Laukaaseen taivaallisia uutisia – näyttävä LSP-laukaisutilaisuus Laukaanportissa 1.4.

Heikosta taloustilanteesta kärsivä Laukaan kunta on saanut merkittävän investointipäätöksen nelostien varrella Jyväskylän lentoaseman vieressä sijaitsevalle Laukaanportin yritysalueelle.

Laukaanportin tunnetuin yritys toistaiseksi on Lidlin Laukaan jakelukeskus. Laukaanporttiin sijoittuva uusi yritys on logistisia erityisratkaisuja tarjoava kansainvälinen yritys, jolla on kolmessa maanosassa yhteensä yhdeksän tuotekehitys-, testaus- ja tuotantoyksikköä. Yrityksen Suomen tytäryhtiö on LSP Oy.

Kyse on Laukaan kannalta erittäin merkittävästä investoinnista. – LSP Oy on tehnyt varauksen 4 hehtaarin määräalasta Laukaanportin yritysalueelle. Tontille on tarkoitus rakentaa yrityksen tuotekehitys- ja testaustilat sekä niin sanottu koekenttä, paljastaa Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen. – Työntekijöitä yrityksen Laukaan yksikössä tulee työskentelemään alkuvaiheessa noin 100. Osa heistä on yrityksen insinöörejä ja tuotekehityksen huippuasiantuntijoita, jotka siirtyvät Laukaan yksikköön muista maista. Uusia työpaikkoja avautuu kuitenkin tuotantotehtäviin runsaasti, osaa Leinonen kertoa.

Kunnanjohtaja Leinosen huulilla hymy on herkässä. Yrityksen sijoittumisella on merkittävät positiiviset työllisyysvaikutukset Laukaaseen ja Keski-Suomeen. Leinonen iloitsee jo nyt myös tulevien vuosien yhteisöverojen kasvusta. Laukaassahan yhteisöverokertymä, eli yritysten maksamista veroista Laukaaseen jäävä osuus on ollut suhteellisen matala moneen muuhun kuntaan verrattuna.

-Koska kyse on merkittävästä uudesta avauksesta ja poikkeuksellisen kiinnostavasta toimialasta, haluamme jo nyt tehdä LSP:n toimintaa tutuksi myös yleisölle ja medioille, kertoo Leinonen. Laukaan kunta järjestää yhdessä LSP Oy:n kanssa Laukaanportissa 1.4.2023 auringonlaskun aikaan testilaukaisutilaisuuden, jossa maata kiertävälle radalle laukaistaan uusi Laukaa Space Programme -satelliitti. Satelliitin mukana avaruuteen lentävät Laukaan kunnan vuoden 2022 heikon tilinpäätöksen asiakirjat. – Asiakirjat palavat iloisesti ja näyttävästi siirtyessään ilmakehästä avaruuteen. – Tilaisuus onkin näyttävä spektaakkeli. Yleisön suositellaan seuraavan Laukaa Space Programme -satelliitin laukaisua lentokentäntien varresta.

Lisätietoja:

Linda Linnunrata Leinonen, kunnanjohtaja
Ben Liinonen, yhdyskuntatekniikan päällikkö ja LSP:n testilaukaisutilaisuuden valvoja etunimi.sukunimi@laukaa.fi

https://www.laukaanyrityspalvelut.fi/yritystontit/laukaanportin-yritysalue
https://www.laukaa.fi/asukkaat/laukaan-tilinpaatos-ennakkotietoja-enemman-alijaamainen/