Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu

Lukuvuoden 2022-2023 kursseihin voit tutustua osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa. Uudistunut ”Kanva syksy-kevät 2022-2023” -esite on ilmestynyt jakelupisteisiin mm. kirjastoihin, kauppoihin ja nuokkareille. Esitettä ei jaeta koteihin, joten haethan omasi jakelupisteistä! Mahdolliset kurssimuutokset päivittyvät vain verkkosivuillemme, missä ilmoitetaan myös lukukauden aikana alkavista uusista kursseista. 

Ilmoittautuminen verkossa

Ilmoittautuminen kevätkauden 2023 kursseille alkaa ma 28.8.2022 klo 9.00. Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa (kuvataide, käsityö, teatteri) on vielä muutama paikka vapaana. Musiikin yksilöopetus: ”Ilmoittautuminen musiikin yksilöopetukseen, kevät” –kurssin kautta.

Siirry palveluun

Voit ilmoittautua myös puhelimitse opiston toimistoon 014 267 5761 klo 9.00-15.00. Ilmoittautuminen on sitova. Ennen ilmoittatumista tutustu perumisehtoihimme tällä sivulla sekä maksuehtoihin. Kurssimaksut laskutetaan ilmoittautumisen perusteella.

Ilmoittautumista varten tarvitaan seuraavat tiedot

 • kurssin numero
 • osallistujan nimi ja henkilötunnus
 • yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
 • alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen huoltajan tiedot

Henkilötunnus tarvitaan laskutusta varten, matkapuhelinnumero tekstiviestillä tiedottamista varten. Saat sähköpostiosoitteeseesi vahvistusviestin ilmoittautumisestasi, sekä myöhemmin mahdollisia kurssiin liittyviä tiedotteita ja kurssipalautekyselyn. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Pidäthän yhteystietosi ajantasalla!

Kurssipaikan voit perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin tiedoissa mainitaan viimeinen ilmoittautumispäivä, joka on 1-2 viikkoa ennen kurssin alkua. Voit perua seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa -> omat tiedot. Kirjoita kenttiin kurssin numero ja ilmoittautumistunnus, jonka olet saanut sähköpostiisi ilmoittautumisen vahvistusviestissä.
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 2675 761
 • sähköpostilla kansalaisopisto@laukaa.fi. Ilmoita nimesi, peruttavan kurssin nimi ja numero.

Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, opisto laskuttaa 50 % kurssimaksusta. Jos perut osallistumisesi kurssin alkamispäivän jälkeen, opisto laskuttaa kurssimaksun kokonaan. Perumista ei voi tehdä opettajalle. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen eivät riitä peruutukseksi.

Kurssipaikan peruminen terveydellisistä syistä

 • Lyhytkurssit: Ilmoita perumisesta viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä ja esitä sairastumisesta lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin kurssimaksua ei laskuteta.
 • Koko lukuvuoden kurssit: Esitä lääkärintodistus opiston toimistossa, jolloin maksat vain perumiseen mennessä pidetyt kerrat.
 • Jos kurssimaksuun sisältyy materiaalimaksu, sen osuus on maksettava sekä lyhytkursseilla että koko lukuvuoden kursseilla.

Useimmilla koko lukuvuoden kestävillä liikunta- ja tanssikursseilla on ”kokeiluviikot”, viikot 37 ja 38, jolloin voit käydä kokeilemassa, mikä kurssi sopisi sinulle. Ilmoittaudu kurssille normaalisti. Kun saat kurssipaikan, voit osallistua kurssille 2 kertaa. Jos kokeilukertojen jälkeen toteat, että kurssi ei sovikaan sinulle, voit perua ilmoittautumisesi maksutta 25.9.2022 mennessä seuraavilla tavoilla:

 • osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/laukaa –>omat tiedot. Kirjoita kenttiin kurssin numero ja ilmoittautumistunnus, jonka olet saanut sähköpostiisi ilmoittautumisen vahvistusviestissä
 • puhelimitse opiston toimistoon puh. 014 267 5761
 • sähköpostilla ilmoittamalla nimesi, peruttavan kurssin nimen ja numeron

Poisjäänti ei ole peruutus. Ilmoittautuminen on sitova 26.9.2022 alkaen. Kokeiluviikot eivät koske lyhytkursseja, eikä kursseja, joiden kuvauksen perässä lukee ”ei kokeilukertoja”. Varapaikalta kokeilu ei ole mahdollista. Liikunta- ja tanssikurssit käynnistyvät, mikäli ennakkoilmoittautuneita opiskelijoita on yhdeksän (9). Jos kurssin osallistujamäärä on kokeiluviikkojen jälkeen alle yhdeksän, kurssi peruuntuu.

