Olet täällä

Ulkoiluystävätoiminta

Ulkoiluystävätoiminta on matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa.
ulkoiluystavatoiminta.jpg

Mitä ulkoiluystävätoiminta on?

Ulkoiluystävä tarjoaa vapaaehtoisena ulkoiluseuraa sitä kaipaavalle ja antaa tukea silloin, kun ulos lähteminen tuntuu yksin vaikealta. Ulkoiluystävät voivat mahdollistaa ulkoilun sekä kotona, että asumispalveluyksikössä asuville. Ulkoiluystävätoiminta ei sitouta Sinua ja toimit aina omien aikataulujesi ja mieltymystesi mukaisesti. 

Miten mukaan toimintaan?

Ulkoiluystävätoimintaan pääsee mukaan käymällä Ikäinstituutin koulutuksen, joka kestää 8 oppituntia. Koulutus sisältää välitehtävän, jonka aikana käydään harjoittelemassa ulkoilutoimintaa käytännössä yhdessä asiakkaan kanssa.

Ulkoiluystäväkoulutuksia on järjestetty syksyn 2020 aikana Laukaassa ja Lievestuoreella. Koulutuksia järjestää Laukaan vapaa-aikatoimi ja vanhus- ja vammaispalveluiden kuntoutustiimi yhdessä Eloisaa!-toiminnan kanssa.  Meidän on mahdollisuus järjestää koulutus erikseen sovittuna ajankohtana myös etänä. Koulutuksista ilmoitetaan vapaaehtoistoiminnan Ajankohtaista-sivustolla ja Vattipalstalla. 

Mikäli kiinnostuit ulkoiluystävätoiminnasta – ota yhteys vava.vapari@laukaa.fi.

Ulkoiluystävien tapaamiset ja kimppalenkit vuonna 2021

Ulkoiluystävät ulkoilevat Laukaassa säännöllisesti joka toinen maanantai Saratien ja Laukaantien asukkaiden kanssa ja keskiviikkoisin Kuuselan asumispalveluyksikössä. Lievestuoreella ulkoillaan torstaisin Männikön pihapiirissä. 

Ulkoiluystävät tapaavat toisiaan säännöllisesti ja ulkoiluystävien omasta hyvinvoinnista huolehditaan. Meillä on WhatsApp-ryhmä, jonka kautta pidämme yhteyttä.

Tervetuloa mukaan merkitykselliseen toimintaan tekemään porukalla hyvää ja auttamaan lähimmäistä!