Mobiilipelillä tietoa katujen kunnosta – pelaa ja tienaa rahaa 7.5. alkaen

Laukaa joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdchupa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa napsimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 7.5. klo 10 (säävarauksella).

HUOM. Chrowdcupa-pelit on siirretty alkamaan su 8.5. klo 12.

Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu maksutta ladattavalla Crowdchupa-sovelluksella, joka antaa karttanäkymän kunnan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen kartoituksen päätteeksi.

Kun joku kerää marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kunta saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Edellisestä katujen kuntokartoituksesta on nyt kulunut viisi vuotta ja oli ajankohtaista päivittää päällysteiden kuntotiedot. Päätimme kokeilla jotain ihan uutta. Kutsumme nyt asukkaat mukaan kertomaan teiden kunnosta, kertoo Laukaan yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Seinäjoella ja Lapualla. Lisää pelattavaa on tiedossa heinäkuussa, kun Laukaan pyörätiet kartoitetaan samalla menetelmällä.

Ohjeet osallistujille

  1. Lataa maksuton Crowdchupa-sovellus älypuhelimeesi ja luo itsellesi käyttäjätili.
  2. Katso Crowdchupan verkkosivuilta (www.crowdchupa.com) ohjevideo sovelluksen käyttöön ja kartoittamiseen.
  3. Lähde autollasi keräämään Crowdchupa-sovelluksen kartalle 7.5. klo 10 (säävarauksella) ilmestyviä rahanarvoisia objekteja.
  4. Saat kartoituksen päätteeksi keräämäsi palkkion suoraan pankkitilillesi, kun sovelluksen kautta lataamasi videot on hyväksytty.

Hyvä tietää etukäteen:

Puhelinvaatimuksena on kompassin sisältävä Android-puhelin (lähes kaikki mallit) tai iPhone X tai sitä uudempi malli.

  • Älä tee kartoitusta sateisella, märällä tai pimeällä säällä, sillä tekoäly ei tällöin pysty tulkitsemaan teiden vaurioita riittävän tarkasti.
  • Kartoitettaville ajoradoille objekteja on ripoteltu keskimäärin yli kahden euron arvosta kilometriä kohden. Tyypillisesti käyttäjämme tienaavat yli 20 euroa tunnissa.
  • Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartalta, ja kartoitustapahtuma päättyy, kun kaikki on kerätty.
  • Muistathan ladata kuvaamasi videot serverillemme sovelluksen kautta.
  • Mikäli sovelluksesi ei avaudu tai toimi normaalisti, lataa uusin versio puhelimeesi.
  • Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Crowchupaan WhatsAppin kautta: p. 040 858 2725.

Mikä on Crowdchupa?

Crowdchupa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa. Crowdchupa-mobiilipeli on kehitetty kuva- ja videodatan keräämisen joukkoistamiseen. Pelin avulla datan keräämiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia voidaan leikata merkittävästi.

Lisätietoja katujen kuntotietojen keräämisestä mobiilipelin avulla antavat yhdyskuntatekniikan päällikkö Jan Viilos Laukaan kunnasta sekä Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju, p. 050 322 6263, toni.paju@crowdchupa.com.

Lisätietoja

www.crowdchupa.com
www.facebook.com/crowdchupa

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi