Laukaan kunnassa vapaita tontteja joka taajamassa

Laukaan kunnalla on vapaasti haettavia pientalotontteja tarjolla yli 30 kappaletta. Ympäri vuoden haettavissa olevat tontit löydät tontinhakupalvelusta, jota kautta voit jättää sähköisen hakemuksen. Laukaa kunta tarjoaa tilavia tontteja kattavien palveluiden ääreltä, joka taajamasta.

Omakotitontteja Vihtavuoressa

Heti haettavissa olevat tontit löytyvät tontinhakupalvelusta. Palvelussa voit tutustua tonttitarjontaan ja etsiä omalle perheellesi sopivaa tonttia. Näet sieltä tonttien tarkemmat tiedot kuten mm. ominaisuus- ja sijaintitiedot. Suurin osa tonteista on mahdollista joko ostaa tai vuokrata, mutta osa luovutetaan ainoastaan myymällä. Mikäli tontista on esitetty sekä myyntihinta että vuosivuokra, on vuokraaminen tällöin mahdollista. Kun löydät mieleisesi tontin, voit hakea sitä jättämällä sähköisen hakemuksen. Hakemus jätetään kirjautumalla palveluun. Näin voit myöhemmin tarkastella hakemuksesi tilaa ja tarvittaessa muokata sitä. Tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Laukaan kirkonkylä

Laukaan kirkonkylältä löytyy vapaita omakotitontteja sen pohjoisosasta Laajalahden alueelta, Kantolan asuinalueelta sekä taajaman eteläosasta Lahnajärven asuinalueelta. Tutustu Kirkonkylän tonttitarjontaan tästä.

Laukaan kirkonkylä tarjoaa laajasti erilaisia palveluita. mm. kolme ruokakauppaa, satama, ravintoloita, erilaisia liikuntamahdollisuuksia, ala- ja yläkoulut, lukio sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke.

Leppävesi

Leppäveden omakotitontit sijaitsevat Korpelan uudella asuinalueella, Kirjosieponkadun varrella. Tällä hetkellä vapaana on kolme omakotitonttia, joihin on mahdollista rakentaa omakoti- tai paritalo. Katso Kirjosieponkadun tonttivaihtoehdot tästä.

Leppävesi on erityisesti lapsiperheiden suosimaa aluetta, jonka loistavat harrastus- ja ulkoilumahdollisuudet lisäävät sen vetovoimaa. Korpelan alueen läheisyydessä sijaitsee mm. Leppäveden liikuntapuisto, Majajärven uimaranta sekä Jyväskylästä Äijälään asti kulkeva Metsoreitti. Leppäveden kylältä löytyvät myös päiväkodit, alakoulut, kirjasto ja kauppa.

Vihtavuori

Vihtavuoren taajamassa on vapaana yhteensä seitsemän omakotitonttia Kuhamäen asemakaava-alueella. Katso tonttien tarkemmat tiedot tästä.

Vihtavuoren luonnonkaunis ympäristö ja sen kattavat palvelut tekevät siitä mukavan taajamaan asustaa. Vuonna 2021 valmistui Vihtavuoren koulu, jonka yhteyteen rakennettiin uusi liikuntahalli, kuntosali ja kirjasto. Taajamasta löytyvät myös kauppa, päiväkodit ja monipuolinen liikuntapuisto. Vihtavuoresta on hyvät kulkuyhteydet Laukaan kirkonkylään ja Jyväskyläänkin ajomatkaa on vain noin 15 minuuttia.

Lievestuore

Lievestuoreella Raita-ahon asuinalueella on vapaana useita omakotitontteja hyvällä rakennuspaikalla. Sen lisäksi yksittäisiä omakotitontteja on Paavonkujalla, Mäkikalliontiellä ja Puutarhatiellä. Lievestuoreelta löydät tilavat ja edulliset tontit omakoti- tai paritalon rakentamiseen. Voit tutustua niihin tästä.

Lievestuoreella toimii uusi Laurinkylän koulu, joka tarjoaa yli tuhannen neliömetrin tilat 0-9 luokkalaisille. Koulun yhteydessä toimivat omatoimikirjasto sekä nuorisotilat. Taajamasta löytyy myös mm. päiväkoti, ruokakauppa, uimaranta sekä suosittu Mustavuoren ulkoilualue, joka on erityisen suosittu hiihtoreitti. Eikä Jyväskylän suuntaan autolla kulkevallakaan matkaa ole kuin 25 minuuttia.

Omakotitonttien nettisivut

Laukaan kunnan omakotitonttien nettisivuilta löydät lisää tietoa tontin ostosta tai vuokrauksesta sekä ajankohtaisia uutisia.

Siirry sivustolle

Lisätietoja

Jaana Raitanen

Maankäyttösihteeri

050 315 3505

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Elli Laakko

Maankäyttösihteeri

040 159 3463

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi