Koronarokotustahti moninkertaistuu Laukaassa

Uuden rokotuspisteen ja lisähenkilöstön myötä annettavien rokotteiden määrä Laukaassa moninkertaistuu.

Rokotuspisteitä Laukaassa on jatkossa kaksinkertainen määrä aiempaan verrattuna ja rokotteita on mahdollista antaa 2500 annosta viikossa. Seututerveyskeskuksen ajanvaraukseen päästään avaamaan lisää aikoja, joita on tulossa varattavaksi pe 14.1. alkaen. Myös ajanvarauksettomia rokotuspäiviä on tulossa. Nykyresursseilla esimerkiksi kuluvalla viikolla Laukaassa on rokotettu noin 600 ihmistä.

Laukaan terveyskeskuksessa sijainnut koronarokotuspiste siirrettiin 10.1. Laukaan vanhan kunnanviraston tiloihin, jonne kunta perusti nopealla aikataululla viiden rokotuspisteen rokotustila rokotusten tehostamiseksi. Rokottaminen uusissa on käynnistetty. Seututerveyskeskus rekrytoi kuusi uutta lähihoitajaa, jotka on koulutettu rokottajiksi. Uusi rokotuspiste saadaan toimimaan täydellä viikolle 4 mennessä, kun uusien hoitajien lakisääteiset luvat ja kirjausoikeudet saadaan kuntoon.

Uudet rokotustilat ovat asianmukaiset ja niissä on huomioitu mahdollisimman hyvin koronaturvallisuus ja rokotettavien yksityisyys. Myös sisäilman tehokkaaseen puhdistamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota, muistuttaa koronatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Lappalainen.

Laukaan terveysaseman tiloissa ei enää anneta koronarokotteita. Toinen Laukaan rokotuspisteistä, jatkaa Lievestuoreen neuvolassa Liepeentie 45:ssä.

Ilman ajanvarausta -rokotuspäiviä tulossa

Seututerveyskeskus järjestää lisäksi ajanvarauksella tapahtuvan lisärokotuspäivän tulevana lauantaina 15.1. Tulossa on myös ilman ajanvarausta tapahtuvia walk in -rokotuspäivät sunnuntaina 30.1. klo 9–15 ja torstaina 17.2. klo 8.30–15.30.

Uusia ilman ajanvarausta tapahtuvia rokotuspäiviä suunnitellaan. Nyt etsitään lisätyövoimaa, jolla on luvat ja pätevyys rokottamiseen. Seututerveyskeskus on jo aiemmin siirtänyt työntekijöitä koronatyöhön muun muassa neuvoloista ja kouluterveydenhuollosta, kertoo rokotuksia organisoiva Seututerveyskeskuksen ylihoitaja Sanna Porkka-Hokkanen.

Laukaan kunta tarjoaa apua Seututerveyskeskukselle ilman ajanvarausta rokotuspäivien toteuttamiseen, kertoo koronatyöryhmän puheenjohtaja Lappalainen.

Laukaan takamatka vertailukuntiin kurotaan umpeen

Uuden rokotuspisteen myötä ja uusilla rokottajilla Laukaan takamatka Keski-Suomen vertailukuntiin on mahdollista kuroa umpeen nopeasti, arvioi Seututerveyskeskuksen apulaisosastonhoitaja Maria Martimo 13.1. Keskisuomalaisessa. Uusien päätösten mukaisesti rokotuksia antavat rokottajiksi koulutetut lähihoitajat.

Laukaan takamatka vertailukuntiin on iän mukaan rokottamisista sekä rokottajapulasta, joka nyt on korjattu. Laukaassa on runsaasti lapsiperheitä, ja alle 18-vuotaiden osuus kuntalaisista on tavanomaista korkeampi.

Lisätietoja

Linda Leinonen

Kunnanjohtaja

040 188 0566

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jukka Lappalainen

ympäristötoimenjohtaja

0400 564 983

Laukaan Akro, Kantolantie 10a
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi