Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Laukaan HyPe

– Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus (Laukaan HyPe) kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut ja tarjoaa apua koko perheen hyvinvointiin erilaisissa elämäntilanteissa. Perhekeskuksen tilat ja yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikat (kuten perhekerhot, -kahvilat, -puistot) mahdollistavat monipuolisen perheiden, ammattilaisten ja vapaaehtoisten kohtaamisen. 

Laukaan HyPessä yhdistyy Laukaan kunnan, Keski-Suomen hyvinvointialueen sekä järjestöjen ja seurakuntien palveluita ja toimintaa.

Palvelut

Laukaan HyPen monialaisen toimijaverkoston tarjoamia lasten, nuorten ja perheiden palveluja ovat mm. neuvolan, opiskeluhuollon, perhelääkärin, perheneuvolan ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimin palvelut, nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö, perheiden sosiaalipalvelut, Perheasiain neuvottelukeskuksen, MLL:n ja muiden järjestöjen sekä seurakuntien palvelut.

HyPen toimintaan lukeutuvat yksilöajat ajanvarauksella, kohdennettu pienryhmätoiminta, kaikille avoimet ryhmät, teemaillat, koulutukset ja muut tilaisuudet.

Toimintaa toteutetaan verkostomaisella työotteella niin Laukaan kirkonkylällä sijaitsevassa keskuksessa kuin jalkautumalla muihin Laukaan taajamiin ja kyliin alueen tarpeet huomioiden. Perhekeskus tarjoaa myös monipuolisia digitaalisia lasten, nuorten ja perheiden palveluja.

Lisätietoja

Anu Kaasalainen

Palvelupäällikkö

040 640 1771

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

HyPen yhteystiedot

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa
1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Sähköpostiosoite

HyPelle osoitettua yleistä sähköpostia voit lähettää osoitteeseen hype(at)laukaa.fi

Käyntiosoite

Jokiniementie 13, 41340 Laukaa

Pihaan asti tulee autotie jääkiekkokaukalon takaa, pihassa parkkitilaa n. 15 autolle. Muutama vieraspaikka päiväsaikaan löytyy myös heti jääkiekkokaukalon päätyä vasten. Ilta-aikaan koulun/päiväkodin parkkialueella hyvin pysäköintitilaa.

Yhteyshenkilöt

Perhekeskuskoordinaattori Hanna-Mari Mäkelä, p. 040 536 6391, hanna-mari.makela(at)hyvaks.fi

Palvelupäällikkö, sivistyspalvelut Anu Kaasalainen, p. 040 640 1771, anu.kaasalainen(at)laukaa.fi