Kumppanuushaku käynnistyy Jokiniementie 9 tontin kehittämiseksi moderniin asuntorakentamiseen!

Laukaan kunta on käynnistänyt asemakaavamuutoksen Laukaan kirkonkylän keskustassa sijaitsevalle tontille osoitteessa Jokiniementie 9. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa alueelle nykyistä tehokkaampaa ja modernia asuntorakentamista. Kunta etsii nyt kumppania asemakaavatyön loppuun saattamiseen ja kaavan toteuttamiseen.

Laukaan kirkonkylän keskusta on muodostunut nopeasti pienestä maaseutupitäjän taajamasta kasvavan ja kehittyvän kunnan hallinnon ja palvelujen keskukseksi. Keskusta on houkutteleva ja viihtyisä kaupan sekä asumisen ympäristö, jota kunta kehittää määrätietoisesti kohti tiiviimpää ja korkeatasoisempaa taajamaympäristöä.

Suunnittelualue sijaitsee kirkonkylän keskustan koillisosassa, aivan palveluiden vieressä, rajautuen pohjoispuoleltaan koulunmäen kampusalueeseen ja kirkon ympäristöön. Kohde sijaitsee mäntyisässä maisemassa ja kadun toiselta puolelta avautuu näkymä viihtyisään puistikkoon lampineen ja suihkulähteineen.

Tontti sijaitsee aivan keskustan palveluiden äärellä.

Tontilla on 1960-luvulla rakennettu asuinrivitalo, jonka tyhjentyminen on mahdollistanut kiinteistökehityksen ja keskustaajaman asuntotuotannon parantamisen. Rakennuksessa on ollut kuusi vuokrakäytössä ollutta asuntoa, joista viimeiset asukkaat muuttivat pois syksyllä 2022. Rakennuksen purkutyöt ovat käynnistyneet tammikuussa 2023 ja tontti tyhjenee kevättalven aikana.

Laukaan kunta etsii nyt kumppania asemakaavatyön loppuun saattamiseen ja kaavan toteuttamiseen. Kumppanuushaun tavoitteena on löytää laadukas ja taajamakuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, jonka pohjalta toteutetaan asemakaavamuutos. Asemakaavatyö tehdään yhdessä valitun kumppanin kanssa.

Aineisto on nyt julkaistu ja hakuaika on 1.–28.2.2023.

Uudisrakentaminen alueella voi alkaa, kun uusi asemakaava on saanut lainvoiman. Silloin asemakaavan mukainen rakennusoikeus myydään valitulle kumppanille yksikköhinnalla 90 euroa/k-m². Esimerkiksi 1000 k-m²:n rakennusoikeudella tontin hinta olisi 90 000 euroa.

Alustava aikataulu

Lisätietoja

Jokiniementien Neulanen –kumppanuushaku 1.–28.2.2023

Jarmo Toikka

Maankäyttöpäällikkö

040 353 8258

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi