Keski-Suomen vuoden kylä Äijälä kutsuu muuttamaan maalle

Pohjois-Laukaassa sijaitseva Äijälän kylä on Keski-Suomen vuoden kylä 2023. Äijälä tarjoaa maaseutuasumisesta kiinnostuneille useita omakotitontteja.

Maaseutuasumisesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua Äijälän omakotitonttitarjontaan juuri avatuilla verkkosivuilla https://uusikotiaijalaan.fi. Verkkosivuilta löytyvät myynnissä olevat tontit. Lisää uusia rakennuspaikkoja on tulossa markkinointiin kevään 2023 aikana. Uusi koti Äijälään jakaa tietoa tonteista myös saman nimisessä Facebook-ryhmässä.

-Suomalaisista 44 % haaveilee maalle muutosta, kertoo Äijälän kehittämishanketta vetävä Marianne Huhtala vasta julkaistun Kantarin tutkimuksen tuloksista. – Äijälän vahvuus on aktiivinen yhteisöllisyys ja toimiva sijainti Laukaan, Äänekosken ja Konneveden risteyskohdassa. Täällä on hyvät palvelut lapsiperheelle: päiväkoti, esiopetus ja kyläkoulu, Huhtala luettelee. Äijälän kylän tunnuslause on ”Tehdään yhdessä”.

Äijälän kylä markkinoi omakotitontteja ja esittelee kylän aktiivista toimintaa Jyväskylän Rakennusmessuilla, jotka järjestetään Paviljongissa 17. – 19.3. Äijälän kylän osasto löytyy B-hallista. – Rakennusmessuilla on helppo tulla tutustumaan tarkemmin kylän toimintaan ja kysymään esimerkiksi harrastuksista, luontoreiteistä ja kyläkoulusta, Huhtala vinkkaa. Äijälän kyläkoulun opettaja Raisa Moilanen on tavattavissa Äijälän osastolla klo 14-15 ja häneltä voi tulla kysymään kyläkouluun liittyviä kysymyksiä.

Äijälän kyläseura toteuttaa on saanut EU-rahoitusta hankkeelleen, jonka tavoitteena on löytää uusia asukkaita Äijälään. Rahoituksen on myöntänyt Jyväsriihi ry. Hankkeen avulla viime syksynä kylälle perustettiin omat verkkosivut osoitteessa laukaanaijala.fi. Siellä on perustietoa kylästä nykyisille ja tuleville kyläläisille.

Äijälä Keski-Suomen vuoden kylä

Keski-Suomen Vuoden Kyläksi valitaan vuosittain yksi keskisuomalainen kylä, joka on ollut erityisen esimerkillinen toiminnassaan. Tunnustuksen voi saada esimerkiksi toimeliaisuudesta, innovatiivisuudesta tai aktiivisesta kehittämisotteesta. Vuoden kylän valinnalla halutaan tuoda esiin kylien elinvoimaa myös suurelle yleisölle ja innostaa kyläläisiä toimimaan yhdessä ja tartuttamaan innostusta muihinkin kyliin. Vuoden Kylä -palkinto luovutetaan Äijälän kylälle lauantaina 25.3. kyläjuhlassa Äijälän seurantalolla.

Omakotiasuminen Laukaassa

Omakotiasumisen mahdollisuuksista, vapaat tontit ja tietoa rakentamisesta Laukaassa löydät lisätietoja verkkosivuiltamme www.laukaa.fi/omakoti.

Lue lisää

Lisätietoja

Marianne Huhtala, Äijälän kasvuhankkeen projektipäällikkö p. 040 7027 091, uusikotiaijalaan (at) gmail.com,
https://uusikotiaijalaan.fi
www.laukaanaijala.fi