Kurssin maksaminen

Kurssin tiedoissa on koko lukuvuoden kurssimaksu, joka laskutetaan kokonaan kurssin alkamisen jälkeen. Poikkeuksena ovat musiikin yksilöopetus, taiteen perusopetus, sekä yli 100 euroa maksavat kurssit, jotka laskutetaan kahdessa erässä. Paperilaskun sijaan voit tilata sähköisen e-laskun omasta verkkopankistasi: Hae laskuttajalistalta Laukaan kunta/ Kansalaisopisto ja tilauksen vahvistukseksi syötä saadun kurssilaskun viitenumero. Kertamaksumahdollisuutta yhdeltä käyntikerralta ei kursseilla ole.

Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Suomen kuntaperintä Oy:n lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt kansalaisopistoille valtionavustusta, jolla voidaan tukea työttömien, yli 63-vuotiaiden ja eläkkeellä olevien osallistumista kursseille.

Jos olet oikeutettu opintoseteliin, esitä todistus opiston toimistossa (työttömät ja alle 63 v eläkeläiset).

  • Hae opintoseteliä ilmoittautumisen yhteydessä puhelimitse p. 014 2675 761 tai käy toimistossa
  • Yksi 20 € opintoseteli / henkilö
  • Opintoseteli on henkilökohtainen
  • Opintosetelin voit käyttää yhdelle valitsemallesi kurssille opiston kurssitarjonnasta
  • Opintoseteliavustuksella tuetussa kurssissa (mainittu erikseen) alennus on valmiiksi huomioitu
  • Opintoseteleitä on rajoitettu määrä kolmelle eri kohderyhmälle
  • Opintosetelit myönnetään hakujärjestyksessä

Seuraavat työnantajan tarjoamat liikunta- ja kulttuurietuudet käyvät Laukaan kansalaisopiston kurssimaksujen maksamiseen:

Edenred (virikekortti ja –setelit, mobiilimaksaminen)
Smartum (Liikuntasetelit ja Liikunta- ja kulttuurisetelit)
SmartumPay (mobiilimaksaminen)
ePassi (mobiilimaksaminen: SporttiPassi, KulttuuriPassi)

Suorita mobiilimaksut ja korttimaksut kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta, ei ennen kurssin alkamista! Toimita myös setelit opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Edenred-korttimaksua varten saat maksutositteen kansalaisopiston toimistosta. Maksun voi suorittaa kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta Kuntalan väistön neuvonnassa arkisin klo 9-13. Jos olet jo saanut kurssilaskun kotiisi, silloin työnantajanetuja ei voi enää hyödyntää. 

Kun maksat kurssimaksun SmartumPay, ePassi tai Edenred sovelluksella, ilmoita maksusta opiston toimistoon sähköpostitse kansalaisopisto@laukaa.fi tai puhelimitse 050 315 3503, jotta maksun onnistuminen voidaan tarkistaa ja kuitata kurssille maksuna. Huom! Valitse toimipisteeksi Laukaan kansalaisopisto.

Työnantajan tarjoamilla liikunta- ja liikunta-kulttuurietuuksilla voit maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksujasi. Seteleitä tai mobiilimaksuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Kurssimaksun ylimenevä osuus ja mahdolliset kurssiin sisältyvät materiaalimaksut maksetaan rahalla tai muulla maksutavalla. Jos kurssi keskeytyy, etuuksilla maksetusta kurssista ei saa maksuhyvitystä, mutta on mahdollista siirtyä osallistujaksi jollekin vastaavalle toiselle kurssille. Etuuksien piiriin eivät kuulu ruuanlaittokurssit eikä kielikurssit. Noudatamme etuuksien hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja sekä verotuslakia.

Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille, jolloin niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

Mikäli opetusta ei voida toteuttaa kurssin tiedoissa ilmoitettua määrää eikä siirtää toiseen ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 10 € summaa ei palauteta (osallistujan kurssin/kurssien toteutumattomien kurssikertojen yhteissumma). Palautusta haetaan ilmoittamalla opiston toimistoon kurssilaisen nimi/maksajan nimi, postiosoite, kurssi/t, joille osallistui ja tilinumero kansalaisopiston ilmoittamaan päivämäärään mennessä.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori. Opetuksen vastuualueet: kielet, esittävä taide ja kirjallisuus, järjestökoulutus, maatalous, puutarhatalous, kotitalous, terveys ja hyvinvointi

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Ajankohtaista

30.03.2023 | Kansalaisopisto, Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 30.3.2023
02.03.2023 | Kansalaisopisto, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 2.3.2023
09.02.2023 | Kansalaisopisto, Vattipalsta
Vattipalsta 9.2.2023

Kansalaisopiston opinto-ohjelma 2022 - 2023