Mitalitili avattu!

Parahiihtäjien Eurooppa Cupin kisoissa Inkki Inola avasi mitalitilin. Inkki on maastohiihtäjä Laukaan Kuusasta. Seuraamme Inkin matkaa Pekingin paralympialaisiin 2022. Inkin kynä sauhuaa kuukausittain blogissamme.

Viime viikolla avattiin kansainvälinen kisakausi Vuokatissa Eurooppa cupissa ja heti ensimmäisessä startissa perjantaina napattiin uran ensimmäinen palkintopallisijoitus kansainvälisellä tasolla. Matkana oli perinteisen 7,5 km ja lopputuloksena kaulassa hopeinen mitali. Voitto meni Valko-Venäjälle neljän vuoden takaiselle paralympialaismitalistille. Eroa kertyi kuitenkin vain reilut puoli minuuttia. Hyvästä suorituksesta huolimatta en ollut vielä aivan tyytyväinen omaan menooni. Parannettavaa on vuorohiihdossa. Sen sijaan tasatyöntö ja ylävartalon voimakapasiteetin vahvistamiseksi kesällä tehty työ tuottivat tulosta. Tekemisen taso lupailee hyvää niin Lillehammerin MM- kilpailuihin kuin Pekingin perinteisen 20 kilometrin kisaa ajatellen. 

Lauantaina cupin toisessa kilpailussa meno oli hieman tahmeampaa, kun alaselkäni kipuili edellispäivän hiihdosta. Tuloksena vapaan 12,5 kilometrin kisasta oli kuitenkin 5. sija. Kisan lopussa minulla oli hyvä kirikamppailu Ukrainan ja Valko-Venäjän poikien kanssa viimeiseen nousuun. Siinä tuli näytettyä, ettei ylämäkiä olla treenattu turhaan Oitinmäessä pitkin kesää! Sain kaartaa Suomen väreissä tästä kolmikosta ensimmäisenä maalisuoralle. 

Inkki Inola hiihti parahiihdon Euroopan cupin perinteisen kilpailussa hopealle.

Huippuhuoltoa ja lumituntumaa

Iso tekijä hyvien suoritusten ja mitalin takana oli erinomaisesti toimiva kalusto ja huipputasoinen huolto. Meidän suksemme olivat kiistatta kisojen liukkaimmat. Muutamat kilpakumppanit tulivat jopa kyselemään, miten on mahdollista, että pitosuksilla lasketaan vapaan suksilla tasuria lähteneiden ohi alamäessä. Kun suksi on helppo hiihdettävä ja luistaa sekä pitää, niin eihän siitä vauhdista voi kuin nauttia. 

Toinen iso tekijä hyvän alkutalven vireen taustalla on poikkeuksellisen hyvän alkutalven lumitilanne. Sen ansiosta marras-joulukuu sujui pääosin suksella. Täytyy mennä monta vuotta ajassa taaksepäin, kun olen päässyt hiihtämään luonnonlumilla Peurungassa marraskuussa.

Pääsin tekemään hyviä tekniikkaharjoituksia heti alkutalvesta kotimaisemissa ja tutustumaan suksiin kunnolla. Pohjoisen lumileirikin oli onnistunut. Aiempina vuosina on ollut enemmän haasteita saada riittävästi lumituntumaa ennen kilpailukauden alkua. Se on näkynyt myös siinä, että hyvät suoritukset ovat tulleet vasta vuoden vaihteen jälkeen. 

Seuraavaksi rauhoitun joulun viettoon. Kisojen pariin on tarkoitus palata vuoden vaihteessa. Muutama hyvä startti kotimaassa ennen Lillehammerin MM- kilpailuja ja Östersundin maailmancup-kilpailuja auttaa hiomaan kisakunnon huippuunsa, jotta pääsen tammikuun kiertueella Skandinaviassa jatkamaan samanlaisia hiihtoja kuin Vuokatissa. 

Rauhaisaa joulun aikaa ja liukkaita suksia vuodelle 2022 toivottaen! 

Inkki

Urheilija lippalakissa.
Inkki Inola Hiihtäjä