Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu

Lukuvuoden 2024-2025 kursseihin voit tutustua osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/laukaa/fi/. Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 8.8.2024 klo 9. Voit ilmoittautua myös puhelimitse 014 267 5761. Lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen (teatteri, käsityö, kuvataide) ilmoittautuminen on 1.-14.8. välisenä aikana ja musiikin yksilöopetukseen 8.-18.8. Opastamme sähköisen ilmoittautumisen tekemisessä kahtena päivänä: to 8.8. klo 9-12 ja perjantaina 9.8. klo 11-14 Opistotalo Sararannassa, Sarakuja 6.
Ennen ilmoittautumista tutustuthan myös perumis- ja maksuohjeisiimme!

Ilmoittautuminen verkossa alkaa 8.8.2024

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 kursseille alkaa torstaina 8.8.2023 klo 9.

Siirry palveluun

Voit ilmoittautua myös puhelimitse opiston toimistoon 014 267 5761 klo 9.00-15.00. Ilmoittautuminen on sitova. Ennen ilmoittatumista tutustu perumisehtoihimme tällä sivulla sekä maksuehtoihin. Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisen perusteella.

Lukuvuoden 2024-2025 esitteeseen voit tutustua tässä. Tarkemmat kurssikuvaukset näet verkossa https://uusi.opistopalvelut.fi/laukaa/fi/

Ilmoittautumista varten tarvitaan seuraavat tiedot

 • kurssin numero
 • osallistujan nimi ja henkilötunnus
 • yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
 • alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen huoltajan tiedot

Henkilötunnus tarvitaan laskutusta varten, matkapuhelinnumero tekstiviestillä tiedottamista varten. Saat sähköpostiosoitteeseesi vahvistusviestin ilmoittautumisestasi, sekä myöhemmin mahdollisia kurssiin liittyviä tiedotteita ja kurssipalautekyselyn. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Pidäthän yhteystietosi ajantasalla!

Kurssipaikan voit perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin tiedoissa mainitaan viimeinen ilmoittautumispäivä, joka on 1-2 viikkoa ennen kurssin alkua. Voit perua seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa  https://uusi.opistopalvelut.fi/laukaa/fi/ -> Omat Ilmoittautumiseni -välilehti. Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina ”Lähetä” -painiketta. Saat sähköpostiisi kirjautumislinkin omiin ilmoittautumistietoihisi. Voit perua haluamasi kurssin klikkaamalla ”Peru ilmoittautuminen” -tekstiä.
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 2675 761
 • sähköpostilla kansalaisopisto@laukaa.fi. Ilmoita nimesi, peruttavan kurssin nimi ja numero.

Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, opisto laskuttaa 50 % kurssimaksusta. Jos perut osallistumisesi kurssin alkamispäivän jälkeen, opisto laskuttaa kurssimaksun kokonaan. Mahdolliset kurssimaksuun sisältyvät materiaalimaksut opisto laskuttaa kokonaan. Perumista ei voi tehdä opettajalle. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen eivät riitä peruutukseksi. Mahdollinen opettajavaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta kurssin maksuttomaan perumiseen.

Kurssipaikan peruminen terveydellisistä syistä

-Koko lukukauden tai lukuvuoden mittaiset kurssit: Esitä lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin maksat vain perumiseen mennessä pidetyt kerrat. Jos kuitenkin kurssin tuntimäärästä 50 % on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.
-Lyhytkurssit: Ilmoita perumisesta viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä ja esitä sairastumisesta lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin kurssimaksua ei laskuteta.
-Jos kurssimaksuun sisältyy materiaalimaksu, sen osuus on maksettava sekä lyhytkursseilla että koko lukuvuoden kursseilla.

Liikunnan ja tanssin koko lukuvuoden kestävillä kursseilla on kaksi kokeilukertaa. Ilmoittaudu kurssille normaalisti. Kun saat kurssipaikan, voit osallistua kurssille 2 kokeilukertaa. Jos kokeilukertojen jälkeen toteat, että kurssi ei sovikaan sinulle, voit perua ilmoittautumisesi maksutta välittömästi kahden ensimmäisen kokeilutunnin jälkeen seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa  https://uusi.opistopalvelut.fi/laukaa/fi/ -> Omat Ilmoittautumiseni -välilehti. Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina ”Lähetä” -painiketta. Saat sähköpostiisi kirjautumislinkin omiin ilmoittautumistietoihisi. Voit perua haluamasi kurssin klikkaamalla ”Peru ilmoittautuminen” -tekstiä.
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 267 5761
 • sähköpostilla ilmoittamalla nimesi, peruttavan kurssin nimen ja numeron

Poisjäänti ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova kahden kokeiluviikon jälkeen. Kokeiluviikot eivät koske lyhytkursseja, eikä kursseja, joiden kuvauksen perässä lukee ”ei kokeilukertoja”. Varapaikalta kokeilu ei ole mahdollista. Liikunta- ja tanssikurssit käynnistyvät, mikäli ennakkoilmoittautuneita opiskelijoita on yhdeksän (9), pienryhmäkursseilla kuusi (6). Jos kurssin osallistujamäärä on kokeiluviikkojen jälkeen alle yhdeksän tai pienryhmäkursseilla alle kuusi, kurssi peruuntuu.

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme tekstiviestillä tai puhelimitse vapautuvasta kurssipaikasta varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos emme tavoita sinua, olemme yhteydessä seuraavaan jonossa olevaan seuraavana päivänä.

Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa, liikunnan/tanssin kursseille 9 ja pienryhmäkursseille 6 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi. Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, opisto voi peruuttaa kurssin. Opisto tiedottaa peruutuksesta tekstiviestillä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.

Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai tilaperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos peruutuskertoja tulee enemmän, korvaava/t kerrat pidetään saman lukukauden aikana. Tarvittaessa hankitaan opettajan sijainen. Opetuskerran peruuntumisesta tai muutoksesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä. Taiteen perusopetuksessa korvataan kaikki peruuntuneet kokoontumiskerrat.

Kurssilaiset ovat vakuutettuja kunnan ryhmätapaturmavakuutuksella, joka korvaa kurssilla mahdollisesti sattuneet tapaturmat. Tapaturman sattuessa kurssin opettaja ilmoittaa tapahtumasta rehtorille, joka tekee tapaturmasta tapaturmailmoituksen. Tapaturman kohdanneen (tai hänen huoltajansa) tulee olla yhteydessä rehtoriin mahdollisten korvausten vuoksi. Ryhmätapaturmavakuutus on voimassa myös kansalaisopiston etä- ja verkkokursseilla, jotka ovat opinto-ohjelmassa, ja jotka toteutetaan opinto-ohjelmaan merkittyinä ajankohtina. Vakuutus ei kata kurssiin mahdollisesti liittyvien tallenteiden katsomisen tai niihin liittyvien tehtävien tekemisen aikana tapahtuvia tapaturmia.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori. Opetuksen vastuualueet: kielet, esittävä taide ja kirjallisuus, järjestökoulutus, maatalous, puutarhatalous, kotitalous, terveys ja hyvinvointi

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

tekstiä

Ajankohtaista

26.06.2024 | Kansalaisopisto, Kulttuuri
Opiston lukuvuoden 2024-2025 esite on julkaistu
21.05.2024 | Kansalaisopisto, Liikunta
Liikkuen läpi Laukaan -tempaus 25.5.2024
03.04.2024 | Kansalaisopisto, Kulttuuri
Opiston näyttely pääkirjastolla 3.-29.4.

Lukuvuoden 2023-2024 työ- ja loma-ajat

Kurssien alkamis- ja päättymispäivät ovat kurssin tiedoissa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/laukaa ja opinto-ohjelmassa. Oppitunnin pituus on 45min.

 • Syyslomaa vietetään viikolla 42 ja talvilomaa viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. 1. ja 2. pääsiäispäivänä ei ole opetusta.
 • Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla on pääsääntöisesti 10 opetuskertaa syksyllä ja 12 keväällä.
 • Taiteen perusopetuksessa on pääsääntöisesti 15 opetuskertaa sekä syksyllä että keväällä.

Kansalaisopisto somessa