Valtakunnallinen Ikiliikkuja-viikko huipentuu Laukaassa senioreiden hyvinvointitempauksiin!

Laukaan vapaa-aikapalvelut järjestää senioreille monenlaista hyvinvointi-toimintaa valtakunnallisella Ikiliikkuja-viikolla eli 11.-15.3.2024. Ikiliikkuja-viikon ohjelma on koottu yhteistyössä Eloisaa-toiminnan, Laukaan seurakunnan, Laukaan Eläkkeensaajien ja Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa .

Ikiliikkuja-viikko on valtakunnallinen Ikäinstituutin ja kuntien, hyvinvointialueiden, järjestöjen, yritysten sekä Liikkujan Apteekkien yhteistyössä organisoima liikunnallinen teemaviikko, jonka aikana tarjotaan monipuolisia liikkumismahdollisuuksia senioreille sekä tietoa ja vinkkejä voima- ja tasapainoharjoitteluun ikääntyessä.

Teemaviikon pääviesti on, että jokainen voi löytää itselleen sopivan tavan liikkua.

Laukaan Ikiliikkuja-viikolle on saatu monta järjestäjää ja monenlaista ohjelmaa jokaiselle arkipäivälle eri puolelle Laukaata! Ohjelma on koottu yhteistyössä Voimaa vanhuuteen-työryhmän edustajien kanssa. Voimaa vanhuuteen työ on Laukaassa aktiivista ja ikäihmisten liikuntaa ja hyvinvointa edistetään monenlaisilla toimenpiteillä.

Ikiliikkuja-viikko huipentuu senioreiden hyvinvointitempauksiin torstaina ja perjantaina Laukaan pääkirjastolla.

Tule mukaan kokemaan ja viettämään mukavia hetkiä eri tapahtumiin! Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, mukaan voi tulla omien aikataulujen mukaisesti!

Katso ohjelma:

Maanantai 11.3.

 • klo 13: Kimppalenkki. Paikka: Laukaan keskusta, Sarahovin edusta. Järjestäjä Laukaan vapaa-aikapalvelut

Tiistai 12.3.

 • klo 15 Senioritanssi / alkeet. Paikka: Lievestuoreen koulun liikuntasali. Järjestäjä Laukaan vapaa-aikapalvelut

Keskiviikko 13.3.

 • klo 10 Kaatumisen ehkäisy teema: Miten kaadutaan oikein käytännössä? Paikka: Laukaan keskusta Vanha Nuokkari. Järjestäjä Laukaan Eläkkeensaajat
 • klo 12 Hyvinvointikohtaaminen; aistirata, musiikkia, jumppaa ja yhdessäoloa. Paikka: Vehniä, kylätalo HIMMA. Järjestäjä Eloisaa-toiminta
 • klo 13 Muistot ei himmetä saa – tilaisuus. Paikka: Alkaa Laukaan Kirkossa, jatkuu Laukaan seurakuntatalolla. Järjestäjä Laukaan seurakunta

Torstai 14.3.

 • klo 10-11 Liikunnanohjaaja tavattavissa Lievestuoreen seniorihyvinvointineuvolassa! Paikka: Seniorihyvinvointineuvola. Järjestäjä: Laukaan vapaa-aikapalvelut ja Keski-Suomen hyvinvointialue
 • klo 13-15 Senioreiden Hyvinvointitempaus! Paikka: Laukaan pääkirjasto. Järjestäjä Laukaan vapaa-aikapalvelut. Tarkempi ohjelma sivun alaosassa.

Perjantai 15.3.

 • klo 13-15 Senioreiden Hyvinvointitempaus! Paikka: Laukaan pääkirjasto. Järjestäjä Laukaan vapaa-aikapalvelut. Tarkempi ohjelma sivun alaosassa.

Hyvinvointitempausten ohjelma:

Ikiliikkuja-viikko huipentuu Laukaan pääkirjastolla järjestettäviin hyvinvointitempauksiin, joiden ohjelmassa mm. erilaisia tietoiskuja:

 • Klo 13 Kaatumisen ennaltaehkäisy liikunnan avulla (myös etäyhteysosallistuminen mahdollista)
 • Klo 14 Miten tulkitsen kehonkoostumusmittausten tuloksia?
 • Klo 14:30 Millaista senioreiden liikunnan edistämistyötä tehdään Laukaassa?

Lisäksi maksuton kehonkoostumusmittaus koko tapahtuman ajan ilman ajanvarausta!

Tapahtuma on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja ja etäyhteysilmoittautumiset: liikkuvalaukaa@laukaa.fi, tai p. 040 7641896