Kurssin maksaminen

Kurssin tiedoissa on koko lukuvuoden kurssimaksu, joka laskutetaan kokonaan kurssin alkamisen jälkeen. Poikkeuksena ovat musiikin yksilöopetus, taiteen perusopetus, sekä yli 100 euroa maksavat kurssit, jotka laskutetaan kahdessa erässä. E-lasku korvaa paperisen laskun, voit tilata sen verkkopankistasi: Hae laskuttajalistalta Laukaan kunta/ Kansalaisopisto ja tilauksen vahvistukseksi syötä saadun kurssilaskun viitenumero. Kertamaksumahdollisuutta yhdeltä käyntikerralta ei kursseilla ole.

Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Revire Perinnän (ent. Suomen kuntaperintä Oy) lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt kansalaisopistoille valtionavustusta, jolla voidaan tukea työttömien, eläkkeellä olevien ja oppimisvaikeuksia kokevien osallistumista kursseille.

Jos olet oikeutettu opintoseteliin, esitä todistus opiston toimistossa (työttömät ja alle 63 v eläkeläiset).

  • Hae opintoseteliä ilmoittautumisen yhteydessä puhelimitse p. 014 2675 761 tai käy toimistossa
  • Yksi 20 € opintoseteli / henkilö
  • Opintoseteli on henkilökohtainen
  • Opintosetelin voit käyttää yhdelle valitsemallesi kurssille opiston kurssitarjonnasta
  • Opintoseteliavustuksella tuetussa kurssissa (mainittu erikseen) alennus on valmiiksi huomioitu
  • Opintoseteleitä on rajoitettu määrä kolmelle eri kohderyhmälle
  • Opintosetelit myönnetään hakujärjestyksessä

Seuraavat työnantajan tarjoamat liikunta- ja kulttuurietuudet käyvät Laukaan kansalaisopiston kurssimaksujen maksamiseen:

Edenred (virikekortti ja –setelit, mobiilimaksaminen)
Smartum (Liikuntasetelit ja Liikunta- ja kulttuurisetelit)
SmartumPay (mobiilimaksaminen)
ePassi (mobiilimaksaminen: SporttiPassi, KulttuuriPassi)

Suorita mobiilimaksut ja korttimaksut, sekä toimita setelit opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta, ja välittömästi liikunnan 2 kokeilukerran jälkeen, ei ennen kurssin alkua! Edenred-maksukortilla maksu myös kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta Kuntalan väistötilan neuvonnassa ma-to klo 9-12, pyydä sitä varten maksutosite kansalaisopiston toimistosta. Huom! Jos olet jo saanut kurssilaskun kotiisi tai verkkopankkiisi, työnantajaedut eivät enää käy maksuvälineenä.
Kun maksat kurssimaksun SmartumPay, ePassi tai Edenred sovelluksella, ilmoita välittömästi maksusta opiston toimistoon sähköpostitse kansalaisopisto@laukaa.fi tai puhelimitse 050 315 3503, jotta maksun onnistuminen voidaan tarkistaa ja kuitata kurssille maksuna. Huom! Valitse toimipisteeksi Laukaan kansalaisopisto. Työnantajan tarjoamilla liikunta- ja liikunta-kulttuurietuuksilla voit maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksujasi. Seteleitä tai mobiilimaksuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Jos kurssi keskeytyy, etuuksilla maksetusta kurssista ei saa maksuhyvitystä, mutta osallistujan on mahdollista siirtyä jollekin vastaavalle toiselle kurssille. Etuuksien piiriin eivät kuulu ruuanlaitto- ja kielikurssit. Myöskään mihin tahansa kurssiin sisältyvää materiaalimaksua ei voi maksaa etuuksilla, vaan sen osuus laskutetaan. Noudatamme etuuksien hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja sekä verotuslakia.

Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille, jolloin niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

Mikäli opetusta ei voida toteuttaa kurssin tiedoissa ilmoitettua määrää eikä siirtää toiseen ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 10 € summaa ei palauteta (osallistujan kurssin/kurssien toteutumattomien kurssikertojen yhteissumma). Palautusta haetaan ilmoittamalla opiston toimistoon kurssilaisen nimi/maksajan nimi, postiosoite, kurssi/t, joille osallistui ja tilinumero kansalaisopiston ilmoittamaan päivämäärään mennessä.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori. Opetuksen vastuualueet: kielet, esittävä taide ja kirjallisuus, järjestökoulutus, maatalous, puutarhatalous, kotitalous, terveys ja hyvinvointi

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Ajankohtaista

21.05.2024 | Kansalaisopisto, Liikunta
Liikkuen läpi Laukaan -tempaus 25.5.2024
03.04.2024 | Kansalaisopisto, Kulttuuri
Opiston näyttely pääkirjastolla 3.-29.4.
04.12.2023 | Kansalaisopisto
Ilmoittautuminen kevätkauden 2024 kursseille käynnissä