Hiihtoladut ja ulkoilureitit

Laukaassa on hiihtolatuja lähes 250 km vaihtelevissa maastoissa joista osa on perinteisellä hiihdettäviä ja osa myös vapaalla tyylillä hiihdettäviä. Pisin reitti on Metsoreitti Ampujienmajalta Peurunkaan ja jatkuen Haapalan kautta Suolahteen pituutta yli 40 km. Suosituimpia hiihtoreittejä ovat Mustanvuoren ladut Lievestuoreella ja Metsoreitti Ampujienmaja ja Peurungan väli.

Ulkoilureitit palvelevat kesäisin lenkkeilijöitä, patikoijia ja maastopyöräilijöitä. Reittien varrella olevilla levähdyspaikkojen laavuilla ja kodilla voi retkeillä ympäri vuoden luonnosta nauttien. Laukaan kunnan reittien varsilta löytyy 15 laavua ja 13 kotaa.

Laukaan karttapalvelun teemakartoista löydät ulkoilureitit

Laukaan ulkoilureitit

Myös jääladut ovat suosiossa kevättalvella auringon hymyillessä!

Esimerkiksi Mustanvuoren ladut Lievestuoreella ovat käytössä heti ensilumelta sillä kunnostus aloitetaan vähäisillä lumimäärillä ja jatketaan keväällä niin pitkään kun latuja voi koneellisesti hoitaa. Siellä voi hiihtää niin perinteisellä kuin vapaalla tyylillä. Latujen varsilta löytyy myös levähdyspaikkoja, joilla voi nauttia eväistä tai muuten vain hengähtää.

Valaistuja reittejä 60 kilometriä

Valaistuja reittejä ovat Laukaan kirkonkylän ja Kataanmäen valaistut kuntoradat, Peurungassa valaistu kuntorata, Leppäveden reitit, Lievestuoreen Mustavuoren ulkoilualueen valaistut ladut ja  sekä koko Metsoreitti välillä Ampujienmaja-Vihtavuori-Perunka-Kuusa. Valaistuja reittejä on yhteensä noin 60 km.  Latujen valot eivät pala yli -20 asteen tai yli +5 asteen lämpötiloissa.

Ulkoilureittien kunnossapito

Laavujen ja kotien siisteydestä ja kunnossapidosta vastaavat käyttäjät yhdessä kunnan kanssa.  Ulkoilureiteistä voi tiedustella kenttämestari Pentti Hirvoselta 0400 772 550  ja Lievestuoreen osalta Arto Manniselta puh. 0400 463 175.

Pentti Hirvonen

Kenttämestari

0400 772 550

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Arto Manninen

Aluetyönjohtaja

0400 463 175

PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Laukaan palautepalvelu

Huomasitko rikkinäisen oven? Haluatko kiittää palveluista? Lähetä risut ja ruusut Laukaan palautepalvelun kautta

Anna palautetta