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme tekstiviestillä tai puhelimitse vapautuvasta kurssipaikasta varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos emme tavoita sinua, olemme yhteydessä seuraavaan jonossa olevaan seuraavana päivänä.

Kurssi käynnistyy, mikäli ryhmään on ilmoittautunut ennakkoon 8 maksavaa opiskelijaa ja liikunnan/tanssin kursseille 9 opiskelijaa. Erityismaksuluokkien kursseilla opiskelijaminimi voi olla normaalia suurempi. Jos kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, opisto voi peruuttaa kurssin. Opisto tiedottaa peruutuksesta tekstiviestillä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.

Viikoittainen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen tai tilaperuutuksen vuoksi eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos peruutuskertoja tulee enemmän, korvaava/t kerrat pidetään saman lukukauden päätteeksi. Tarvittaessa hankitaan opettajan sijainen. Opetuskerran peruuntumisesta tai muutoksesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä. Taiteen perusopetuksessa korvataan kaikki peruuntuneet kokoontumiskerrat.

Kurssilaiset ovat vakuutettuja kunnan ryhmätapaturmavakuutuksella, joka korvaa kurssilla mahdollisesti sattuneet tapaturmat. Tapaturman sattuessa kurssin opettaja ilmoittaa tapahtumasta rehtorille, joka tekee tapaturmasta tapaturmailmoituksen. Tapaturman kohdanneen (tai hänen huoltajansa) tulee olla yhteydessä rehtoriin mahdollisten korvausten vuoksi. Ryhmätapaturmavakuutus on voimassa myös kansalaisopiston etä- ja verkkokursseilla, jotka ovat opinto-ohjelmassa, ja jotka toteutetaan opinto-ohjelmaan merkittyinä ajankohtina. Vakuutus ei kata kurssiin mahdollisesti liittyvien tallenteiden katsomisen tai tehtävien tekemisen aikana tapahtuvia tapaturmia.

Huomioita mahdollisiin epidemioihin varautumisesta

Kansalaisopiston kurssitoiminta toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena lukuvuonna 2022-2023. Mahdollisten rajoitusten astuessa voimaan kurssitarjontaan ja kurssien toteutumiseen voi tulla muutoksia, joista tiedotetaan erikseen. Jos lähiopetus joudutaan keskeyttämään, opetus siirtyy mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Kurssimaksuja ei palauteta, mikäli kurssi jatkuu etäopetuksena. Kansalaisopisto seuraa virallista tiedottamista ja noudattaa toiminnassaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Laukaan kunnan antamia ohjeita.

Lisätietoja

Marjut Penttinen

Kansalaisopiston rehtori

050 597 0960

Kuntala Väistö, Laukaantie 14
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Eija Voutilainen

Toimistosihteeri

014 267 5761

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Ajankohtaista

24.11.2022 | Kansalaisopisto, Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 24.11.2022
17.11.2022 | Kansalaisopisto, Lapset ja nuoret, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 17.11.2022
27.10.2022 | Kansalaisopisto, Liikunta, Vattipalsta
Vattipalsta 27.10.2022

Kansalaisopiston opinto-ohjelma 2022 - 2023

Lukuvuoden 2022-2023 työ- ja loma-ajat

Kurssien alkamis- ja päättymispäivät ovat kurssin tiedoissa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/laukaa ja opinto-ohjelmassa. Oppitunnin pituus on 45min.

 • Syyslomaa vietetään viikolla 42 ja talvilomaa viikolla 9, jolloin opetusta ei järjestetä. 1. ja 2. pääsiäispäivänä ei ole opetusta.
 • Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla on pääsääntöisesti 10 opetuskertaa syksyllä ja 12 keväällä.
 • Taiteen perusopetuksessa on pääsääntöisesti 15 opetuskertaa sekä syksyllä että keväällä.

Kansalaisopisto somessa