Osallistu valtakunnalliselle pyöräilyviikolle 4.-11.5.

Valtakunnallisella pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tutustu pyöräilyviikon teemapäiviin ja tapahtumiin ja ja pyöräile töihin kouluun, harrastuksiin tai retkelle ulkoilu- ja matkailukohteisiin.

Valtakunnallisella pyöräilyviikolla 4. -11.5.2024 kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Teemapäivät ovat suosituksia, ja niitä voi soveltaa joustavasti milloin tahansa – pääasia on pyöräily!

Osallistu valtakunnallsen pyöräilyviikon teemapäiviin:

  • Pyörä kuntoon -päivä lauantai 4.5.
  • Perhepyöräilypäivä sunnuntai 5.5. – lähde retkelle ja ulkoilemaan yhdessä perheen kanssa
  • Sähköpyöräpäivä maanantai 6.5. – joko sinulla on sähköpyörä. Sähköpyöriä pääset testaamaan urheiluliikkeissä ja tapahtumissa
  • Pyörällä töihin -päivä tiistai 7.5. – pyöräile töihin
  • Pyörällä kouluun -päivä keskiviikko 8.5. – haastamme koululaisia kulkemaan koulumatkan turvallisesti pyörällä
  • Pyörällä harrastuksiin -päivä torstai 9.5. – pyörällä voi liikkua myös harrastuksiin ja samalla saa liikuntaa
  • Pyörällä kauppaan -päivä perjantai 10.5. – kauppaostokset kulkevat pyörällä kotiin repussa tai pyörälaukuissa 
  • Pyörämatkailupäivä lauantaina 11.5. – pyöräile vaikka Laukaan keväiseen Koulunmäki kuumenee -suurtapahtumaan tai retkelle matkailukohteisiin kuten Laukaan tai Lievestuoreen satamaan, Kuusaankoskille tai Peurunkaan

Valtakunnallinen pyöräilyviikko näkyy myös Laukaassa. Tulossa on paikallisen pyöräilyseura CC Picaron järjestämiä BMX-kerhoja 8.5. alkaen, perinteinen kuvasuunnistus 9.5., BMX-pyörien testausta ja maastopyöräkaluston esittelyä Koulunmäki kuumenee -tapahtumassa Laukaan kirkonkylän koululla sekä ohjattu maastopyörälenkki lauantaina 11.5. Viikkoa myöhemmin lauantaina 18.5. CC Picaro järjestää ohjatun gravel-pyöräilylenkin. Lisätietoja pyöräilyviikon tapahtumista löydät Laukaan tapahtumakalenterista www.visitlaukaa.fi/tapahtumat ja CC Picarolta.

Tempaus on osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa.

Salla Turpeinen

Vapaa-aikajohtaja

050 473 0121

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi