Kenttien jäädytys ja latujen pohjaus ovat alkaneet

Laukaan ulkoliikunta-alueilla on aloitettu luistelualueiden jäädyttäminen ja latujen pohjaaminen. Koska latupohjien pohjaamistyöt on eri puolilla kuntaa aloitettu, ei latupohjilla saa enää kulkea muuten kuin suksilla.

Luistelualueiden jäädyttäminen on aloitettu niin Laukaan taajama- kuin kyläkentilläkin. Leppäveden liikuntapuistossa luistelun olosuhteet ovat tällä hetkellä pisimmällä. Vihtavuoressa jäädytys on aloitettu tiistaina, kirkonkylällä keskiviikkona ja Lievestuoreella torstaina. Muutama pakkaspäivä pitää vielä odotella luistelukauden avaamista.

Tulevan talven aikana tieto luistelualueiden ylläpidosta on tarkoitus viedä Fluent Outdoors -palveluun samaan tapaan latutietojen kanssa. Myös vapaa-aikapalvelujen eli Vatin somessa talviliikunnan olosuhteista tiedotetaan aktiivisesti.

Latujen pohjustustyöt käynnissä

Koska latupohjien pohjaamistyöt on eri puolilla kuntaa aloitettu, ei latupohjilla saa enää kulkea muutoin kuin suksilla. Moottoriajoneuvoilla ajaminen ulkoilureiteillä on ehdottomasti kielletty. Samoin kävely, koirien ulkoiluttaminen ja pyöräily on kielletty laduksi osoitetulla ulkoilureitillä. Ladulla käveleminen on turvallisuusriski ja ladun rikkominen on vahingonteko. Kävelijät voivat käyttää kevyen liikenteen väylien lisäksi taajamametsien runsasta polkuverkostoa sekä Kataanmäen valaistua monikäyttöreittiä, jossa myös pyöräily on sallittu. Pyöräilijät ovat tervetulleita myös Peurunka-Kuusa -välille valmistuvalle Maastopeura-maastopyöräilyreitille, jossa tehdään vapaaehtoisvoimin talviaurausta.

Hiihtolatujen valmistumista voi seurata ensisijaisesti Fluent Outdoors -palvelusta eli tutummin ”latuinfosta”. Palvelu on Jyvässeudun yhteinen ja löytyy Laukaan kunnan Ladut ja reitit – verkkosivuilta,

Lisätietoja

Salla Turpeinen

Vapaa-aikajohtaja

050 473 0121

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi