Yhdistetyn urheilija Eero matkalla Pekingin olympialaisiin

Yhdistetyn urheilija Eero Hirvosen maailmancupin kilpailukausi käynnistyy tänä viikonloppuna Viron Otepäässä. Seuraa Laukaan oman urheilijan kuulumisia, kun hän valmistautuu Pekingin olympialaisiin 2022.

Eero Hirvonen on Laukaan kummiurheilija ja toinen urheilija, joka meiltä Laukaasta suuntaa Pekingin olympialaisiin.

Kilpailukauden avaus Otepäässä – säikäyksellä selvittiin

Pakkasta, lunta ja hiihtourheilua telkkarista. Talvi on jo täällä ja talviurheilijan juhla-aika, kilpailukausi. Yhdistetyn maailmancup alkoi perinteisesti Rukalta noin kaksi viikkoa sitten. Itse jouduin kuitenkin tuolloin vielä tyytymään kisaturistin rooliin. Hienoa hommaa sekin toki on, mutta oma osani on kisalatujen puolella.

Valmistautumiseni kilpailukauteen koki pienen kolauksen, kun sulkapalloa pelatessa reiteeni tuli pieni repeämä. Harmittoman tuntuinen tilanne johti taukoon hyppäämisestä ja sen oheisharjoittelusta. Alkukauden kilpailuista poisjääminen tietenkin harmitti. Onneksi kausi on pitkä ja kilpailuja riittää talven aikana. Loukkaantumisen jälkeen loimme kuntoutussuunnitelman taustajoukkojen kanssa, tärkeimpänä tavoitteena olla huippukunnossa helmikuussa Pekingin olympialaisissa.

Vammasta kuntoutuminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja ensimmäinen etappi kohti tärkeintä tavoitetta koittaa tänä viikonloppuna, kun pääsen avaamaan kilpailukauteni Otepään maailmancupissa Virossa. Kilpailukauden avaaminen on aina jännittävä hetki. Takana on pitkä harjoituskausi ja kilpailuissa päästään mittaamaan harjoittelun onnistumista.

Viime aikojen vaikeuksien takia tulee kauden avaukseen lähteä maltillisin odotuksin. Kilpailukunnon rakentaminen on vielä vaiheessa ja viikonloppu on minulle myös eräänlainen harjoitustapahtuma. Polte kisaamaan on silti kova! On hienoa päästä taas mukaan muutaman sivusta seuratun viikonlopun jälkeen!

Yhdistetyn urheilija Eeri Hirvonen Laukaasta hiihtää kovaa vetoa.

Elämää harjoitusleireillä, hotellihuoneessa opiskelua

Harjoituskausi meni viimeisintä loukkaantumista lukuun ottamatta todella hyvin. Maajoukkueen harjoitusleireillä kului tänä kesänä suurin piirtein yhtä paljon vuorokausia kuin mitä tuli myös kotona vietettyä. Leireillä olin enimmäkseen Keski-Euroopassa ja eri puolilla Suomea.

Pekingissä kilpaillaan korkealla, noin 1800 metriä merenpinnan yläpuolella. Sen vuoksi olympialaisiin valmistautumisen tärkeänä osana on korkeanpaikanharjoittelu. Siihen esimerkiksi Itävallassa on hyvät mahdollisuudet.

Harjoittelun ohella olen suorittanut tänä syksynä aloittamiani Kauppakorkeakoulun opintoja. Opiskelu on hyvä lisä arkeeni. Harjoitusleireillä hotellihuoneissa tulee vietettyä harjoitusten välillä turhankin paljon aikaa. Opiskellessa luppoaika kuluu mukavasti ja se vie myös ajatuksia sopivasti pois urheilusta. Vaikka korona on aiheuttanutkin meille kaikille suunnattomasti harmia, ovat sen tuomat keinot etäopiskeluun mahdollistaneet minulle urheilun ja opiskelemisen yhdistämisen.

Etenkin talviurheilijalle on hienoa, että saimme talviset olosuhteet Keski-Suomeenkin näin varhain. Ei tarvitse lähteä etsimään lunta pohjoisesta, kun pääsee ladulle kotiseudulla. Tänäkin aamuna Lievestuoreen Mustavuoressa ladut olivat hienossa kunnossa ja hiihtäjiä oli paljon.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

– Eero

Eero Hirvonen Yhdistetyn urheilija