Puutarhajätteiden vastaanotto maksutta toukokuussa

Puutarhajätettä otetaan vastaan Laukaassa ensimmäistä kertaa Laukaan pienjäteasemalle, joka toimii osoitteessa Katajamäentie 6, Laukaa. Katso ohjeet jätteen toimittamisesta sekä pienjäteaseuman aukioloajat.

Mustankorkea vastaanottaa toukokuussa maksutta asukkaiden puutarhajätettä. Laukaassa puutarhajäte vastaanotetaan ensimmäistä kertaa Laukaan pienjäteasemalla. Pienjäteasema, joka toimii osoitteessa Katajamäentie 6, Laukaa.

Puutarhajäte kannattaa lajitella jo kotona valmiiksi peräkärryyn, niin käynti sujuu vikkelästi. Haravointijäte vastaanotetaan omaan kasaansa ja alle ranteen paksuiset risut omaan kasaan. Lisäksi orapihlaja-aidat lajitellaan kolmanteen kasaan.

Keräykseen tuodut risut haketetaan ja käytetään kompostoinnin tukiaineena. Haravointijäte taas aumakompostoidaan ja hyödynnetään suljetuilla loppusijoitusalueilla pajuistutusten kasvukerroksessa.

Maksuttomaan keräykseen eivät kuulu vieraslajit eli haittakasvit ja -eläimet. Näitä ovat esimerkiksi jättiputki, jättipalsami, japanintatar, kurtturuusu ja espanjansiruetana. Vieraslajit voi tuoda Mustankorkealle maksullisena ja pussitettuna sekajätteenä, jolloin niistä peritään lajittelupihalle vietäessä pienkuormamaksu.

Laukaan pienjäteaseman aukioloajat

Laukaan pienjäteaseman osoite on Katajamäentie 6, Laukaa. Se on avoinna arkisin tiistaina ja torstaina klo 14–19 ja toukokuussa lisäksi lauantaisin kello 10–14.

Laukaan pienjäteaseman kartta ja ajo-ohje

Lisätietoja

Tiedote puutarhajätteiden vastaanotosta toukokuussa 2022 Mustankorkean verkkosivuilla