Kirkkoniemen sillan uusimiseen 90 000 euroa joululahjarahaa eduskunnalta

Eduskunnan jakovarasta eli niin kutsutusta joululahjarahasta on myönnetty Laukaan Kirkkoniemen ulkoilualueen kehittämiseen 90 000 euroa. Rahoitus on tarkoitettu Kirkkoniemeen johtavan, jo puretun sillan uudistamiseen.

Eduskunnan Metsähallitukselle myöntämää rahoitusta on mahdollisuus käyttää Kirkkoniemeen johtavan sillan uudistamiseen. Kirkkoniemen vanha kävelysilta tuli käyttöikänsä päähän ja muodosti käyttäjille turvallisuusuhkan. Sen vuoksi Kirkkoniemen omistaja Metsähallitus joutui purkamaan sillan marraskuussa alussa. Tällä hetkellä Kirkkoniemeen pääsee ainoastaan vesiltä käsin.

Metsähallitus ja Laukaan kunta ovat aktiivisesti suunnitelleet Kirkkoniemen sillan uusimista jo ennen sillan purkamista. Jos veneilijöille löytyy korvaava reitti Kirkkoniemen kiertäen, Kirkkoniemeen voi olla mahdollista rakentaa vanhaa silta matalampi ja edullisempi silta.

-Selvityksessä on myös vaihtoehto, jossa Kirkkoniemen katkaiseva veneväylä täytettäisiin maalla ja väylän kohdalle asennettaisiin iso siltarumpu. Tällöin vuosittainen kunnossapito olisi hyvin vähäistä, kertoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos Laukaan kunnasta.

Kirkkoniemessä sijaitsee muinaishistoriallisia kohteita ja alueen suojelusta vastaa Museovirasto. – Rakentamiseen ja maaperään kajoamiseen tarvitaan lupa Museovirastosta. Museovirastosta tarvitaan siis myönteinen lausunto ennen kuin mitään rakennustöitä voidaan edes suunnittelemaan, kertoo rakentamisen erityisasiantuntija Matti Aromäki Metsähallituksesta.

Lisätietoja

Eduskunnan Valtiovarainministeriön valiokunnan mietintö eduskunnalle VaVM 14/2023 vp (julkaistu 13.12. VM:n verkkosivuilla)

Matti Aromäki, Metsähallituksen rakentamisen erityisasiantuntija, p. 0206 39 5027, matti.aromaki (a) metsa.fi

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi