskasvatuspäivää voi viettää monella kivalla tavalla sekä oppimisen ilolla!

Kirkonkylän päiväkoti

Korvanappeihin tuli tieto, että Kirkonkylän päiväkodilla toimittiin monipuolisesti eri oppimisen alueilla päivän aikana.  Päivän aikana päiväkodissa luisteltiin, käytiin hiihtoretkellä Peurungassa sekä villasukkakävelylläkin. Jotkut ehättivät sisällä temppuradalle ja pelaamaan jalkapalloa. Ulkona oli iltapäivällä toimintapisteitä, joihin vanhemmatkin haastettiin!

”Mitä tarkoittaa varhais?
– Sitä on aika vähän liikkeellä.”
”- Tarkoittaa kasvatusta ja hyvää hoitoa.”

Päiväkodissa oli myös mietitty tarkkaan, mitä varhaiskasvatus tarkoittaa. Sehän tarkoitti paljon, eikä yhtään liioiteltu. Ja kyllä kelpasi olla kirkonkyläläisen, kun uloskin oli loihdittu niin upean värikkäitä jääteoksia!


Jokiniemen päiväkoti

Jokiniemessä toteutettiin käsityöllistä ilmaisua käsinukkeja suunnitellen ja ommellen. Samalla tuli harjoiteltua tärkeää mallista piirtämistä ja leikkaamista. Projekti jatkuu kun siirrytään nukkejen kanssa teatterituotantoon. Eskarikirjakin ehdittiin ottaa esille ja harjoiteltiinpa numeroita autoleikinkin avulla!


Peipposet-varahoitoryhmä

Peipposilla leikittiin varhaiskasvatuspäivänä Tossu ja sukka -leikkiä, laulettiin ja rytmiteltiin rytmisoittimilla sekä tietysti vastapainoksi tasapainoiltiin kupissa.


Laulupuun päiväkoti

Laulupuun päiväkodissa luisteltiin varhaiskasvatuspäivänä, ja nautittiinpa myös taitoradasta ja hippaleikeistä. Laulupuun päiväkodin laululintuset visersivät, että tänä talvena on hyödynnetty runsaasti kunnan ylläpitämiä huikeita liikunta-alueita.


Kupperiskeikka-ryhmäperhepäiväkoti

Kupperiskeikasta meille ilmoitettiin, että sieltä on lähdetty maailmanympärysmatkalle.  Varhaiskasvatuspäivänä matka oli edennyt jo Italiasta kohti Afrikkaa purjeveneellä. Päivän aikana lapset toivoivat kalastusta, joten väritimme, leikkasimme saksilla ja laminoimme yhdessä mereneläviä, joita kalastettiin porukalla purjeveneestä. 


Satavuon päiväkoti

Satavuolla otettiin varhaiskasvatuspäivän kunniaksi pilkkivarusteet esiin ja suunnattiin Lapinlammelle. Reilun kilometrin reitillä näkyi ketunjäljet. Matkalla tuli vastaan mies, joka kertoi että Lapinlammen vesi on kirkasta ja muisteli kuinka nuorempana oli snorkkelin kanssa sukellellut ja silitellyt haukia. Retken kruunasi eväät ja lämmin mehu. Auringosta nautittiin ja kalasaalistakin tuli hienot kaksi kappaletta.

Lievestuoreen päiväkoti

Lievestuoreella valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä sujui värikkäitä tikku-ukkoja hahmotellen. Yhteinen rakentelu oli myös kivaa!

Äijälän päiväkoti

Äijälän päiväkodissa kuvattiin koko viikko aamu-tv:tä, ja varhaiskasvatuspäivän jaksossa oli aiheena laulu ja lasten haastattelut. Kuvausten jälkeen sukset laitettiin jalkaan, ja Äijälän ladut saivat kyytiä.

Heini Ruuskanen