Koronaohjeet kouluihin ja Laukaan kunnan työpaikoille syyskauden alkaessa

Laukaan kunnan koronatyöryhmä seuraa edelleen koronatartuntatilanteen kehittymistä ja tekee toimivallassaan olevia päätöksiä tartuntojen ehkäisemiseksi. Korona on edelleen yleisvaarallisten tautien luettelossa. Koronatartuntoja todetaan valtaosin kotitestien perusteella.

Esi- ja perusopetus

Kouluissa oppilaita ei voida siirtää etäopetukseen paikallisilla päätöksillä ilman valtionhallinnon päätöksiä, koska perusopetuslain muutokset eivät ole voimassa. Kouluissa ei määrätä karanteeneja koronatartuntojen vuoksi vaan poissaolot ovat normaaleja sairaspoissaoloja. Koronatartuntatilannetta hallitaan paikallisilla päätöksillä. Opetushallituksen valtakunnalliset suositukset koskevat hyvinvointia vahvistavaa toimintaa, kun palataan lähiopetukseen kesälomien jälkeen.

Lukiokoulutus

Lukiossa koronatartunnoista johtuvat poissaolot ovat normaaleja sairaspoissaoloja. Koronatartuntatilannetta hallitaan paikallisilla päätöksillä. Opetushallituksen valtakunnalliset suositukset koskevat hyvinvointia vahvistavaa toimintaa, kun palataan lähiopetukseen kesälomien jälkeen.

Koulussa ja työssä käynti sairastumistapauksissa tai oireisena

Sairastumistilanteissa kaikkia työpaikkoja koskeva ohje on, että sairastuneella tulee olla kaksi oireetonta päivää ennen kouluun tai työpaikalle paluuta tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kasvomaskin käyttö ja käsihygienia

Hyvästä käsihygieniasta huolehtimalla, eli käsiä huolellisesti ja säännöllisesti pesemällä ja käsidesiä käyttämällä voidaan estää tehokkaasti hengitystieinfektioiden ja muiden kosketuksesta tarttuvien sairauksien leviämistä. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, suositellaan käyttämään käsidesiä. 

Työntekijät voivat käyttää kasvomaskia tilanteen mukaan suojatakseen itseään tai asiakkaita esimerkiksi sairastetun hengitystieinfektion jäljiltä. Yleistä maskinkäyttösuositusta Laukaan kunnan työpaikoilla ei ole.

Kasvomaskijakelu vähävaraisille lopetettiin keväällä vähäisen kysynnän vuoksi.

Lisätietoja

Jukka Lappalainen

Ympäristötoimenjohtaja

0400 564 983

Laukaan Akro, Kantolantie 10a
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jussi Silpola

Sivistysjohtaja

0400 250 743

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi