Laukaanportin yritysalueen esirakentaminen on käynnissä

Nelostien varressa Laukaan Vehniällä sijaitsevan Laukaanportin yritysalueen tonttien esirakentaminen on vauhdissa. Rakennustyöt käynnistyivät huhtikuussa ja valmistuvat syyskuun 2023 loppuun mennessä.

Laukaanportin yritysalue sijaitsee Nelostien varressa Jyväskylän lentoaseman vieressä. Laukaanportin sijainti on ihanteellinen logistiikan ja teollisuuden tarpeisiin sekä niitä palvelevaan toimintaan. Laukaanportin tunnetuin yritys on Lidlin jakelukeskus. Laukaan kunnan omistamalla yritysalueella on vapaata rakennusmaata noin 7,2 ha ja rakennusoikeutta noin 29 000 k-m².

Tonttien tasaaminen valmistuu syksyllä 2023

Laukaan kunta on aiemmin rakentanut Laukaanportin kadut, eli Vuorenmäenkadun ja Kennäälänkadun. Myös vesihuoltoliittymät ovat alueella valmiina.

Nyt kunta toteuttaa tonttien esirakentamisen, jotta ne soveltuvat paremmin esimerkiksi teollisten yritysten tarpeisiin. Esirakentamisella tarkoitetaan tonttien tasaamista likimääräiseen korkeustasoon voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Urakka toteutetaan yhtenä kokonaisuutena, jolloin olemassa olevat maamassat saadaan hyödynnettyä tehokkaasti, eli kaikki leikkausmassat käytetään täyttöihin.

Alue on moreenimaata ja kalliota, mikä takaa rakennuksille hyvän kantavuuden.

Laukaanportin yritysalue sijaitsee aivan nelostien varrella, lentokentän eritasoliittymän kainalossa.

Tontit tulevat myyntiin kesän aikana

Laukaan kunnanhallitus päättää tonttien myynti- ja vuokrahinnat kesäkauden 2023 aikana, jonka jälkeen yritykset voivat hakea tontteja. Tontteja tulee tarjolle moniin tarpeisiin, sillä uusien ja tasaisten tonttien koot vaihtelevat tarpeen mukaan aina 7500 neliöstä 2,3 hehtaariin.

Ota yhteyttä, kun etsit yrityksellesi sijoittumispaikkaa. Laukaan yrityspalvelut tarjoaa apua yritysten sijoittumiseen Laukaan alueelle yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Tutustu myös muuhun yritystonttitarjontaan

Laukaa on yritysmyönteinen kunta ja meillä on tarjolla teollisuus- ja yritystontteja joka puolella kuntaa. Vilkkaasti liikennöidyt maantiet, kuten valtatiet 4 ja 9 sekä seututiet 637 (Laukaa-Jyväskylä) ja 638 (Vaajakoski-Leppävesi-Tikkakoski) halkovat kuntaamme, joten kaikille yritysalueillemme on loistavat liikenneyhteydet.

Tutustu vapaisiin yritystontteihin tästä ja yritysalueisiin Laukaan yrityspalveluiden sivuilla.

Lisätietoja

Jarmo Toikka

Maankäyttöpäällikkö

040 353 8258

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Sanna Jylänki

Yritysasiantuntija

040 152 4922

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi