Info ja logo kulttuuriviikkojen tapahtumajärjestäjille

Laukaan kulttuuriviikot järjestetään 24.8. - 8.9.2024. Tästä uutisessa on tärkeää infoa kulttuuriviikkojen tapahtumajärjestäjille.

Oletko mukana Laukaan kulttuuriviikoilla 24.8.–8.9.2024 tapahtumajärjestäjänä? Kulttuuriviikkojen ohjelman löydät tapahtuman verkkosivuilta www.laukaa.fi/kulttuuriviikot sekä Laukaan kulttuuri- ja tapahtumavuosi 2024 -esitteestä*. Tässä kirjeessä on tärkeää tietoa tapahtumajärjestäjille.

Tapahtumaviikoilla järjestetään erilaisia ja eri kokoisia kulttuuritapahtumia eri puolilla Laukaata. Laukaan kunta koordinoi tapahtumia yhteen ja markkinoi tapahtumaviikkoja. Tapahtumaviikkojen tarkoitus on nostaa esiin ja kehittää monipuolista kulttuuritarjontaa ja kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

Lisää tapahtumasi Laukaan tapahtumakalenteriin

Tarkista että tapahtumasi löytyy Laukaan tapahtumakalenterista: www.visitlaukaa.fi/tapahtumat. Lisää tapahtuma kalenteriin 30.6.2024 mennessä, jotta se ehtii mukaan kulttuuriviikkojen yhteismarkkinointiin. Tapahtuman voit lisätä kalenteriin – Lisää tapahtuma –painikkeen kautta löytyvällä lomakkeella. Muista merkitä tapahtuman tyypiksi ”Laukaan kulttuuriviikot 2024”. Tapahtuman julkaisemisen jälkeen, ilmoitus tulee automaattisesti näkyviin myös kulttuuriviikkojen verkkosivuille.

Järjestäjän vastuut

Tapahtuman järjestäjä vastaa kokonaisuudessaan tapahtuman suunnittelusta ja toteuttamisesta ja kuluista. Huomioi kuntoon tarvittavat luvat, esim. katutyölupa, tapahtumailmoitus poliisille ja tapahtuman turvallisuussuunnitelma ja pelastussuunitelma sekä järjestyksenvalvonta ja ensiapu. Pääsääntöisesti yleisötilaisuuksista tulee ilmoittaa kirjallisesti poliisille. Yli 100 hengen tapahtumat edellyttävät pääsääntöisesti järjestyksenvalvojaa. Yli 200 hengen yleisötapahtumista tulee tehdä pelastussuunnitelma. Lisätietoa tarvittavista luvista löydät Poliiisin verkkosivuilta: www.poliisi.fi/yleisotilaisuudet. Toivomme, että tapahtuman järjestäjänä huomioitte esteettömyyden tapahtumassa. Tapahtumia ei ole vakuutettu kunnan puolesta vaan jokainen tapahtumajärjestäjä huolehtii tarvittavista vakuutuksista.

Muutoksia tapahtumaan?

Jos tapahtumaan tulee muutoksia tai se peruuntuu, ilmoitathan siitä välittömästi kehittämiskoordinaattori Satu Rautiaiselle, satu.rautiainen@laukaa.fi sekä Laukaan tapahtumakalenteriin info@visitlaukaa.fi. Niin myös me Laukaan kunnassa voimme huomioida muutokset kulttuuriviikkojen markkinoinnissa. Tapahtuman peruuntuessa tapahtumailmoitusta ei poisteta kulttuuriviikkojen ohjelmasta vaan ilmoitukseen tule tieto PERUTTU: Tapahtuman nimi.

Kunta koordinoi ja markkinoi tapahtumaviikkoja

Laukaan kunta koordinoi kulttuuriviikkojen sisältöjä ja viestintää. Kunta markkinoi tapahtumaviikkoja kokonaisuutena Kesis-lehdessä, Laukaan kulttuuri- ja tapahtumavuosi 2024 -esitteessä, verkkosivuilla ja kunnan somekanavissa tunnisteella #laukaankulttuuriviikot.


Tapahtumajärjestäjien info tiistaina 13.8. klo 16.30

Oletko järjestämässä tapahtumaa Laukaan kulttuuriviikoille? Tule verkostoitumaan toisten järjestäjien kanssa ja kuulemaan muiden tapahtumista. Tilaisuudessa saat myös hyödyllisiä vinkkejä tapahtuman viime hetken viestintään. Voit tuoda tullessasi oman tapahtumasi esitteitä jaettavaksi. Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Infotilaisuus järjestetään Laukaan Yritystankkaamolla 13.8. klo 16.30 osoitteessa Laukaantie 12, Laukaa.


Vinkkejä tapahtuman viestintään järjestäjille

 • Lisää tapahtumasi Laukaan tapahtumakalenteriin 30.6.2024 mennessä. Tapahtuma nousee kalenterista kulttuuriviikkojen verkkosivuille kalenterista automaattisesti.
 • Myös uusia tapahtumia on mahdollista ottaa mukaan kulttuuriviikkojen ohjelmaan. Jos tapahtumasi ei vielä ole kulttuuriviikkojen ohjelmassa, lisää tapahtumasi Laukaan tapahtumakalenteriin ja ota yhteyttä kehittämiskoordinaattori Satu Rautiaiseen. Yhteystiedot alla.
 • Hyödynnä myös muut maksuttomat markkinointikanavat:
  • Lisää tapahtumasi Keski-Suomen tapahtumakalenteriin
  • Tee tapahtumasta Facebook-tapahtuma
  • Jaa tietoa tapahtumastasi ystävillesi somessa ja somen puskaradioryhmissä. Kerro myös, että tapahtumasi on osa Laukaan kulttuuriviikkojen ohjelmaa.
  • Muista myös julisteet ja ulkomainokset kylien ja muille yleisille ilmoitustauluille
 • Lisää Laukaan kulttuuriviikkojen logo tapahtumamainokseesi. Näin kaikki kulttuuriviikkojen tapahtumat tunnistaa yhteisestä tunnuksesta. Logon voit ladata käyttöösi alta.
 • Tägää Laukaan kunta! Kun sometat tapahtumasta, muistathan lisätä Facebook- ja Insta-tarinoihin ja julkaisuihin maininnan @laukaankunta ja @visitlaukaa. Siten meidän on helppo jakaa julkaisujasi Facebook- ja Instatarinoissa eteenpäin kunnan kanavissa. Muista käyttää julkaisuissasi myös aihetunnistetta #laukaankulttuuriviikot.

*Laukaan kulttuuri- ja tapahtumavuosi 2024 -esitettä voit noutaa jakoon Laukaan matkailuinfosta Käsityöpuoti Kädenjäljestä Laukaan kirkonkylästä tai Laukaan Kuntalan väistöstä.

Lisätietoja

Satu Rautiainen

Kehittämiskoordinaattori

040 764 1896

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi