Laukaan lukio

Monipuolinen, läsnä ja lähellä!

Laukaan lukio sijaitsee Laukaan keskustassa osoitteessa Saralinnantie 3. Laukaan lukiossa opiskelee noin 290 opiskelijaa opetusalan ammattilaisten tukemana.

Syksyllä 2020 valmistuneen lukiorakennuksen julkisivu.

Laukaan lukiossa opiskellaan kotoisassa me-henkisessä ilmapiirissä uusissa tiloissa. Meillä opiskelu sujuu joustavasti ja mutkattomasti, sillä keskikokoisessa lukiossa opiskelijat ja henkilökunta tuntevat toisensa.

Laukaan lukiolle valmistui syksyllä 2020 upeat ja hohtavat tilat, joista opiskelijat ovat nauttineet täysin rinnoin! Uudella teknologialla varustellut luokka- ja laboratoriotilat sekä hiljaisten työskentelyn tilat tuovat uutta puhtia opiskeluun. Hyppytuntien aikana opiskelijat voivat virkistyä esimerkiksi pelaamalla biljardia, pöytäfutista ja pingistä tai hyödyntämällä kuntosalia. Pihapiiristämme löytyy myös koripallokoreja, beachvolleykenttä ja frisbeegolfkori, jotka ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä.

Laaja opintotarjotin antaa opiskelijalle vapauden valita haluamiaan opintojaksoja ja suunnitella juuri itselleen sopivan opiskeluohjelman. Erinomaisen kertausopintojaksojen valikoiman avulla opiskelija pääsee valmistautumaan huolellisesti ylioppilaskirjoituksiin yhdessä ammattitaitoisten opettajiemme tuella. Kielitaitoa voi kehittää englannin ja ruotsin lisäksi opiskelemalla saksaa, ranskaa, espanjaa tai venäjää. Meillä opiskelija voi hyödyntää osaamistaan myös suorittamalla kuvataiteen, liikunnan, musiikin, median tai teatterin lukiodiplomin.

Laukaan lukiossa opitaan myös muita hyödyllisiä jatko-opiskelu- ja työelämätaitoja, jotka mahdollistavat kasvamisen tulevaisuuden asiantuntijaksi. Opiskelija voi halutessaan osallistua aktiiviseen kansainvälisyystoimintaan tai päästä tutustumaan muihin oppilaitoksiin, korkeakouluihin ja työelämän toimijoihin erilaisten vierailujen kautta.

Meillä nuori saa erinomaiset eväät tuleviin jatko-opintoihin ja työelämään!

Opiskelijoidemme mukaan yhteisöllisyys näkyy Laukaan lukiossa toisten auttamisena, kannustamisena ja tsemppaamisena. Meillä opiskelija pääsee osaksi turvallista yhteisöä, jossa ketään ei jätetä yksin!

Lukuvuotta piristetään perinteisesti yhteisöllisin tapahtumin, joita opiskelijat innolla odottavat. Esimerkiksi päihteettömät potkiaiset, penkkarit, wanhojen tanssit, puurojuhla, hyvinvointiviikko jne. suunnitellaan ja järjestetään yhdessä opiskelijoiden toiveita kuunnellen.

Meillä opiskelija voi päästä mukaan vireään opiskelijakunnan hallitukseen tai vaikkapa mentor-opiskelijaksi kehittämään lukion toimintaa ja järjestämään tapahtumia.

Laukaan lukiossa opiskelijaa kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti omana itsenään.

Meillä opiskelija saa tarvittaessa tukea ja apua nopeasti aina tietotekniikkaan ja opiskeluun liittyvistä huolista hyvinvoinnin ja jaksamisen haasteisiin. Opiskelijan tukena ovat opettajien ja opinto-ohjaajan lisäksi mm. terveydenhoitaja, koulukuraattori, koulupsykologi ja HyPe -tiimii.

Piristystä opiskeluun Laukaan lukiossa tuo myös Liikkuva lukio -toiminta.

Laukaan lukion kotisivut

Tutustu tarkemmin lukioomme tästä linkistä: Laukaan lukion pedanet

Yhteystiedot

  • Rehtori Jyri Pesonen p. 040 821 2642
  • Apulaisrehtori Pekka Vuollo p. 040 745 4752
  • Koulutuskoordinaattori Pihla Kastarinen puh. 050 346 9465
  • Opinto-ohjaaja Eveliina Ojala p. 0400 272 007
  • Vahtimestari Petri Järvinen p. 0400 644 506
Laukaan lukion logo.

Lisätietoja

Jyri Pesonen

Rehtori

040 821 2642

Laukaan lukio, Saralinnantie 3, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi