Osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe on päättynyt – ääniä jätettiin yli 1 200 kappaletta!

Osallistuvan budjetoinnin ideoiden äänestysvaihe päättyi sunnuntaina 20.11. Ympäri kuntaa jakautuneet ja monipuolisesti eri kunnan toimintoja koskevat ideat keräsivät laukaalaisilta yli 1 200 ääntä. Eniten ääniä keränneet ideat ja vuonna 2023 toteutettavat hankkeet julkistetaan valtuuston 5.12. kokouksen yhteydessä.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys järjestettiin 1.-20.11. kunnan verkkosivuilla sekä kirjastoissa ja kirjastoautossa. 1206 laukaalaista eli noin 6 % asukkaista antoi äänensä.

Kuntalaisten äänestettävänä olleista 91 ideasta ainoastaan viisi ideaa jäivät kokonaan ilman ääniä. Kilpailu suosituimpien ideoiden välillä oli todella tiukka ja kärkipään ideoissa äänimääräerot olivat monessa kohtaa vain yksittäisiä ääniä. Seitsemän ideaa nousi kuitenkin ylitse muiden ja erityisesti nämä ideat etenevät seuraavaksi asiantuntijoiden arviointiin. Ideoiden jatkojalostuksessa tarkennetaan muun muassa kustannuksia, toteutukseen liittyviä yksityiskohtia ja mahdollisia yhteistyön muotoja.

Valtuuston kokouksessa 5.12. julkistetaan äänestyksen tulos ja vuonna 2023 toteutettavat hankkeet. Valtuuston kokous on kaikille avoin tilaisuus ja siitä lähetetään myös suora Youtube-lähetys. Linkin lähetykseen löydät kokouspäivänä valtuuston verkkosivulta www.laukaa.fi/valtuusto.

Laukaan kunta käyttää 50 000 euroa kuntalaisten ideoiden toteuttamiseen vuonna 2023. Kyse on osallistuvasta budjetoinnista (osbu), jossa asukkaat ovat mukana suunnittelemassa ja päättämässä taloutta koskevista asioista.

www.laukaa.fi/osbu

Eero Raittila

Talous- ja henkilöstöjohtaja

040 663 7306

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi