Kurssin maksaminen

Kurssin tiedoissa on koko lukuvuoden kurssimaksu, joka laskutetaan kokonaan kurssin alkamisen jälkeen. Poikkeuksena ovat musiikin yksilöopetus, taiteen perusopetus, sekä yli 100 euroa maksavat kurssit, jotka laskutetaan kahdessa erässä. Paperilaskun sijaan voit tilata sähköisen e-laskun omasta verkkopankistasi: Hae laskuttajalistalta Laukaan kunta/ Kansalaisopisto ja tilauksen vahvistukseksi syötä saadun kurssilaskun viitenumero. Kertamaksumahdollisuutta yhdeltä käyntikerralta ei kursseilla ole.

Maksamattomasta kurssimaksusta seuraa Suomen kuntaperintä Oy:n lähettämä maksumuistutus perintäkuluineen. Tämän jälkeen maksamaton kurssimaksu siirtyy perintään.

Opintoseteliavustus

Opetushallitus on myöntänyt kansalaisopistoille valtionavustusta, jolla voidaan tukea työttömien, yli 63-vuotiaiden ja eläkkeellä olevien osallistumista kursseille.

Jos olet oikeutettu opintoseteliin, esitä todistus opiston toimistossa (työttömät ja alle 63 v eläkeläiset).

  • Hae opintoseteliä ilmoittautumisen yhteydessä puhelimitse p. 014 2675 761 tai käy toimistossa
  • Yksi 20 € opintoseteli / henkilö
  • Opintoseteli on henkilökohtainen
  • Opintosetelin voit käyttää yhdelle valitsemallesi kurssille opiston kurssitarjonnasta
  • Opintoseteliavustuksella tuetussa kurssissa (mainittu erikseen) alennus on valmiiksi huomioitu
  • Opintoseteleitä on rajoitettu määrä kolmelle eri kohderyhmälle
  • Opintosetelit myönnetään hakujärjestyksessä

Seuraavat työnantajan tarjoamat liikunta- ja kulttuurietuudet käyvät Laukaan kansalaisopiston kurssimaksujen maksamiseen:

Edenred (virikekortti ja –setelit, mobiilimaksaminen)
Smartum (Liikuntasetelit ja Liikunta- ja kulttuurisetelit)
SmartumPay (mobiilimaksaminen)
ePassi (mobiilimaksaminen: SporttiPassi, KulttuuriPassi)

Toimita setelit opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Suorita myös mobiilimaksut SmartumPay, ePassi ja Edenred -sovelluksilla sekä Edenred-korttimaksut kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos olet jo saanut kurssilaskun kotiisi, silloin setelit ja mobiilimaksut eivät enää käy maksuvälineenä. Edenred-maksukortilla voit maksaa Kuntalan Väistön neuvontapisteessä, 1.kerroksessa, klo 9-13. Korttimaksua varten saat opintotoimistosta tositteen.

Kun maksat kurssimaksun SmartumPay, ePassi tai Edenred sovelluksella, ilmoita maksusta opiston toimistoon sähköpostitse kansalaisopisto@laukaa.fi tai puhelimitse 050 315 3503, jotta maksun onnistuminen voidaan tarkistaa ja kuitata kurssille maksuna. Huom! Valitse toimipisteeksi Laukaan kansalaisopisto.

Työnantajan tarjoamilla liikunta- ja liikunta-kulttuurietuuksilla voit maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksujasi. Seteleitä tai mobiilimaksuja ei vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. Kurssimaksun ylimenevä osuus ja mahdolliset materiaalimaksut maksetaan rahalla tai muulla maksutavalla. Jos kurssi keskeytyy, etuuksilla maksetusta kurssista ei saa maksuhyvitystä, mutta on mahdollista siirtyä osallistujaksi jollekin vastaavalle toiselle kurssille. Etuuksien piiriin eivät kuulu ruuanlaittokurssit eikä kielikurssit. Noudatamme etuuksien hyväksymisessä niitä myyvien yritysten sopimusehtoja sekä verotuslakia.

Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin opiskelija kustantaa itse. Usein kurssin opettaja hankkii materiaaleja koko kurssille, jolloin niitä voi ostaa opettajalta. Taiteen perusopetuksen ja ruokakurssien materiaalit laskutetaan kurssimaksun yhteydessä.

Vallitsevan koronavirustilanteen mahdollisesti aiheuttamat rajoitukset tai muut kansalaisopistosta riippumattomat ylivoimaiset esteet voivat aiheuttaa sen, että opiston kurssin lähiopetus joudutaan keskeyttämään, eikä opetusta voida toteuttaa ilmoitetun kurssiohjelman mukaisesti. Tällöin opiskelijalle annetaan mahdollisuus hakea palautusta kurssimaksuista seuraavilla ehdoilla:

1. Jos opetusta voidaan jatkaa verkko- tai etäopetuksena tai opetus voidaan siirtää toteutettavaksi myöhempään ajankohtaan, kurssimaksua ei palauteta. Jos kurssilainen ei osallistu järjestettyyn etäopetukseen tai korvaaviin kokoontumiskertoihin, se ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.

2. Mikäli opetusta ei voida jatkaa etäopetuksena tai siirtää myöhempään ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 10 euron summaa ei palauteta (osallistujan kurssien yhteissummasta). Palautusta haetaan ilmoittamalla kurssilaisen nimi/maksajan nimi, henkilötunnus, postiosoite, kurssit, joille osallistui ja tilinumero opiston toimistoon kansalaisopiston ilmoittamaan päivämäärään mennessä.
Kurssimaksun palautusehdoista on päättänyt Laukaan kunnan sivistyslautakunta kokouksessaan 22.9.2020.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi