Mobiilipelillä katujen kuntotietoa 13.5. alkaen – pelaa ja tienaa rahaa

Paikalliset tienkäyttäjät voivat nyt tienata rahaa napsimalla virtuaalimarjoja teiden varsilta. Samalla Laukaan kunta saa tietoa katujen ja teiden kuntotilanteesta.

Laukaa joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Katujen kuntokartoituspelit järjestetään nyt Lauaassa toistamiseen viime vuoden hyvien kokemusten pohjalta toistamiseen. Katujen kuntokartoitustapahtuma toteutetaan lauantaina 13.5. klo 10 alkaen (säävarauksella).

Pelaaja tarvitsee osallistumiseen älypuhelimen, sovelluskaupasta ladattavan Crowdsorsa-sovelluksen ja auton ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidikkeen. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelissä kolmen euron arvosta kerättävää kilometrille

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Laukaan kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä katujen kuntotieto on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Laukaan koko 118 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kunta saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

Hyötyä katujen ja teiden päällystys- ja saneerausohjelmaan

Viime vuonna kuntokartoituspelissä kerättyä tietoa on hyödynnetty vuoden 2023 katujen ja teiden päällystys- ja saneerausohjelman laatimisessa, kertoo yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos Laukaan kunnasta.

-Viime vuoden kuntokartoituspelissä selvisi, että ajoradat ovat Laukaassa keskimääräistä paremmassa kunnossa. Sen sijaan kevyen liikenteen väylät olivat verrokkikuntia hiukan huonommassa kunnossa. Jatkossa kiinnitämmekin enemmän huomiota kevyen liikenteen väylien kunnostamiseen, sanoo Viilos. – Kevyen liikenteen väylillä kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös esteettömyyteen, Viilos jatkaa.

Katujen joukkoistettu kuntokartoitus järjestetään samaan aikaan myös Akaassa, Parkanossa, Paraisilla, Loimaalla, Forssassa, Kirkkonummella ja Kajaanissa.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdchupa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa. Crowdchupa-mobiilipeli on kehitetty kuva- ja videodatan keräämisen joukkoistamiseen. Pelin avulla datan keräämiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia voidaan leikata merkittävästi.

Lisätietoja katujen kuntotietojen keräämisestä mobiilipelin avulla antavat yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos Laukaan kunnasta sekä Toni Paju, toimitusjohtaja, Crowdsorsa, p. 050 322 6263 toni.paju (at) crowdsorsa.com.

Lisätietoja

Lisätietoa löydät Crowdsorsa-sovelluksen lisäksi Facebookista (www.facebook.com/crowdsorsa) tai kotisivulta (https://crowdsorsa.com/), josta voit tarvittaessa tilata myös puhelinpidikkeen autoosi – koodilla KESA50 jopa puoleen hintaan (5,95 € + 2,90 € postikulut).

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi