Linkki-paikallisliikenne stoppaa AKT:n lakon takia 14.–15.2.2024

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti maanantaiaamuna 12.2. linja-autohenkilökuntaa koskevasta, kaksipäiväisestä lakosta. Kuljettajat ovat lakossa keskiviikkona 14.2. ja torstaina 15.2. molempina päivinä kello 00.00–24.00.

Lakon piirissä on Linkki-paikallisliikenteen liikennöitsijöistä suurimmat eli Koiviston Auto Jyväskylä Oy ja Länsilinjat Oy. Siten lakko koskee suurinta osaa kuljettajista Linkki-liikenteestä. Liikenne palaa normaaliksi perjantaiaamusta 16.2. alkaen.

Lakon aikainen Linkki-paikallisliikenne

Linkki-linjoja 5 ja 5K sekä Linkki-VIP -palveluliikennettä ajava Tilausajot Mennään Bussilla ei kuulu AKT:n listaamiin, lakon piirissä oleviin liikennöitsijöihin. Siten linjat 5 ja 5K sekä Linkki-VIP -palveluliikenteen kyydit liikennöidään normaalisti keskiviikkona ja torstaina 14.-15.2., mutta ruuhkiin ja aikataulujen viivästyksiin kannattaa varautua.

Mikäli muista Linkki-paikallisliikenteessä ajettavista vuoroista saadaan ennen lakkoa tietoja, ne päivitetään Linkin nettisivuille https://linkki.jyvaskyla.fi ja reittioppaalle https://reittiopas.jyvaskyla.fi.

Lakon aikainen seutuliikenne

Seutuliikenteen liikennöitsijöistä Uuraisten Liikenne Oy, Koivuranta, Oy, Matka Mäkelä Oy ja Peuran Liikenne Ky ja Matka Mäkelä Oy eivät kuulu lakon piiriin ja liikennöivät normaalisti.

Seutuliikenteen liikennöitsijöistä Soisalon Liikenne Oy ja Pohjolan Matka Oy kuuluvat lakon piiriin.

  • Pohjolan Matka/ Pohjolan Turistiauto Oy: Uurainen-Jyväskylä -vuorot ajetaan lakon aikana normaalisti.
  • Soisalon Liikenne Oy: tarkista lakon aikana mahdollisesti ajettavat vuorot liikennöitsijän kanavilta, esim. https://www.soisalonliikenne.fi

Peruuntuvat vuorot eivät lakkopäivinä näy reittioppaalla

Reittiopas https://reittiopas.jyvaskyla.fi näyttää lakkopäivänä ainoastaan ne Linkki-paikallisliikenteen vuorot, jotka liikennöivät. Tieto mahdollisista, myöhemmin selviävistä, ajettavista vuoroista pyritään lisäämään reittioppaalle ja Linkin nettisivulle https://linkki.jyvaskyla.fi mahdollisimman pian

On syytä varautua siihen, että ajettavien linjojen aikataulut eivät lakkopäivänä välttämättä toteudu suunnitellun mukaisina. Vuoron saapumista kannattaa siten seurata reittioppaan kartalta reaaliajassa.

Hyvitykset kausilippuasiakkaille

Kausilippuasiakkaille lakon takia käyttämättä jäävät matkustuspäivät hyvitetään kertakäyttöisillä päivälipuilla maanantaista 19.2.2024 alkaen. Hyvityslipun saaminen edellyttää asiointia Linkki-palvelupisteessä viimeistään perjantaina 1.3.2024. Asiointikäynnillä tarkistetaan asiakkaan kausilipun voimassaolo lakkopäivinä 2.2., 14.2. ja 15.2. Jos kausilippu on ollut lakkopäivinä voimassa, hyvityslipun saa mukaan samalla käynnillä. Hyvityksiä ei makseta arvo- ja kertalipuista.

Lisätiedot:

  • palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60 943, kari.strom[a]jyvaskyla.fi
  • joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 050 311 8926, ari.tuovinen[a]jyvaskyla.fi