Valtuusto päätti perusopetuksen palveluverkkoratkaisusta: Valkolan ja Äijälän koulujen toiminta päättyy

Laukaan kunnanvaltuusto päätti 11.12.2023 kokouksessaan perusopetuksen palveluverkkoratkaisusta. Kouluverkon muutosten taustalla on oppilasmäärien pieneneminen.

Laukaan kunnan valtuusto päätti, että Valkolan ja Äijälän koulujen toiminta päättyy 1.8.2024 alkaen, ja Valkolan oppilaat siirtyvät Kuusan koulun oppilaiksi, ja Äijälän koulun oppilaat Haapalan koulun oppilaiksi.

Päätöksen taustalla on koulujen laskeva oppilasmäärä ja tarve järjestää sen myötä perusopetuksen palveluverkko uudelleen pohjoisen Laukaan alueella. Palveluverkkotyön Päätös on raskas oppilaille ja kylille, sekä henkilökunnalle, joiden koulujen toiminta päättyy. Lisäksi, koska päätös tehtiin toimeenpantavaksi 1.8.2024 alkaen, päätöksen toimeenpanon kanssa joudutaan toimimaan nopealla aikataululla.

Toimeenpano edellyttää kouluilta ja koulujen henkilökunnalta paljon valmistelutyötä. Kevään 2024 aikana kouluilla valmistaudutaan edessä oleviin muutoksiin ja uuden kouluyhteisön rakentamiseen. Oppilailla on edessä uusien luokkatovereiden ja henkilökunnan jäsenten kohtaaminen. Kouluilla ja koulutoimistolla tehdään kaikki mahdollinen sen eteen, että syyslukukauden 2024 aloitus olisi kaikille oppilaille mahdollisimman hyvä. Tässä tarvitsemme myös kotien tukea ja yhteistyötä. Suunnittelutyö on käynnistetty sivistyspalveluiden hallinnon ja koulujen yhteistyöllä. Tiedotamme suunnittelun edistymisestä ja v. 2024-2025 koulujärjestelyistä, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Perusopetuksen palveluverkkoselvitys

Palveluverkkoselvitys käynnistyi 17.11.2020 ja valmistui 15.11.2023

Lue lisää

Lisätietoja

Jussi Silpola

Sivistysjohtaja

0400 250 743

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi