Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu

Lukuvuoden 2023-2024 kursseihin voit tutustua osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa. Sivustolle on päivitetty kevään uudet kurssit ja koko lukuvuoden kestävien kurssien kevätkauden maksu uusia ilmoittautujia varten. Käytä hyödyksesi liikunnan ja tanssin kokeiluviikot, jotka tarjotaan poikkeuksellisesti koko lukuvuoden ja kevätkauden uusille ilmoittautujille osana Laukaan kansalaisopiston 60-vuotis juhlintaa. Ilmoittaudu kurssille normaalisti. Kun saat kurssipaikan, voit osallistua kurssille 2 kokeilukertaa. Tutustuthan myös perumisohjeisiimme!

Kansalaisopiston opinto-ohjelma 2023 – 2024

 • Kanva-esitteessä Laukaan kansalaisopisto, vapaa-aikapalvelut ja kirjasto

Ilmoittautuminen verkossa alkaa 1.12.2023

Ilmoittautuminen kevätkauden 2024 kursseille alkaa perjantaina 1.12.2023 klo 9.

Siirry palveluun

Voit ilmoittautua myös puhelimitse opiston toimistoon 014 267 5761 klo 9.00-15.00. Ilmoittautuminen on sitova. Ennen ilmoittatumista tutustu perumisehtoihimme tällä sivulla sekä maksuehtoihin. Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisen perusteella.

Ilmoittautumista varten tarvitaan seuraavat tiedot

 • kurssin numero
 • osallistujan nimi ja henkilötunnus
 • yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
 • alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen huoltajan tiedot

Henkilötunnus tarvitaan laskutusta varten, matkapuhelinnumero tekstiviestillä tiedottamista varten. Saat sähköpostiosoitteeseesi vahvistusviestin ilmoittautumisestasi, sekä myöhemmin mahdollisia kurssiin liittyviä tiedotteita ja kurssipalautekyselyn. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Pidäthän yhteystietosi ajantasalla!

Kurssipaikan voit perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin tiedoissa mainitaan viimeinen ilmoittautumispäivä, joka on 1-2 viikkoa ennen kurssin alkua. Voit perua seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa -> omat tiedot. Kirjoita kenttiin kurssin numero ja ilmoittautumistunnus, jonka olet saanut sähköpostiisi ilmoittautumisen vahvistusviestissä.
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 2675 761
 • sähköpostilla kansalaisopisto@laukaa.fi. Ilmoita nimesi, peruttavan kurssin nimi ja numero.

Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, opisto laskuttaa 50 % kurssimaksusta. Jos perut osallistumisesi kurssin alkamispäivän jälkeen, opisto laskuttaa kurssimaksun kokonaan. Mahdolliset kurssimaksuun sisältyvät materiaalimaksut opisto laskuttaa kokonaan. Perumista ei voi tehdä opettajalle. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen eivät riitä peruutukseksi. Mahdollinen opettajavaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta kurssin maksuttomaan perumiseen.

Kurssipaikan peruminen terveydellisistä syistä

-Koko lukukauden tai lukuvuoden mittaiset kurssit: Esitä lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin maksat vain perumiseen mennessä pidetyt kerrat. Jos kuitenkin kurssin tuntimäärästä 50 % on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.
-Lyhytkurssit: Ilmoita perumisesta viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä ja esitä sairastumisesta lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin kurssimaksua ei laskuteta.
-Jos kurssimaksuun sisältyy materiaalimaksu, sen osuus on maksettava sekä lyhytkursseilla että koko lukuvuoden kursseilla.

Opiston 60-juhlavuoden kunniaksi liikunnan ja tanssin koko lukuvuoden ja kevätlukukauden kestävillä kursseilla on kevätkauden 2024 uusille ilmoittautujille kaksi kokeilukertaa. Ilmoittaudu kurssille normaalisti. Kun saat kurssipaikan, voit osallistua kurssille 2 kokeilukertaa. Jos kokeilukertojen jälkeen toteat, että kurssi ei sovikaan sinulle, voit perua ilmoittautumisesi maksutta välittömästi kahden ensimmäisen kokeilutunnin jälkeen seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa –>omat tiedot. Kirjoita kenttiin kurssin numero ja ilmoittautumistunnus, jonka olet saanut sähköpostiisi ilmoittautumisen vahvistusviestissä
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 267 5761
 • sähköpostilla ilmoittamalla nimesi, peruttavan kurssin nimen ja numeron

Poisjäänti ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova kahden kokeiluviikon jälkeen. Kokeiluviikot eivät koske lyhytkursseja, eikä kursseja, joiden kuvauksen perässä lukee ”ei kokeilukertoja”. Varapaikalta kokeilu ei ole mahdollista. Liikunta- ja tanssikurssit käynnistyvät, mikäli ennakkoilmoittautuneita opiskelijoita on yhdeksän (9), pienryhmäkursseilla kuusi (6). Jos kurssin osallistujamäärä on kokeiluviikkojen jälkeen alle yhdeksän tai pienryhmäkursseilla alle kuusi, kurssi peruuntuu.

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme tekstiviestillä tai puhelimitse vapautuvasta kurssipaikasta varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos emme tavoita sinua, olemme yhteydessä seuraavaan jonossa olevaan seuraavana päivänä.

Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa, liikunnan/tanssin kursseille 9 ja pienryhmäkursseille 6 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi. Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, opisto voi peruuttaa kurssin. Opisto tiedottaa peruutuksesta tekstiviestillä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.

Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai tilaperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos peruutuskertoja tulee enemmän, korvaava/t kerrat pidetään myöhemmin saman lukukauden päätteeksi. Tarvittaessa hankitaan opettajan sijainen. Opetuskerran peruuntumisesta tai muutoksesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä. Taiteen perusopetuksessa korvataan kaikki peruuntuneet kokoontumiskerrat.

Kurssilaiset ovat vakuutettuja kunnan ryhmätapaturmavakuutuksella, joka korvaa kurssilla mahdollisesti sattuneet tapaturmat. Tapaturman sattuessa kurssin opettaja ilmoittaa tapahtumasta rehtorille, joka tekee tapaturmasta tapaturmailmoituksen. Tapaturman kohdanneen (tai hänen huoltajansa) tulee olla yhteydessä rehtoriin mahdollisten korvausten vuoksi. Ryhmätapaturmavakuutus on voimassa myös kansalaisopiston etä- ja verkkokursseilla, jotka ovat opinto-ohjelmassa, ja jotka toteutetaan opinto-ohjelmaan merkittyinä ajankohtina. Vakuutus ei kata kurssiin mahdollisesti liittyvien tallenteiden katsomisen tai niihin liittyvien tehtävien tekemisen aikana tapahtuvia tapaturmia.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori. Opetuksen vastuualueet: kielet, esittävä taide ja kirjallisuus, järjestökoulutus, maatalous, puutarhatalous, kotitalous, terveys ja hyvinvointi

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

tekstiä

Ajankohtaista

21.02.2024 | Kansalaisopisto, Kirjasto, Koulut, Kulttuuri, Lapset ja nuoret, Liikunta, Varhaiskasvatus
Koko perheen teatteriesitys Hiirulainen ja suuri seikkailu TIISTAINA 5.3.!
04.12.2023 | Kansalaisopisto
Ilmoittautuminen kevätkauden 2024 kursseille käynnissä
30.11.2023 | Kansalaisopisto, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 30.11.2023

Lukuvuoden 2023-2024 työ- ja loma-ajat

Kurssien alkamis- ja päättymispäivät ovat kurssin tiedoissa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/laukaa ja opinto-ohjelmassa. Oppitunnin pituus on 45min.

 • Syyslomaa vietetään viikolla 42 ja talvilomaa viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. 1. ja 2. pääsiäispäivänä ei ole opetusta.
 • Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla on pääsääntöisesti 10 opetuskertaa syksyllä ja 12 keväällä.
 • Taiteen perusopetuksessa on pääsääntöisesti 15 opetuskertaa sekä syksyllä että keväällä.

Kansalaisopisto somessa