Laukaassa kerätään taas teiden kuntotietoa mobiilipelillä – tällä kertaa pyöräillen

Laukaa joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 9.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

– Laukaassa pyöräiltävää riittää 44 kilometriä, jonka uskomme paikallisten kartoittavan pelillämme valmiiksi jo viikonlopun aikana. Kyseessä ei ole vain hauska tekosyy lähteä liikkumaan vaan myös mahdollisuus vaikuttaa alueensa kehitykseen, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kartoitus tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, jota pelaamalla käyttäjät ansaitsevat rahaa pankkitililleen. Pelin kartalla Laukaan pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta, mikä tekee datankeruusta selkeää ja hyvin organisoitua.

Laukaan pyöräilytempaus on osa isompaa päällysteiden kuntokartoitusprojektia, sillä toukokuussa kunnan ajoradoista kerättiin jo kuntotietoa samalla menetelmällä. Kuntalaisten tuottamasta videodatasta tulkitaan Vaisalan RoadAI-konenäkömallilla teiden päällystevauriot. Analysoitua dataa Laukaa käyttää Sirwayn päällysteidenhallintajärjestelmän luomien raporttien pohjalta korjaustoimenpiteiden suunnitteluun ja korjausvelan laskentaan.

Mikä on crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Lisätietoja

Toni Paju, toimitusjohtaja, Crowdsorsa, p. 050 322 6263, toni.paju@crowdsorsa.com

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi