Vihtavuoren ja Leppäveden uusien omakotitonttien hakuaika alkaa maanantaina 1.4.2024

Laukaan kunta luovuttaa Vihtavuoresta viisi uutta omakotitonttia arvonnan perusteella sekä Leppävedeltä kolme tonttia tarjouskilpailulla. Hae tonttia tai osallistu tarjouskilpailuun 1.-14.4.2024 välisenä aikana tontinhakupalvelumme kautta.

Vihtavuori, Kuhamäenkatu

Vihtavuoresta tulee haettavaksi viisi omakotitonttia Kuhamäen asuinalueelta. Rakennuspaikat sijaitsevat kesällä 2023 valmistuneen Kuhamäenkadun loppuosan varrella. Alueelle on valmiiksi rakennettu kunnallistekniikka, joten rakentamaan pääsee heti. Tilaville tonteille, joiden pinta-alat vaihtelevat 1314 m² – 1526 m² välillä, on mahdollista rakentaa omakoti- tai paritaloja. Tontti on mahdollista ostaa tai vuokrata.

Ilmakuva Kuhamäenkadun rakennusvaiheesta toukokuussa 2023. Tällä hetkellä katu on valmis ja päällystetty. AO-kortteli 155 rajattu kuvaan keltaisella.

Tontit sijaitsevat etelään päin aukeavalla puolella Kuhamäkeä, puistoalueiden ympäröiminä. Kuhamäki Vihtavuoressa on lapsiperheiden suosima turvallinen ja luonnonläheinen asuinalue. Alueella toimii syksyllä 2018 valmistuneessa hirsirakennuksessa Elämyspäiväkoti Kuusenkärkkäät. Kuhamäen läheisyydessä on myös kaunis ja kallioinen Iso-Kuhajärvi, jossa voi vaikka meloa, soutaa ja uida. Talvella voi pilkkiä sekä luistella ja hiihtää luonnonjäällä.

Kuhamäen etelän suuntaan avautuva puoli
Kuhamäen etelän suuntaan avautuva puoli

Kuhamäki tarjoaa asukkailleen luonnonkauniin asuinympäristön, taajama-asumisen helppouden sekä kattavat Vihtavuoren palvelut, jotka sijaitsevat vain kävelymatkan päässä:

  • Päiväkoti Kuusenkärkkäät n. 0,2 km ja Päiväkoti Onnentupa n. 1,8 km
  • Vihtavuoren koulukeskus (ala- ja yläkoulu) ja kirjasto n. 1,3 km
  • Kauppa n. 1,9 km
  • Vihtavuoren liikuntapuisto n. 1,7 km
  • Laukaan kirkonkylä n. 5 km

Vihtavuoresta on hyvät kulkuyhteydet Laukaan kirkonkylään ja Jyväskylään ajomatkaa on vain noin 15 minuuttia.

Hae tonttia tontinhakupalvelussa

Kuhamäen tontteja haetaan tontinhakupalvelumme kautta. Tonttien hakuaika on 1.–14.4.2024, jolloin pääset jättämään tonttihakemuksen rekisteröitymällä palveluun. Voit hakea yhdellä hakemuksella useampaa tonttia asettamalla ne mieluisuusjärjestykseen. Jos yhdelle tontille kohdistuu useampi hakemus, tontin saaja valitaan arvonnalla. Tarkemmat ohjeet sähköiseen tontinhakuun löydät tästä.

Lue lisätietoa Kuhamäen tonteista, tontin hakemisesta sekä luovutusehdoista:

Leppävesi, Kirjosieponkatu

Leppävedeltä luovutettavat tontit sijaitsevat Korpelan omakotialueella, josta Kirjosieponkatu on uusin, vuonna 2022 valmistunut katu. Tarjouskilpailun perusteella myydään kolme AO-tonttia, joihin on mahdollista rakentaa omakoti- tai paritaloja. Tilavilla tonteilla rakennusoikeuden saa 250 neliöön. Tontit soveltuvat maaperältään hyvin rakentamiseen, sillä ne sijaitsevat tasaisella, lähes puuttomalla alueella, jonka maaperä on pääosin hiekkaa.

Ilmakuva Kirjosieponkadusta toukokuussa 2023. Luovutettavat tontit rajattu kuvaan keltaisella.

Leppäveden taajama on viihtyisä lapsiperheiden suosima alue, josta on loistavat kulkuyhteydet Laukaan kirkonkylän suuntaan tai Jyväskylään kulkeville. Luontoa ja luonnossa liikkumista arvostavalle alue on mukava paikka asua ja elää. Leppäveden uusi liikuntapuisto, uimaranta ja vieressä kulkeva Metsoreitti tarjoavat asukkailleen monipuoliset puitteet vapaa-ajan viettoon.

Myös Leppäveden palvelut ovat kävelymatkan päässä luovutettavista tonteista:

  • Päiväkoti Viilinki n. 0,7 km, Leppäveden päiväkoti n. 1,1 km ja Näätämäen päiväkoti n. 2 km
  • Esikoulu ja alakoulun 1-3 luokat n. 1,1 km
  • Alakoulun 4-6 luokat n. 2 km
  • Kauppa n. 1,7 km

Korpelan asuinalue toukokuussa 2023.

Jätä tarjous tontinhakupalvelussa

Kirjosieponkadun tontit myydään tarjouskilpailun perusteella. Tarjouskilpailu on auki tontinhakupalvelussa 1.-14.4.2024. Kirjautumalla palveluun, voit jättää tarjouksen. Tonttien pohjahinnat vaihtelevat 32 800 – 35 300 euron välillä. Tarjouskilpailu käydään niin sanottuna suljettuna tarjouskilpailuna, jolloin tarjoajat eivät näe muiden jättämiä tarjouksia. Tontti myydään eniten tarjoavalle. Samalla hakemuksella voi jättää tarjouksen useammasta tontista, jolloin tontit on asetettava etusijajärjestykseen, mutta kullekin ostajalle myydään vain yksi tontti. 

Lue lisätietoa Kirjosieponkadun tonteista, tonttien tarjouskilpailusta sekä sen ehdoista:

Tontinhakupalvelu

Tutustu Laukaan kunnan tontinhakupalveluun sekä tämän hetkiseen tonttitarjontaamme. Vihtavuoren ja Leppäveden uudet tontit ovat julkaistu palvelussa ja haettavana 1.-14.4.2024 välisenä aikana.

Siirry palveluun tästä

Lisätietoja

Jaana Raitanen

Maankäyttösihteeri

050 315 3505

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Elli Laakko

Maankäyttösihteeri

040 159 3463

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi