Laukaassa rakennetaan vahvoja juuria tulevaisuuteen – Leppäveden, Vihtavuoren ja Vehniän varhaiskasvatuspäivä oli täynnä iloa

Tässä uudessa Laukaan varhaiskasvatuspalvelujen blogissa julkaisemme varhaiskasvatuksen kuulumisia eri puolilta Laukaata. Tämä kirjoitus on ensimmäinen osa valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän kuulumisista Leppävedeltä, Vihtavuoresta ja Vehniältä. Ensi viikolla pääsemme lukemaan Kirkonkylän, Satavuon ja Äijälän varhaiskasvatuspäivän kuulumisia. Pysykäähän siis kuulolla!


Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietettiin tänä vuonna torstaina 16.3. teemalla ”Varhaiskasvatuksesta vahvat juuret tulevaisuuteen”. Päivän tarkoitus on tehdä näkyväksi varhaiskasvatuksen arvoa ja merkitystä, avata varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa ja siihen perustuvaa toimintaa.

Laukaassa valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietettiin monipuolisesti ympäri kuntaa. Leppäveden, Vihtavuoren ja Vehniän varhaiskasvatuksen kuulumisista nousee vahvasti esiin lapsen osallisuus sekä leikki ja vuorovaikutus luontoa ja liikunnan iloa unohtamatta.

Leppäveden päiväkoti

Leppäveden päiväkodissa päivä lähti käyntiin, kuten yleensäkin, lasten tärkeimmällä työllä eli leikillä. Kalenterihetkellä tarkistettiin, että on valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä ja aamupäivä huipentui osalla lapsista kirjastoreissuun. Osa lapsista retkeili metsään tutkimaan ympäristöä, evästeltiin sekä liikuttiin monipuolisesti.

Eskarissa vietettiin varhaiskasvatuspäivää luistelun, matematiikan sekä mitalinjakotilaisuuden merkissä: mitalit olivat paikallaan, sillä lapset olivat hiihtäneet kestävyysurheilun hengessä kolme viikkoa sekä luistelleet kaksi viikkoa lähes joka päivä.


Vehniän päiväkoti

Vehniän aurinkoinen varhaiskasvatuspäivä sujui rattoisasti porukalla lähimetsiä tutkien ja varjokuvia ihmetellen.


Vihtavuoren päiväkoti Onnentupa

Vihtavuoren päiväkodissa valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä otettiin vastaan retkeillen aurinkoisessa säässä. Retkellä leikittiin steam-ideologian hengessä lintuleikkiä, jossa yhdistyi luonnontieteet, matematiikka, liikunta sekä draama. Retkellä muistettiin syödä myös eväät, leikkiä risumajassa sekä nauttia yhdessäolosta.

3-vuotiaiden leikkikerhossa varhaiskasvatuspäivän teemana oli rakentelu. Rakennellessa vain mielikuvitus oli rajana, ja samalla harjoiteltiin vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä itseilmaisua.


Perhepäivähoitaja Hanna-Mari Karjalainen, Leppävesi

Perhepäivähoidossa Leppävedellä aloitettiin jo pääsiäisaskartelu hyvissä ajoin, koska keskustelu pääsiäisestä käy kuumana. Samalla tuli harjoiteltua roppakaupalla saksien käyttöä. Välipalalla syötiin puput.

Heini Ruuskanen