Ulkoiluystävätoiminta

Ulkoiluystävä tarjoaa vapaaehtoisena ulkoiluseuraa sitä kaipaavalle ja antaa tukea silloin, kun ulos lähteminen tuntuu yksin vaikealta. Ulkoiluystävät voivat mahdollistaa ulkoilun sekä kotona että asumispalveluyksikössä asuville. Ulkoiluystävätoiminta ei sitouta Sinua ja toimit aina omien aikataulujesi ja mieltymystesi mukaisesti. 

Vapaaehtoiset asiakkaiden kanssa ulkoilemassa Kuuselan sisäpihalla.

Ulkoiluystäväkoulutuksia on järjestetty syksyn 2020 aikana Laukaassa ja Lievestuoreella. Koulutuksia järjestää Laukaan vapaa-aikatoimi ja vanhus- ja vammaispalveluiden kuntoutustiimi yhdessä Eloisaa!-toiminnan kanssa.

Ulkoiluystävätoimintaan pääsee mukaan käymällä Ikäinstituutin koulutuksen, joka kestää yhteensä kahdeksan oppituntia. Koulutus sisältää pohdiskelevan välitehtävän, jonka aikana käydään ulkoilemassa ikääntyneen kanssa. Poikkeusolojen vuoksi koulutuksen voi suorittaa jatkossa myös etänä.

Mikäli kiinnostuit ulkoiluystävätoiminnasta – ota yhteys vava.vapari@laukaa.fi.

Tervetuloa mukaan luomaan aitoja kohtaamisia ulkoilun merkeissä!

Ulkoiluystävät ulkoilevat Laukaassa säännöllisesti joka toinen maanantai Saratien ja Laukaantien seniorikerrostalojen asukkaiden kanssa sekä keskiviikkoisin Kuuselan asumispalveluyksikössä. Lievestuoreella ulkoillaan tiistaisin Männikön pihapiirissä.

Ulkoiluystävät tapaavat toisiaan vähintään kahdesti vuodessa ja ulkoiluystävien omasta hyvinvoinnista huolehditaan.

Meillä on käytössä WhatsApp-ryhmä, jonka kautta pidämme yhteyttä puolin ja toisin. Ulkoilujen sopimiset tapahtuvat sujuvasti viestitellen.