Yksityinen varhaiskasvatus

Laukaassa toimii yhteensä 8 yksityistä päiväkotia ja 1 ryhmäperhepäiväkoti. Yksityisiä perhepäivähoitajia on tällä hetkellä 5.

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan keskitetysti kunnan sähköisen asioinnin kautta.

Uudet asiakkaat:  Sähköisesti voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa, kerhopaikkaa, varhaiskasvatuspaikan muutosta tai laskettaa arvion varhaiskasvatusmaksusta.

Nykyiset asiakkaat: Sähköiset palvelut, jotka vaativat verkkopankkitunnistautumista.
Palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla (Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, POP Pankki ja Säästöpankki) tai mobiilivarmenteella sekä voimassa olevan varhaiskasvatuksen asiakkuuden. Asiakkaan perhetiedot tulevat varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmästä. Tuettuja selaimia ovat mm. Crome ja Firefox.

Paikkaa voi hakea myös paperisella hakulomakkeella.

 

Kun varhaiskasvatuspaikasta on ilmoitettu perheelle, perhe tekee yksityisen palveluntuottajan kanssa palvelusopimuksen ja hakee kunnasta palvelurahaa.

Varhaiskasvatuksen palveluraha on harkinnanvarainen tuki perheille, jotka käyttävät yksityisiä varhaiskasvatuspalveluja. Palvelurahaan ei ole lakisäänteistä subjektiivista oikeutta. Palveluraha on yksi tapa järjestää Laukaan kunnan lakisääteisiä varhaiskasvatuspalveluja (Varhaiskasvatuslaki 540/2018 5§).

Palvelurahan edellytyksenä on hakea varhaiskasvatuspaikkaa Laukaan kunnan varhaiskasvatuksen haun kautta joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluraha maksetaan varhaiskasvatuspalveluihin oikeutetusta lapsesta, jota hoidetaan yksityisessä päiväkodissa, ryhmäperhepäiväkodissa tai perhepäivähoidossa hoitajan kotona.

Palvelurahahakemuksen voi tehdä varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa tai paperilomakkeella. Laukaan kunta maksaa palvelurahan yksityisen varhaiskasvatuspalvelun tuottajalle. Palvelurahapäätös toimitetaan perheelle sähköisenä päätöksenä tai postissa ja palveluntuottajalle postissa. Päätöksessä näkyy kunnallisen varhaiskasvatuksen laskennallisen asiakasmaksun osuus.

Yksityiset palveluntuottajat voivat periä asiakasmaksun lisäksi yrityskohtaisia lisämaksuja. Myös koulujen loma-aikojen maksuhyvityskäytännöt voivat poiketa kunnallisista hyvityskäytännöistä. Asiakasmaksuista ja lisämaksuista saa lisätietoa varhaiskasvatuspalveluista tai suoraan yksityiseltä palveluntuottajalta.

 

Lisätietoa:

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Yksityiset päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit

Kirkonkylä

Päiväkoti Laulupuu

Hytösenkuja 1, 41340 Laukaa

Laulupuu

Päiväkoti Sävelmaa, iltahoito

Saratie 7, 41340 Laukaa. Päiväkodissa järjestetään iltahoitoa arki-iltaisin.

Sävelmaa

Touhula Aarrelaiva

Vuokaari 5B, 41340 Laukaa

Touhula Aarrelaiva

Kupperiskeikka, ryhmäperhepäiväkoti

Kuusikuja 4B, 41340 Laukaa

Kupperiskeikka

Kupperiskeikan toiminta päättyy 30.6.2023.

Lievestuore

Päiväkoti Hulina

Liepeentie 8, 41400 Lievestuore

Päiväkoti Hulina

Leppävesi

Laukaan Aurinko, ilta- ja vuorohoito, Norlandia-päiväkodit

Seppäläntie 2, 41310 Leppävesi. Päiväkodissa järjestetään ilta- ja vuorohoitoa iltaisin, öisin, viikonloppuisin, arki- ja juhlapyhinä.

Laukaan Aurinko

Touhula Merikarhu

Otsontie 1, 41310 Leppävesi

Touhula Merikarhu

Päiväkoti Viilinki

Majajärventie 1, 41310 Leppävesi

Viilinki

Vihtavuori

Elämyspäiväkoti Kuusenkärkkäät Laukaa

Kuhamäenkatu 7, 41330 Vihtavuori

Elämyspäiväkoti Kuusenkärkkäät Laukaa

Yksityinen perhepäivähoito

Anu Niemi

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö

040 834 6445

Varhaiskasvatustoimisto, Arwidssonintie 15-17, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi