Vapaa-aika ja visuaalisuus korostuvat uusilla verkkosivuilla

Laukaan kunnan uudet verkkosivut avattiin 10.6. Vapaa-ajan palvelut sekä Laukaan laaja yhdistystoiminta saavat uusilla verkkosivuilla entistä enemmän huomiota

Täysin uutta verkkosivuilla on oma Yhdistykset-sivusto, joilla esitellään Laukaan monipuolista yhdistystoimintaa ja järjestökentän tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. Oman yhdistyksen esittelyn pääsee itse täyttämään uusilla verkkosivuilla. Kunnan tarjoamat vapaa-ajan palvelut matkailupalveluista lasten leireihin on uusilla verkkosivuilla tuotu entistä näkyvämmin ja kattavammin esille.

-Palvelulähtöisyys ja saavutettavuus olivat koko verkkosivu-uudistuksen lähtökohta ja tavoite, kertoo verkkosivu-uudistusta vetänyt tietohallintopäällikkö Olli-Markus Kantlin. Myös sivujen mobiilikäyttö on nyt helppoa, kun sivut ovat mobiiliresponsiiviset. Sivuston sisäinen haku auttaa käyttäjälle tarpeellisen tiedon etsimisessä valtavasta tietomäärästä. Hakutoiminnon avulla löytyvät palvelut, ajankohtaiset uutiset, liitedokumentit kuin palvelujen vastuuhenkilötkin kätevästi Kantlin muistuttaa.

Yhdet sivut – neljä sivustoa

Erilaiset käyttäjäryhmät ja heidän tarpeensa huomioitiin verkkosivuston ensi vaiheen konseptoinnista lähtien. Palvelut on nyt koottu neljälle pääsivustolle: Asukkaat, Työ ja yrittäminen, Matkailu ja tapahtumat ja Yhdistykset. Myös elinkeino- ja yritystoiminnan palvelut saivat uuden osoitteen laukaanyrityspalvelut.fi.

Uudet sivut ovat sekä teknisesti että sisällöllisesti entistä saavutettavammat ja ne täyttävät saavutettavuuslainsäädännön vaatimukset.

-Uusilta verkkosivuilla myös yhteistyöverkoston ja kuntayhtymien liikelaitosten palveluihin pääsee entistä helpommin. Esimerkkinä tästä ovat Seututerveyskeskuksen palvelut, joita Laukaan kunnasta jatkuvasti kysytään. Visuaalisuutta, kuvia ja videoita hyödynnetään uusilla sivuilla runsaasti unohtamatta, että kaiken keskeisen sisällön tulee löytyä saavutettavuuden vuoksi myös tekstimuodossa.

Lisätietoja

Olli-Markus Kantlin, tietohallintopäällikkö, p. 040 670 0994
Sanna Laitinen, järjestelmäasiantuntija, p. 040 056 5312
Heli Peltola, viestintäpäällikkö, p. 040 620 3318
etunimi.sukunimi@laukaa.fi

www.laukaa.fi

Petri Kananen, Projektipäällikkö, Valu, p.050 3644770 petri.kananen@valu.fi