Laukaan laturetkelle 24.2 kunnostettiin yli 100 kilometriä latuja – osallistujat iloitsivat latukahviloista

Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä järjestettiin 53. kertaa lauantaina 24.2. Laturetkeä ennen kunnostettiin koko Laukaan kunnan ylläpitämä latuverkosto, jota on noin 100 kilometriä.

Laukaan laturetki toi innokkaita ulkoilijoita Laukaan maastoihin mukavasti lauantaina. Latujen iso kunnostusurakka tehtiin kahdella latukoneella ja lisäksi moottorikelkoilla laturetkipäivää edeltävänä päivänä.

  • Laukaan laturetki poikkeaa monista muista hiihtotapahtumista siinä, että laturetki ei kulje yhtä yhtenäistä reittiä pitkin vaan hiihtämään pääsee joka puolella Laukaata. Laukaan latuverkosto on laaja, noin 100 kilometriä plus päälle kyläladut ja jääladut. Jäälatuja ei kunnostettu tänä vuonna pidempään jatkuneen lämpimän sään ja jäälle nousseen veden vuoksi. Osa kyläladuistakin oli poissa käytöstä. Osa hiihtäjistä harmitteli nihkeää hiihtokeliä pehmenneen ladun vuoksi. Haastavasta kelistä huolimatta näkyi silti paljon hymyileviä kasvoja ja iloisia liikkujia. Kiitosta tuli erikseen kunniakirjoista, joita sai latukahviloista. Latujen tekijät kunnostivat latuja yötä päivää ja saimme suurimman osan laduista hyvään kuntoon kelistä huolimatta. Siitä kiitos kuuluu uskollisille latujemme tekijöille, sanoo Henna Ahokas.

Järjestöt pyörittivät kahdeksaa latukahvilaa

Ulkoilijoita ilahduttivat myös järjestöjen pyörittämät latukahvilat ja mehupisteet, joita oli yhteensä kahdeksan eri puolilla Laukaata. Vihtavuorelainen perhe lähti varta vasten syömään vohveleita Vihtavuoresta Ampujien majalle; perille tullessa edullinen hinta, hillo ja kermavaahto kruunasivat retken. Jyväskylästä Laukaaseen hiihtämässä ollut nuori mies kertoi yllättyneensä iloisesti, kun sai syödä lämpöisen makkaran.

  • Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, hän kertoo.
  • On mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja saamme olla mukana tekemässä sitä, kiittelivät useat järjestöjen toimijat.

Osallistua pystyi myös sähköisesti Qr-koodin kautta

Tänä vuonna tapahtumaan pystyi osallistua perinteisen leimauskortin lisäksi myös sähköisesti Qr-koodin kautta. Osallistujamäärää ei vielä ole ehditty laskea. – Olisiko 400–500 henkilöä, arvioi ensimmäistä kertaa laturetkeä järjestänyt työvalmentaja Henna Ahokas, joka päivysti ja kiersi pisteitä tapahtumapäivänä – Osallistujamäärä tarkentuu, kun saamme osallistujakortit koottua ja laskettua kymmenestä leimauspisteestä Laukaan eri puolilta, sekä sähköisesti osallistuneiden määrän tarkastettua.  

Osallistumiskortin palauttaneiden sekä sähköisesti osallistuneiden kesken kunnan vapaa-aikapalvelut arpoo liikunnallisia palkintoja. Laturetkiarvonta suoritetaan lähipäivinä ja voittajien nimet julkaistaan Laukaa-Konnevesi -lehden Vattipalstalla sekä laturetken verkkosivuilla www.laukaa.fi/laturetki. Ulkopaikkakuntalaiset voittajat saavat palkintonsa postissa.

Laukaan laturetki- ja ulkoilupäivää järjestetään joka vuosi. Tavoitteena on kunnostaa lumitilanteen salliessa laturetkelle koko Laukaan latuverkosto. Tänä vuonna ajettiin myös suositut kyläladut Lankamaalla ja Torikassa. Laukaan suosituimmat hiihtoreitit ovat Laukaan läpi etelästä pohjoiseen kulkeva Metsoreitti sekä Mustanvuoren ulkoilualue Lievestuoreella. Näiden alueiden latuja ylläpidetään myös koko hiihtokauden ajan – tervetuloa ladulle Laukaaseen!