Satavuon koululla 221 aurinkopaneelia tuottaa sähköä

Ekokouluna tunnettu Satavuon koulu ja päiväkoti näyttävät esimerkkiä monille tulevaisuuden kyläkouluille ekologisuudessa ja kestävä kehityksen toteuttamisessa. Puusta rakennettu Satavuon koulu on suunniteltu niin, että sen hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Rakennuksen katolle sijoitetut 221 aurinkopaneelia on tuottanut tähän mennessä jo 173,5 megawattituntia energiaa. -Aurinkoenergian tuotantomäärää voi seurata reaaliaikaisesti koulun ruokalan näytöltä ja Satavuon koulun pedanet-sivuilta, kertoo koulunjohtaja Tuula Leppäkari. Kouluruokailussa nautitaan runsaasti lähiruokaa. -Hävikkiviikolla biojätteen määrää tarkkaillaan punniten ja koulun kestävän kehityksen keke-agentit rohkaisevat oppilaita syömään ottamansa ruuan. Vertaistuki on toiminut mahtavasti, jatkaa Leppäkari.

Satavuon koulun aurinkopaneelien sähköntuotto perjantailta 21.10. klo 10.32. Klikkaa kuvaa avataksesi aurinkopaneelien seurantamittarin näyttö.

Satavuon koululla talotekniikka tukee kestävää kehitystä. Koulurakennuksen valaistus on automatisoitu ja tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi ja muuntojoustaviksi. Satavuon koulu onkin koko kyläyhteisön keskus, jossa järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin monenlaista harrastustoimintaa ja tapahtumia. Satavuon koululle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

Sähkötön päivä, biojätteen punnitsemista ja kierrätysaskarteluja

Laukaan kouluissa energiansäästötalkoot otetaan tosissaan. Energiansäästöviikolla 10.–16.10.2022 järjestettiin muun muassa sähkötön koulupäivä.

Lue mitä energiansäästöviikolla tapahtui Laukaan kouluissa.

Ilmastotyö Laukaassa

Laukaan kunnan ilmastotyö tarkoittaa muun muassa energiatehokkaita talotekniikkajärjestelmiä, uusiutuvan energian käyttöä lämmitykseen, ledejä katuvalaistuksessa ja paljon muuta.

Lue lisää

Laukaa osallistuu valtakunnalliseen Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan yhdessä muiden Keski-Suomen kuntien kanssa. Kampanja haastaa kaikki suomalaiset säästämään energiaa ja tasaamaan sähkön kulutushuippuja. Kampanja käynnistyi energiansäästöviikolla 10.–16.10.2022.

Lisätietoja

www.laukaa.fi/ilmastotyo

Tuula Leppäkari

Koulunjohtaja

040 672 1010

Tarvaalantie 18
41400, Lievestuore

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jani Veikkolainen

Tilapalvelupäällikkö

0400 345 735

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Pekka Mikkonen

Rakennuttaja

050 598 0871

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi