52 kilometriä laulua käynnistää Laukaa 430 -juhlavuoden lauantaina 27.5.

Laulaen läpi Laukaan on 52 kilometrin mittainen lauluviesti. Viestikapulana toimii tempaukseen osallistuvalta ihmiseltä toiselle siirtyvä laulu ja viestiä voi viedä vaikka jalkaisin, polkupyörällä, potkulaudalla, autolla tai traktorilla.

Lauantaina 27.5. klo 11 käynnistyvän ja arviolta kaksi tuntia kestävän viesti käynnistää tänä vuonna vietettävän Laukaan 430 -juhlavuoden. Laulutempauksen reitti kulkee nimensä mukaisesti koko Laukaan läpi. Viestin avaa ja päättää Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen. Viesti kulkee pohjoisesta etelään. Se lähtee liikkeelle Konneveden rajalta Äijälästä, kulkee Kuusan, Tarvaalan ja Vuonteen kylien kautta Saviolle, josta se ylittää 9-tien ja jatkuu Metsolahdentietä Metsolahdenkylätalon ohi ja päättyy Toivakan rajalle. Matkan varrelle jää monia historiallisia paikkoja kuten Laukaan ensimmäisen kirkon paikka Hartikan kirkkomaa.  

Viestikapulana toimii monille lapsuudesta tuttu laulu Elefanttimarssi. Oman osuuden voi laulun sijasta myös lausua, viheltää tai vaikka räpätä. Tärkeintä on, että viesti kulkee.

Reitin varrella kesäkahviloita ja maalaismaisemia

Reitin varrella Tarvaalan seurantalolla Laukaan seurakunta järjestää kahvitarjoilun ja kesäisen lauluhetken. Vuonteella palvelee Tertan kahvila.

Tapahtuman järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni innostuu mukaan kesäiseen tempaukseen maalaismaisemiin ja Laukaata onnittelemaan. Osallistua voi itsekseen, perheen, työtovereiden tai ystävien kanssa! Myös Laukaan naapurikunnat on haastettu mukaan tempaukseen.

Ennakkoilmoittautumisia toivotaan 25.5. mennessä

Tempaukseen ilmoittautumisia toivotaan sähköpostilla osoitteeseen minakuulunlaukaaseen (a) gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 045 7832 0875 torstaihin 25.5. mennessä. Viime hetken osallistujat voivat liittyä lauluviestiin myös tapahtumapäivänä. Ennakkoyhteydenottoja yllä olevaan numeroon toivotaan kaikilta, jotka osallistuvat mopolla tai muulla moottoroidulla välineellä. Näin tapahtumajärjestäjä osaa neuvoa reitin varrelta sopivan paikan viestin viejälle. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään laittamaan tieto, missä reitin varrella osallistuja haluaa oman laulunpätkänsä lurauttaa.

Järjestäjät

Tempauksen järjestävät Laukaan ja Liepeen opistojen yhteishanke Minä kuulun Laukaaseen. Yhteistyökumppaneina ovat Laukaan kunta sekä Laukaan seurakunta.

Mukaan juhlavuoden videolle?

Viestiä kuvataan myös dronella. Osallistujat voivatkin päästä vilaukselta mukaan Laukaa 430 vuotta -juhlavideolle dronekuvan kautta tai lähettämällä omia videoklippejä heille rakkaista paikoista tai mieluisissa tilanteista tai tapahtumista Laukaassa.

Lisätietoja

Laulaen läpi Laukaan –tapahtuma: www.visitlaukaa.fi/tapahtuma/laulaen-lapi-laukaan-lauluviesti-2/
Tarvalaan seurantalon satelliittitapahtuma klo 11 – 13: www.laukaanseurakunta.fi/tapahtumat/2023-05-27/laulaen-lapi-laukaan-tempaus
Tertan kahvila Vuonteella, avoinna toukokuussa to-su klo 11 – 16 : https://terta.fi

Laukaan 430 –juhlavuosi ja yhteisöllinen juhlavideo: www.laukaa.fi/laukaa430

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi