Laukaan kunta energiansäästötalkoissa

Kiinteistöjen ja valaistuksen energiatehokkuus on huomioitu Laukaan kunnassa jo suunnitteluvaiheessa. Lisää energiansäästöä haetaan nyt tehdyillä kiinteistöjen lämpötilojen ja valaistusten säädöillä.

Kiinteistöjen energiatehokkuus on Laukaan kunnan kiinteistöissä hyvä moneen muuhun kuntaan verrattuna. Kiinteistöissä energiansäästöön on kiinnitetty huomiota jo rakennusten suunnittelu- ja vanhemmissa kiinteistöissä peruskorjausvaiheessa. Hiukan lisää energiansäästöä saadaan myös nyt tehtävillä valaistuksen ja kiinteistöjen lämpötilojen säädöillä.

Mitä Laukaassa sitten on tehty jo pidemmällä aikavälillä ja mitä tehdään nyt?

  • Rakennusinvestoinneissa on otettu käyttöön energiatehokkaat ratkaisut
  • Katuvaloista valtaosa energiatehokkaita led-lamppuja. Led-lamppuja on myös mahdollista himmentää energian säästämiseksi yöaikaan
  • Kaikissa ledillä toimivissa katu- ja puistovaloissa yöhimmennys
  • Huonelämpötilaa kunnan kiinteistöissä laskettu.

Kuinka Laukaassa säästetään energiaa?

Lue lisää Laukaan kunnan energiatehokkuusajattelusta ja käyttöön otetuista ratkaisuista Kuinka meillä Laukaan kunnassa säästetään energiaa -blogista.

Lue blogi


Kiinteistöissä energiansäästöön on kiinnitetty huomiota jo rakennusten suunnittelu- ja vanhemmissa kiinteistöissä peruskorjausvaiheessa. Laukaan kunta on investoinut viimeisen 10 vuoden aikana noin 100 miljoonaa euroa kouluihin ja kaikissa Laukaan taajamissa onkin uudet tai peruskorjatut sivistyspalveluiden toimitilat. Investointien ansiosta kunnan kiinteistöistä valtaosa on myös nykystandardein energiatehokkaita.

Lisätietoja

Jani Veikkolainen

Tilapalvelupäällikkö

0400 345 735

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Janne Laiho

Tekninen johtaja, Laukaan kunta

050 347 5247

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi